24 Mart 2019 Pazar

Andreas Samaris & Galatasaray, saha içini yazmaya devam edelim


Yeni sezonda ne olacağını bilmeyerek yazıyorum. Seçim dönemine girdik, kim başkan olacak, şu an yapılan planlar ne derece uygulanacak kestiremiyorum. Fatih Hoca devam eder diye düşünsek bile Galatasaray camiasının öyle dengeleri var ki ondan dahi emin değilim.

Biz yine her şey aynen devam edecekmiş gibi saha içini yazmaya devam edelim. Fatih Hoca'nın işaret ettiği "değişim" döneminin en güçlü ayağı yaz aylarında gelecek. Havuz daha geniş, özellikle de sözleşmesi bitecek isimler adına.

Transfer harekatının da en önemli parçasının "defansif orta saha" olacağını düşünüyorum. Saha içinde zayıf karnımız orası ve tüm düzenin odağında olan bir pozisyon. Geriden oyun kurabilmek, orta sahada sertlik katmak, önünde oynayan iki orta sahayı biraz daha hücuma taşımak adına kıymetli.

Fernando'dan memnun değilim, Donk'un ise tüm çabasına rağmen yetmeyeceğine inanıyorum. Benim o pozisyondaki hayalim biraz daha mücadele tarafında. Maliyeti düşürmek, belki 10 üzerinden 7'lik oynamak ama 6'ya asla düşmemek gerekiyor.

Beşiktaş'lı Atiba'ya hayranım. Bugün 36 yaşında olsa da kendisinden vazgeçilemiyor. İstikrarı var çünkü, düşmüyor bu adam. Belki olağanüstü işler de yapmıyor ama kendini rezil duruma da düşürmüyor. Belli bir kalitesi, asla da düşmeyen mücadelesi var.

Bu adamın yıllık ücret aralığı da 1 - 1.2 milyon avro aralığında gitti geldi. Fernando'ya ise 3.3 milyon avro veriyorsunuz. Oynadığı ilk dönem haricinde bu paranın hakkını asla veremedi. Maliyetler Belhanda ve Feghouli gibi isimler özelinde değil, Fernando gibi isimler özelinde düşürülmeli.

Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Andreas Samaris ismine bu noktada sıcak bakarım. Ne vereceği bellidir çünkü, istikrarlı şekilde katkı alırsınız. 29 yaşında ve önünde rahatlıkla 3 sezonu olduğunu düşünüyorum.

Mücadele özelliği ön planda olan, son derece tempolu, Atiba için bahsettiğim 10 üzerinden 7'lik katkıyı daima alacağınız, defansif orta saha için de teknik / pas gibi özellikleriyle de ihtiyacı karşılayacak bir isim. En önemlisi de maliyeti düşürecek, en önemlisi bu.

Adı da Galatasaray'la anılıyordu ama son yaşananların ardından strateji ne ölçüde gelişir bilinmez. Haliyle de yazacağımız her şey boş olsa da yine de saha içinde kalmak isterim. Sözleşmesi bitecek isimler mühim, bu treni kaçırmaktan korkarım.

4 yorum:

  1. uzun Dos alacağımızı pek düşünmüyorum bence hoca orada daha tempolu daha çabuk adam isteyecektir

    YanıtlaSil
  2. hafız o değilde az önce gs u16 takımını izledim.istanbulspor karşısında.

    iki oyuncu keşfettim .şu an a takımda olsalar sırıtmazlar.

    sağ açık oynayan selman faruk dibek.müthiş bir yetenek.saf yetenek.soğukkanlı.kafa sürekli yukarıda.dehşet bir oyuncu.

    ikinci olarakta stoper emin bayram.fiziği 16 yaşına göre çok çok iyi.stam gibi kalıyor diğer oyuncular yanında.çoh enteresan.ayak tekniği harika.soğukkanlı.

    kaleci ali rıza kırmızıtaş ta dikkatimi çekti.fazla top gelmedi ama en dikkat çeken özelliği topu oyuna sokması.şişirme yapmıyor.ayağı gayet iyi bir kaleciye göre.

    izlediğim bu u16 takımı muhtemelen 2000 jenerasyonundan daha iyi.
    çok iyi pas oyunu oynuyorlar.set hücumuda gayet iyi.

    2003 jenerasyonundan en az 5-6 oyuncu çıkabilir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir