5 Şubat 2019 Salı

Yeni transfer


Galatasaray orta sahasının tabela sorununu sık sık dillendiriyoruz. Çok sevdiğim Belhanda'nın da bu konuda noksanı var, Fernando ve Badou Ndiaye'yi konuşmuyorum bile. Emre Akbaba transferi tam da bu yüzden kıymetliydi. 2 gol 3 asistle de başlayan bir Galatasaray kariyeri olmasına rağmen sakatlık yüzünden uzun süre faydalanamadık.

Galatasaray kadro derinliğinin bir numaralı unsuruydu. Hücum jokeri diyordum. Forvetin arkası ve kanatlar adına iyi bir yerli alternatifi. 11 için de aynı şekilde, orta sahada eleştirilen, performansı düşen herhangi bir ismi kenara alamadık. Emre Akbaba'nın önemi bu noktada çıkacaktı. Kendisinden fayda alamamak en üzüldüğüm konulardan biri.

Sakatlandığında 6 ay olmayacağı açıklansa da 5 ay içinde takımla birlikte çalışabilecek düzeye geldi. Hatayspor karşısında 5 - 10 dakika da olsa süre alır, Trabzonspor karşısında da en azından şu aşamada kulübedeki yerini sağlamlaştırır. Kadro derinliği, tabela yapmayan orta saha için de nefes alma imkanıdır.

Emre Akbaba döndüğünde ne olacak tarzında sorular da var. 11 için oynayabilecek düzeye gelince mutlaka ilk 11'e geçer. Eksik var çünkü, orta saha tabela yapamıyor. Kesilen isim ise Fernando / Badou Ndiaye ikilisinden biri olacak. İkisi de formsuz ve kötü durumda. Özellikle hücum tarafında hiçbir artıları kalmadı.

Benim aklımdaki oyun düzeninde herhangi bir defansif orta sahaya yer yok. Trabzonspor'u örnek verirken Onazi / Sosa orta sahasını övüyorum. Fernando'dan 8 olmuyor, bu bir gerçek. 4-3-3'ün defansif orta sahası olur, o zaman da öndeki ikilinin biraz daha tabela yapması lazım. O konuda da Badou Ndiaye hiç işinde değil.

Badou Ndiaye / Belhanda hattının önüne Emre Akbaba'yı yazmak isterim. Daha yaratıcı ve tempolu bir orta sahayı izlemiş oluruz. Fernando önüne Belhanda / Emre Akbaba da olası ama her şartta Emre Akbaba'yı 11'de görürüz. Kendisi şu andan itibaren yeni bir transferdir ve beklentimiz de çok yüksek. Belki şu aşamada hemen toparlayamaz ama gelecek sezon için bile bugünlerde verebileceği şeyler kıymetli olacak.

11 yorum:

  1. göztepe,ankara maçları da çok iyiydi ,ndiaye nin aksine iyi durumda olduğunu düşünüyorum

    YanıtlaSil
  2. Badou, fernando lokasyonunda daha önce oynamadı. Bence mücadele gücü olarak oranın ilacı değildir. Belhanda’nın performansına da bağlı olarak sezon sonuna doğru( fizik ve maç eksiğine göre) sol açıkta Onyekuru yerine düşünecektir bence hoca. Onyekuru top tutma anlamında kayıp. İnanılmaz yüksek oranlarda top kaybı yapıyor, gol anlamında katkısı malum ama Son maç top kaybı istatistikleri ortada. Eğer Belhanda’yı kesemezse bence Onyekuru’yu keser. Artık santraforumuz var, amaç orayı çalıştırmak winger veya ikincil forvete ihtiyaç ortadan kalkabilir diagne performansıyla. Bunu onyekuru ile mi yapmak makul yoksa Emre ile mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu aşamada alternatif olsun da, yeni sezonda Akbaba temelli daha sağlıklı düzenler konuşulur.

      Sil
  3. sinan yılmaz fanatiği gibi gözükeceğim ama adamın sene başında yazdığı şey en ideal takımdı bence. ve hala deneme şansımız olmadı. emre'nin eksik yönleri var. kanatta olması daha iyi. feghouli de zekası ve becerisi ile 10 numara olmalı.

    ndiaye fernando
    emre feghouli belhanda
    diagne

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Sinan Yılmaz'ı severim. Akbaba kanat olayına da katılırım ama Belhanda'yı orada kullanmazdım. Kanat etkisini sıfırlar bu yapı, oysa forvetimiz Diagne artık. Kenardan beslemek gerekiyor.

      Sil
  4. emre akbaba nın büyük takım oyuncusu olmadığını düşünüyorum.

    belhanda nın arızasız olanını bulmaya çalışırdım.misal bursasporlu batalla golcü forvet arkası için ideal tiplemelerden biri.keza kagawa da aynı şekilde.

    bizi yanıltan olay pozisyon efektifliği istatistiğini dikkate almıyoruz.alanyasporda misal 30 şut ta 5 gol atmıştır.ama gözümüz sadece attığı gole bakar.
    büyük takım oyuncusu efektif olmalı.öyle galatasarayda her gelen topa vurayım 20 şutta 1 gol atarım olayı göze çarpar ve negatif katkıdır bu.

    maaşınıda düşünürsek hatalı bir tercih olduğunu düşünüyorum.ve elden çıkarılması hayli zor şu maaş yükü ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de ilk 11 icin degil de kadroya derinlik katma bakimindan alternatif oyuncu olur, zaten takimi cok kötü zamanda birakti su saatten sonra etki etmesi zor, tanri daha fazla sakatlik vermesin kendisini severim ama Sneijder'den sonra gelen hicbir orta saha oyuncusu beni tatmin etmedi.

      Sil
    2. Fena başlamamıştı, bence iş yapacaktır. Bu seviyeyi kaldıracağının sinyalini veriyordu. Bu noktada çok iyi transfer, böyle kaliteli yerlilere de ihtiyaç var.

      Sil
  5. Forvet arkasında Emre oynasın da merkez orta sahada Fernando mu olur Ndiaye mi olur orasına hoca karar verir.Emre'yi sağa atıp ortaya Feghouli'yi de koyabiliriz.Emre'nin sakatlığı bizi fazlasıyla etkiledi.Eminim ki sakatlanmamış olsa bu kadar puan kaybı yaşamazdık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forvetin arkasında olur zaten, rakip ceza sahası içine sık girer ve forveti tamamlar. Özelliği bu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir