16 Mart 2019 Cumartesi

Alex Telles, Brezilya Milli Takım'ında


Porto'ya satıldığı günden bu yana transferini bekliyoruz. Avrupa'nın en iyi sol beklerinden birine dönüştü, çok büyük bir rakama da transfer yapması oldukça olası. Real Madrid'e Militao'yu 50 milyon avro'ya sattılar, Telles'in de İtalyan pasaportu avantajıyla 40 - 50 milyon avro arası satışını bekliyorum. Buradan da Galatasaray'a 3-4 milyon avro gibi bir rakam kalacak.

İyi potansiyeller buluyoruz. Bruma da ödenen bonservisine rağmen buna örnekti, Telles de öyle. Brezilya'nın en potansiyelli sol beklerinden birini 6 milyon avro'ya almıştık ve yaşı da 20 civarıydı. Bu potansiyel için ısrarcı olmak ve onu geliştirmek gerekiyor. Şanssızlığının Fatih Hoca gibi bir ismin eline düşmemesi olarak görüyorum. Bruma'nın sadece 1-2 ay çalışma imkanı bulması gibi.

Hep anlattığımız hikaye. Galatasaray'ın o dönem ki kaosu içerisinde kayboldu. En azından beklenen gelişimi sağlamadı diyebiliriz. Hamza Hamzaoğlu döneminde Telles, Sneijder, Yasin Öztekin sol kanat üçgeninin keyfi büyük olsa da ertesi sezon biz bu adamı neden Inter'e kiraladık? Şampiyonlar Ligi'nde oynamak istiyordu, herkesten erken takıma katılmış ve çalışmaya başlamıştı ama transferin son günü kiralandı.

Telles de Inter havasını soluduktan sonra doğal olarak Galatasaray'da kalmak istemedi. Porto teklifiyle geldi ve birkaç gün içinde gitti. Böyle bir potansiyeli sadece 6.5 milyon avro ve sonraki satış karına sattık. Inter'den de 1.3 milyon avro kira bedeli gelmiş ama o dönem paralar hiç olmuştu. Porto'da ise Avrupa'nın en iyi sol beklerinden birine dönüştü, tekniğiyle herkesi konuşturuyor.

Beklediğini de 26 yaşı itibariyle aldı. Brezilya Milli Takım'ına ilk kez çağrıldı ki bu durum transferi için müthiş bir piyasa kaynağı olacak. Bundan sonra istikrarlı şekilde davet alacağına da inanıyorum. İtalya Milli Takım'ında da oynama ihtimali olsa da Brezilya için bekledi ve istediğini aldı. Bu yaz dönemi transferini kesin olarak bekliyorum.

7 yorum:

  1. Biraz geç oldu bazen Brezilya milli takımında oynayan oyunculara bakıyorum o kadar sıradan isimler oynadi ki zamanında Telles için çok geç kaldılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filipe Luis'i yıllardır anlamsızca zorladılar. Telles bence de çok daha önceden hak ediyordu. Gerçi rotasyona bakınca da hala Marcelo ve Alex Sandro gibi isimler vardı.

      Sil
  2. olası transferinden bize gelecek olan pay, FFP için artı olarak yazar mı yaz transfer döneminde ?

    YanıtlaSil
  3. Önündeki isimler formsuz olduğu için Brezilya takımında formayı kaptı. Marcelo ve Felipe Luiz iki senedir formsuz. Biraz Fred in Brezilya takımında oynamasına benzetiyorum. Yada sylvinho nun brezilya milli takımında oynayamamasına.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saydığın isimlerin yaş ortalaması 34 - 35 oldu. Telles çok kaliteli bir sol bek, bundan sonra formayı bırakmaz.

      Sil
    2. Alamadı. Ne şansız adam. Brezilya milli takımı biraz şans meselesi. Bazen kariyerinde Avrupanın önemli kulübü olsa bile giremiyorsun

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir