10 Mart 2019 Pazar

Diagne'nin en yakın rakibi Papiss Cisse ve hala arada 9 gollük var fark


Bu tarz forvetler neredeyse istisnasız şekilde ülkemizde iş yapıyor. Değişmeyen bir gerçek bu, herkesin kabul etmesi gerekiyor. Genellikle de Anadolu'da müthiş işler çıkıyor. Son örneklerinden biri de Papiss Cisse işte. Alanyaspor'un oynadığı son 6 maçta attığı 11 golün 7'sini atmış. Toplamda da 12 golü oldu.

Diagne her ne kadar son haftaları formsuz ve gol atamadan geçse de hala 21 golle ilk sırada. En yakın rakibi Papiss Cisse'nin 12 golü var. Diagne'nin kalan haftalarda gol atamasa bile gol kralı olacağını düşünüyorum. Ligin ilk yarısında öyle çılgın işler yaptı ki geçilmesi imkansız. Ligin 2. yarısına da bu istikrar yansısa belki de bir daha kırılması güç bir rekorla karşılaşacaktık.

Papiss Cisse'yi konuşurken kaçırdığı penaltılara da değinmek lazım. Erzurumspor karşısında 2 penaltı kaçırdı, hatta 3.'yü de kaçırmaya niyetliydi. Bu sezon toplamda 4 tane penaltı kaçırdı. Akıllara doğal olarak Gomis geliyor. Israrla kaçırmalarına rağmen topun başına geliyorlardı. Rodallega da bu konu için iyi bir örnek.

Penaltı konusunda ligin en iyi iki kalecisi Beto ve Harun Tekin. Şimdi düşünüyorum da, ligin son maçında Beto'ya penaltıyı Gomis'e attırmak nasıl bir riskmiş. Ölüp yeniden dirildiğimi hatırlıyorum, o an bende yok. O penaltıya kadar da yanılmıyorsam son 3 penaltıyı kaçırmıştı (Alanyaspor, Beşiktaş ve Akhisarspor maçları). Son hafta penaltı canavarı Beto'ya ise golü atarak şampiyonluğu getirdi. O golle de ligimizde bir sezonda en çok gol atan yabancı oldu.

Alanyaspor'a dönelim. Emre Akbaba / Vagner Love ikilisinden sonra Efecan Karaca / Papiss Cisse ikilisiyle büyümeye devam ediyorlar. Yeniden iyi bir ikili yakaladılar ve hücum adına büyük işler yapıyorlar. Efecan Karaca ligimizde hak ettiğini bulamayan futbolculardan biri. Sözleşmesini uzatmamış olsa Galatasaray rotasyonunda mutlaka görmek isterdim. Çok hareketli, teknik bir isim olmasının yanında ön alan mücadelesinin kıymeti büyük. Cisse ise kendini kanıtlamış iyi bir bitirici zaten, servisi aldığında affetmiyor.

Ozan Tufan'ın da geri döndüğünü görüyoruz. Ozan Tufan'ın iyi performans verdiği üç teknik adam var. Fatih Terim, Şenol Güneş ve artık Sergen Yalçın. Kendisiyle özel ilgilenen teknik adamların çağrısına kayıtsız kalmıyor. O eski tempolu, oyunun iki yanını oynayan ve topla çıkabilme özelliğini gösteren Ozan Tufan'ı izlemeye başladık. Fenerbahçe en doğru yere kiralamış diyebiliriz, bakalım Ersun Yanal bu katkıyı alabilecek mi?

17 yorum:

  1. ligimizde yerli defans oyuncuları varken minimum 10 tane atmayan da ben forvetim demesin. yerli oyuncu pişmanlıktır. türk oyuncuların %75'inde top yeteneği ve futbol aklı yoktur. %50'si ise tamamen çöpten ibarettir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne de atacaktır :

      Sil
    2. kesinlikle atacaktır. taraftarımız bikaç maç ile oyuncuyu yerden yere vurmaya bayılıyorlar. gomis östersunds maçlarında eleştirilmişti, nagatomo sivas deplasmanı vs vs

      Sil
    3. Diagne'nin Ocak ayını kayıp geçmesi de büyük etken oldu.

      Sil
  2. hafız yalnız şu istatistiği atlamışsın.hemde yazıda penaltılardan bahsetmişken.detaylar önemli hocam.o da şu:

    21 gol digane.doğru. yalnız bu 21 golün 7 si penaltıdan geldi.yani 14 golde şu anda.vede kasımpaşa da atıyor bunu.kasımpaşa büyük takım oyunu oynamıyor hocam.direkt oyun dediğimiz olay var.biz ise çok net pas oyunu ve set hücumu yapıyoruz.belnahda feguli mariano paslaşmalarını anlayan ve olayı çözen bir santrafor gerekiyordu.diagne bu oyuncular paslaşırken muhtemelen bunlar ne yapıyor böyle diye düşünüyordur aklından :) çünkü kasımpaşada 3 pasta top kendisine geliyordu.burda öyle değil.

    illa pivot bir santrafor alma niyetindeysek niye misal vedat murigi yi seçmedik.

    https://www.transfermarkt.de/vedat-muriqi/detaillierteleistungsdaten/spieler/256267

    maliyetsiz olurdu en azından.

    yönetimin yapacağı en güzel hareket kağıt üzerinde bu gol sayılarını müşterilere gösterip 7-8 milyon avroya en az zararla kurtulmak.daha erken diyeceksin bu yorum için ama görünen köy klavuz istemez hocam.diagne bence büyük takım santraforu değil.

    ha yada sistemi değiştireceksin.ikinci bölge oyunu direkt oyun sistemine geçersen gene iş yapar.3 pasta kaleye gitme planları yapman lazım.buda anadolu maçları için işlemez.zaten defans yapıyor bu takımlar.haliyle set ve pas oyunu oynamak zorundasın.

    https://www.transfermarkt.de/mbaye-diagne/detaillierteleistungsdaten/spieler/271966

    28 yaşında şu kariyere bu yatırımı yapmak büyük kumardı.çünkü test edilmemiş hocam.ne büyük lig testine girmiş.nede büyük takım testini başarıyla geçmiş.

    mitorglunu kiraladık iyi güzel.yanında da eren var sezon sonuna kadar idare eder.daha ne 13 milyon avro bonservis +8 milyon avro maaş lık bir yatırım yapıyorsun ki.bunu çözemedim.

    eğer yazın satamazsak son yılların en büyük zararı olacak diagne.demedi deme.zaten mental açıdan da olgunlaşmış bir oyuncu değil.maaş olarak zirveyi gördü.yani elinde patlaması oldukça yüksek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum yapmayacağım :)

      Sil
    2. Bence yorum yazılması gereken, fikrini örneklerle destekleyen gayet güzel bir yazı olmuş. Özellikle Kasımpaşa ve Galatasaray arasındaki oyun tarzı farkı ve daha önce hiç büyük takım ve büyük bir lig görmemiş bir oyuncuyu "bu kadar yüksek bir bonservisle" transfer etmek bölümleri. Ayrıca ben de birşey ekleyeyim.Bizim kanatlarimız pivot santrafor besleyecek özellikte olmayan tarzda olduğu için 2 tane pivot santrafor olayı da çok mantıklı değildi. Bence yukardaki yorum, yazılan yazı örneklerle nasil doğru desteklenir anlamında çok doğru ve güzel olmuş.(Fikre katılmak değil önemli olan, savunulan düşüncenin doğru örneklerle savunulmasını takdir etmek olay.)

      Sil
    3. Ben bu konuda birçok kez örneklerle yazdım zaten. Görüşüm belli, transfer tarzını eleştirdiğim için sorun görmüyorum. Yorum yapan arkadaşın tek amacı buradaki her şeye muhalefet yapmak olduğu için yorum yapmayacağım dedim :)

      Sil
  3. cagne her türlü en az 10 gol atar. hiç beslenmiyor. trezege adamın ağzına atıyordu topları. bizde orta bile gelmiyor.

    hoş bizde hücum adına ne plan var ki? sıfır! sadece kaos. gs'nin birbirinin aynısı 3 gol atmışlığı bile yok!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanat profili değişebilir, bunun için de yazı beklemek mecburi gibi görünüyor.

      Sil
    2. aslına bakılırsa farkında olmadan gayet güzel set hücumları yapıyoruz.bu yazın niye bozalım ki bu düzeni.belhanda ve feguli önderliğinde dar alanda verkaçlar içe doğru paslar ceza alanı çevresine şutluk pozisyonlar.ne yani bunu bozup sırf cagne gol atsın diye doldur boşalt oyununa mı döneceksin.sağdan soldan bol bol orta şişir.yok ya.

      ama maalesef bu olacak.demedi deme .çünkü elimizdeki oyuncuların değerini bilmiyoruz.bu çok açık.tıpkı gomis e 500 bin avro zam yapmamak için gönderildiği gibi.

      Sil
    3. bu setleri yapanlar tamamen belhanda ve feghouli. tamamen onların zekası, iç güdüsü, becerisi. sistem falan değil bireysel yeteneğe bağlıyız.

      sistem olsa soldan da yaparsın çünkü. tamam onyekuru'nun beynini kuşa taksak kuş bile ters uçar ama bu kadar da olmaz.

      Sil
    4. Set derken sadece sağ kanatta oluşan üçgenler var. Ona da önlem alınınca tamamen kitleniyoruz.

      Sil
  4. aslında bakılırsa trezege tercihi daha doğru olurdu.trezege pas oyununa dahil olup golü kovalayan bir tip.

    başakşehir bunu robinho yu alarak gerçekleştirdi.trezege feguli ve belhanda harika bir hücum aksiyonu olması işten bile olmazdı.biz naptık?pas oyunu içine dahil olmayan diagneyi aldık.neden? 20 gol attı diye.tabi 6 sı penaltıdan.

    imdi kasımpaşaya ver trezegeyi al diagneyi takaslayalım desek 10 milyon avro +digane diyecektir.

    neyse . umarım bu yazın katardan bir müşteri bulabilirler diagne için yönetim.yoksa maddi olarak fatura baya bi ağır olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Trezeguet iyi tercih olurdu ama senin ön tarafında kimse yoktu ki. Yazın yine alırsın Trezeguet'i.

      Sil
  5. abi ocakta herkes forvet, forvet diye bağırmıyor muydu? 25 ocakta forvetimiz yoktu. transfer sezonunun birmesine 5 gün kala. o gün trezeguet mi diagne mi diye sorsalar taraftarın 95%'i diagne derdi. transferleri yapıldığı günün şartlarına göre değerlendirmek lazım. sadece transferleti değil tabi ki genel olarak hayattaki tüm olayları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki Diagne diyecekti, forvetin yok çünkü. Birçok alternatif konuştuk, isim bulma noktasında hoca elinden geleni yaptı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir