21 Mart 2019 Perşembe

Nihayet elit kategoride olduğumuzun farkına vardım, yıllar geçse de


Esvaphane'nin yeni sezona yönelik Galatasaray forması paylaşımları üzerine konuşmaya devam edelim. Deplasman ve alternatif olarak adlandırılan formalar da az çok belli oldu. Yeni parçalı formayı da işin içine katarak yazıyorum, genel olarak son yılların en iyisi diyebilirim. 3 formamız da gayet güzel.

Alternatif olarak adlandırılan formamızda 90'lar esintisi var. O dönem gri / füme tonları çok kullanılıyordu ve çubuklu konsepti de bütün formalarımızda olacak. Parçalı formada da müthiş durmuştu, alternatif formayı da keyifli kılmış. Gri ve füme gibi renkleri severim, 90'ları hatırlatması da Nike'ın bu dönem nostalji teması üzerinde durduğunu gösteriyor.


Deplasman formamız ise bej / krem tonlarında. Sarı ve turuncu hasreti var aslında, dönemin bu renklerde olan formaları çok sevilmiş ama sadece 1 sezon kullanılmıştı. Neden bej ve krem rengi demiyorum, mor gibi tercihlere göre mutlaka daha güzel. Bu rengi de 2010 - 2011 sezonundan hatırlarsınız, ortasında aslan figürü vardı.

Anımsamak için de Mustafa Sarp ve Misimovic gibi isimleri düşünebilirsiniz. Dönemin alternatif rengi pembeydi. Krem formayı sevsem de pembe rengine ısınamamıştım. Nike'ın uzun bir aranın ardından Galatasaraylıların içine sineceği formalar çıkarması güzel. Elit kategoride olsak da bunun tadını tam anlamıyla alamıyorduk, hakkı verilmiyordu.

10 yorum:

  1. gri neyse de şu bej midir nedir , tam deplasmanda puan kaybetmelik formalar.

    YanıtlaSil
  2. en büyük hayalim umbro ile tekrar anlaşılması. nike öyle bi nefretimi kazandı ki özel hayatımda ürünlerini almıyorum. adidas ve reebok tercih ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O tarz firmaların daha iyi iş çıkardığını ve kulüpleri dinlediğini düşünüyorum. Nike'ın garip bir politikası var, sevmiyorum.

      Sil
  3. Israrla turuncu forma istiyoruz ama ısrarla turuncu forma üretilmiyor.Alternatif forma kesinlikle turuncu olmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de, ısrarla turuncu formayı çıkarırdım..

      Sil
  4. Esvaphaneyi çok severim. Bu oluşumdan önce galatasaray formaları isminde blogları vardı. Hatta sahibinin devasa bir Galatasaray forma koleksiyonu var. Oradan bir kaç küçük bilgi paylaşayım.
    1) Galatasarayın böyle muhteşem deplasman forma geleneği varsa bu Fatih Terim sayesinde.(Bu konuda hiç bir söz söyleyemem)
    2) Hem milli takım hemde kulüp takımında Fatih Terim forma işlerinde birinci söz sahibi.
    3)2002-2005 arasında Nike ile anlaşmayıp Umbro ile anlaşmamız Fatih Terimin kararı.
    Bunun gibi milyonlarca bilgi sitede. İlk takip ettiğim blogtur. Hatta yanlış hatırlamıyorsam bu blogu o blog sayesinde keşfettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden söz sahibiydi, bugün Nike bu işlere pek karıştırmıyor maalesef.

      Sil
  5. Parçalı forma çok iyi siyah şeritler güzel yapmış formayı diğer ikisini ise beğenmedim sahada baskın olmamizi engelliyor gibi sanki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kısmı düşünmedim hiç :) renk analizi yapamam.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir