7 Mart 2019 Perşembe

Donk'un deplasman istatistiği


Geçtiğimiz günlerde Donk konusunda "adsız" bir arkadaştan müthiş bir yorum geldi. Bu sezon itibariyle Donk'un oynadığı ve oynamadığı deplasmanlar arasında büyük bir fark var. Erzurumspor deplasmanında da Donk'un oynamaması üzerine haklı eleştiriler vardı. Zaten iyi ve akıcı bir futbol yok. En azından orta sahaya biraz daha sertlik katarak "sonuç" odaklı oynayabilirdik.

Geçen sezonun son bölümünde hocanın yaptığı da tam olarak buydu. Donk / Fernando ikilisinin bir arada oynadığı maçlar oluyordu. Hücum noktasında eksi yazsa da oyunu tutma, orta sahaya biraz daha sertlik katarak sonuca gitmek için başarılı olmuştuk. Geçen sezonun son haftalarında kazanılan deplasmanların temel noktası buydu.

Fernando'dan bir umudum yok. Sertliğinden geriye bir şey kalmadığı için sezon sonunda ayrılacağı günü iple çekiyorum. Donk ise her şartta güvenilir bir alternatif. Orta saha, stoper, yeri geldiğinde forvet, fark etmiyor. Bence de müthiş bir futbolu yok ama yıllık ücreti biraz daha düşük olsa her daim takımda tutacağım isimlerden olurdu.

İstatistiğe gelelim. Bu sezon ligde 12 deplasmana çıktık ve Donk'un oynamadığı 7 deplasmandan sadece 1'ini kazanabildik. Oynamadığı deplasmanlardaki tablo 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet. 

Donk'un forma giydiği 5 deplasmanda ise 4 galibiyet ve 1 mağlubiyet var. Hatta galibiyetlerden birini de son dakikalarda attığı golle Antalyaspor karşısında getirdi. Bu istatistiğin tesadüf olduğuna inanmıyorum. Özellikle deplasmanlar adına güvenilir bir isim olduğunu düşünüyorum.

Gerçi bu sezon esas sorun "kendi sahamızda". Deplasmanlarda geçen sezona göre daha iyiyiz. Deplasmanlar biraz daha oyunu tuttuğunuz, tempoyu düşürdüğünüz maçlardır. Hele ki hücumda müthiş şekilde işleyen düzeniniz yoksa. Oyunu tutmak, biraz daha sertlik katmak doğru düşünce. Erzurumspor deplasmanında da sekeni toplamak, oyunu biraz daha ortada tutabilmek için Donk düşünülebilirdi.

7 yorum:

  1. Ancak kontratında "21 maç oynarsa sözleşmesi uzar" maddesi sıkıntı. Bu nedenle onu oynatmak tehlikeli. Bildiğim kadarı ile 3 maç kaldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaldı ama alternatif de yok, o opsiyon uzar diye düşünüyorum.

      Sil
  2. Güzel yazi olmus hocam eline saglik, istatistik yorumunu ben atmistim zira bu tarz daha genis kitlelerin duymasini istedigim seyleri senin bloga yaziyorum, bu sefer yaziya donusmesi ayri bir guzellik olmus.
    Yazdiklarina eklemek istedigim bir nokta var dikkat edilirse sampiyonluk genelde icerde ve disardaki oyunda bir denge oldugunda geliyor. Basaksehir'in seyircisi olmadigi icin iceri ve disari zemin harici cok farketmiyor onlar icin yine Besiktas stad yapilma zamanlari böyleydi adamlar iceride disarida kendi oyununu rakibe kabul ettiriyordu, bizim ise böyle bir oyunumuz yok asil sorun bu, böyle bir oyun olmayinca, Donk gibi sertlik katan isimleri de kullanmayinca Anadolu takimlarina karsi bile orta sahayi teslim ediyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sezon iç saha avantajını kaybedince tablo kötüleşti. Maalesef deplasman oyunumuz da çok sağlıklı değil.

      Sil
  3. zor maçlarda
    donk fernando
    ndiaye
    feghouli cagne belhanda olmalı.

    kolay maçlarda ise
    donk ndiaye
    feghouli emre belhanda
    cagne olmalı.

    hocam gör artık şu gerçeği at şu belhanda yı kanada ne olursun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kanatta Emre Akbaba'yı düşünüyorum, nedeni de Belhanda'nın orta sahadaki etkisi. O denklemden çıkınca sorun büyüyor.

      Sil
  4. Donkun Deplasman maçlarında olmasını çok istiyorum. çünkü adamda deplasman fobisi yokmuş gişbi bir durum var ve istatistikler de ortada. her bölgede alnının hakkıyla oynamaya çalışması kendine bakması ve sertliği bakımından gerçekten de çok iyi bir alternatif. eğer transfer yapılmazsa mutalak yeni sözleşme yapılmalı diye düşünüyorum

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir