23 Mart 2019 Cumartesi

Arnavutluk 0-2 Türkiye, sonuç kadrosuydu ve sonucu da aldı


Yakın tarihimiz bu tarz gruplara yaptığımız kötü başlangıçlarla dolu. Arnavutluk ayarındaki takımlara karşı da deplasmanlarda büyük kayıplar veriyorduk. Şu aşamada iyi futbol değil, iyi başlangıç gerekiyor. 2'de 2 yaparak başlamanın da elemeler için bizi havaya sokacağı net. Arnavutluk deplasmanında kazanarak başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

İyi oyun gibi bir beklentim yoktu. 1-0 kadrosuydu bu. 1-0'ı bulana kadar zorlanacak ama bulunca da oyunu tutacak bir 11 sahadaydı. 1-0'ı beklediğimden erken bulduk ve devamında da oyunu müthiş tuttuk. Arnavutluk'un maç genelinde net bir atağını hatırlamıyorum. Kötü oynuyoruz gibi görünse de plan dahilinde hareket edildi ve disiplini bozmadık.

Mahmut Tekdemir / Okay Yokuşlu ikilisini ön plana çıkarırız. Kağıt üzerinde bakınca "iki defansif 6 numara" gibi görünse de öyle değil. Okay Yokuşlu teknik özelliğiyle de ön plana çıkar, Mahmut Tekdemir de o konuda hiç fena değildir. Zaten mücadele özelliği yüksek isimler ve 90 dakika boyunca bir an olsun aman vermediler. Özellikle de Mahmut Tekdemir. Maçı kazandıran anahtar bu oldu.

Bu hücum hattının üretmesi zor ama Arnavutluk, İzlanda gibi deplasmanlarda da olması gereken oyun oynandı. Hakan Çalhanoğlu'nun şut özelliği kapalı savunmaları açma noktasında büyük koz. Şenol Güneş, Beşiktaş döneminde de Cenk Tosun ve Aboubakar gibi forvetleri kanata sık sık atardı, Güven Yalçın'ı da böyle kullanıyor. Şenol Güneş döneminde Burak Yılmaz / Cenk Tosun ikilisi bir arada tam da böyle oynar. 

Sıkıntı 8 numarada. İrfan Can Kahveci'nin sakatlığı ve Oğuzhan Özyakup'un formsuzluğu kötü oldu. 39 yaşındaki Emre Belözoğlu'na bu durumda mecbur kalırsın ve onun da böyle bir mücadele maçında 60. dakikada nefesi doğal olarak kesilir. Mahmut Tekdemir / Okay Yokuşlu ikilisinin arasına topla dikine çıkabilecek bir 8 numara eklediğimizde taşlar da yerine oturacaktır.

Hocayı eleştirdiğim tek nokta maça Zeki Çelik'le başlamamasıydı. Tartışmam bile, Gökhan Gönül'ün çok önünde. Ayrıca formda 3 stoperimiz var, bu maç itibariyle de formda isimlerden Kaan Ayhan'ı kenara alıp Ozan Kabak / Merih Demiral ile gelecek 10 yılı kazanmak gerekecek. Merih Demiral'ın durdurulamaz bir yükselişi var, 40 yıllık tecrübe tadı vermiyor mu? Çok sağlam, hata yapmıyor.

Zaman vermek lazım. Şenol Güneş'in gelmesi, birkaç günlük hazırlıkla maça çıkılması, bu süre zarfında hazırlık maçı da oynayamamak sorun. 2'de 2 ile başlayıp, yaz aylarında iyi oyunun temellerini atmak gerekecek. İyi bir oyuncu grubu var, Lucescu döneminde de ısrarla yazdık. Ona rağmen sempatik bir takımdı. Şenol Güneş'in bu işi başaracağına inanıyorum.

2 yorum:

  1. Rakibe göre bir oyun planlanmış Arnavutluk sağlam takım ve özellikle orta sahada biraz gevşeklik görseydi bizi çok zorlarlardi buna müsade etmedik ve kazandık bu deplasmandan 3 puan almamız önemliydi İzlanda'yi saf dışı bırakıp 2. Olmalıyız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz deplasmanlarda böyle oynamak lazım, sonuca gitmek adına.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir