23 Mart 2019 Cumartesi

Beklentiler mi uçuk bilmiyorum ama futbolcuyu özelliği itibariyle konuşmalı


Milli Takım dönemlerinin değişmeyen tek konusu "Hakan Çalhanoğlu'nu" eleştirmektir. Ne oynuyor bilinmiyor gibi bir yorum üzerinden eleştirilir, çoğu kesim de beğenmez. Hakan Çalhanoğlu'nu tutan ve yararlı gören biriyim.

Doğru pozisyonunu bulamamak gibi bir sıkıntı yaşıyoruz. Gattuso'nun düzeninde sol kanatta oynuyor ve yararlı da. Milli Takım'da ise sol tarafta pek olmuyor, forvet arkasında oynamasını bekliyorum. Bir kanat gibi değil, daha çok kenar oyun kurucu.

Müthiş teknik ve pas meziyetleri olmadığı doğru. Şut kabiliyeti çok üst düzey, duran toplarda yararı büyük ve hareketli, mücadele özelliği yüksek bir isim. Belhanda eleştirilerine benzetiyorum biraz, onu da pozisyonuyla alakalalı yapamadıkları üzerinden eleştiriyorduk.

Hakan Çalhanoğlu'nun da yaşadığı sıkıntı bu. Yine de ne olursa olsun bütün teknik adamlar ondan vazgeçmiyor. Milli Takım / kulüp fark etmiyor, herkes ısrarla şans veriyor. Arnavutluk deplasmanı itibariyle 40. Milli maçında 10. golünü attı. Üstelik muhteşem bir gol.

Arnavutluk karşısında kanat oyunumuz yoktu. Hakan Çalhanoğlu solda, Cenk Tosun sağda oynuyor gibi görünse de ağırlıklı olarak merkezi tuttuk ve gezerek oynadılar. Hakan Çalhanoğlu da 2. golde en iyi özelliğiyle sahneye çıkarak galibiyeti getirdi.

Emre Akbaba da klasik bir 10 numara değil mesela. Teknik ve pas özelliği onun da ön plana çıkmaz. Forvet özelliğiyle farkını yaratır ve iyi bir bitiricidir. Hakan Çalhanoğlu da şut, mücadele ve kenar oyun kurucu özelliğiyle etki eder. 

Her 10 numaradan klişe beklentiler içine girsek de futbolcuların tarzları farklı. Hakan Çalhanoğlu yarın da oynamaya devam edecek ve etkili olacak. Milli Takım'da yerine yazabileceğimiz daha iyi bir futbolcumuz yok. Beklentiler mi uçuk bilmiyorum ama futbolcuyu özelliği itibariyle konuşmalı.

4 yorum:

  1. Forvet arkasında serbestlik verilmeli Hakan'a öyle daha iyi oynar takımla yükselen bir oyuncu olduğunu düşünüyorum bir de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teknik veya pasör değil ama hareketli, topla dikine oynayabilen, şut özelliği olan bir isim. İyi olan özellikleri ön plana çıkarıldığında etkisi yüksek.

      Sil
  2. Hakan büyük bir şut tehdidi ve bence bunu tam olarak değerlendiremiyoruz.Milan'da kanatta oynuyor ve iyi de oynuyor çünkü bir sistem var orda.Bizdeyse sistem olmadığı için Hakan kanatta sırıtıyor.Bu yüzden Hakan ofansif orta saha olarak görev almalı milli takımda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Milli Takım'da da kötü değil, son 2 maçın en önemli isimlerindendi. Moldova maçında da dediğin gibi oynadı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir