17 Mart 2019 Pazar

Ocak ayında o kadar mükemmel hamleler yaptı ki neredeyse hepsi nokta atışı oldu


Ligin 2. yarısının en başarılı takımlarından biri Rizespor. Gözümüzün önünde çok büyük bir destan yazılıyor ve buna şahit oluyoruz. Ligin ilk yarısı bittiğinde 12 puanla sonuncu bir Rizespor vardı. 16. ve 17. sıradaki takımlar da Rizespor'un 4'er puan önündeydi. An itibariyle ile maç fazlasıyla 34 puana çıkmış ve ben bu yazıyı yazdığımda 6. sırada olan bir Rizespor var.

Okan Buruk yönetiminde Rizespor'un son 9 maçta 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyeti var. Ocak ayında o kadar mükemmel hamleler yaptı ki neredeyse hepsi nokta atışı oldu, ortaya da böyle müthiş bir takım çıktı. Hele ki ligin ilk yarısındaki tablodan sonraki bu çıkışın konuşulması gerekiyor. 

Okan Buruk adına sürpriz olduğunu düşünmüyorum. Bu potansiyeli uzun zamandır yansıtıyor. Göztepe'den neden ayrıldığını anlamamıştım mesela. O sezon Süper Lig'i görmüş olabilirler ama an itibariyle hoca konusunda istikrarı kaybettiler. Oysa bu vizyonda bir takımda Okan Buruk'un görebileceği uzun yıllar olabilirdi.

Akhisarspor ise esas çıkış noktası. Akhisarspor'un mütevazı yapısını severdim, ta ki bu sezona kadar. Geçen sezon büyük iş başarmışlar ve Türkiye Kupası'nı kazanmışlardı. Bu sezon Okan Buruk'la devam edip, biraz daha yatırım yapmaları gerekirken yolları ayırdılar. Şu anki durumları sürpriz değil işte, ligden düşmenin doğal olarak en güçlü adayı oldular. 

Rizespor ise İbrahim Üzülmez'le istikrarı denerken yapamadı. Bir alt ligden gelirken yapmaları gereken her şeyi yaptıklarına inanıyorum. Bazen olmayabilir, bunu yadırgamam. Okan Buruk'la da ilk etapta iyi görüntüleri yoktu, buna rağmen ısrar ettiler. Ocak ayında da Okan Buruk'un işaret ettiği isimlerle yatırımı kısmadılar ve bu başarı ortaya çıktı.

Kendi sahaları ya da deplasman fark etmeden oynadıkları her maçta favori olabilecek bir takım. Bana sorarsanız zaten iyi bir kadroydu, Ocak ayında daha da güçlendi. Vedat Muriqi'yi konuşuyoruz mesela, onun gibi mevcut isimler içinde yükselen birçok isim var. Aatıf, Nakoulma, Azubuike, Melnjak gibi isimlerle de ligin en iyi kadrolarından biri oldu. Hoca da bu yapının hakkını veriyor.

Avrupa açısından bakınca an itibariyle "45" genç bir yaş değil. Ülkemiz için bakınca genç bir yaş gibi geliyor. Fatih Hoca bu yaşlarda Uefa Kupası'nı kaldırıyordu, Okan Buruk ise genç, potansiyel sahibi bir teknik adam gibi düşünülüyor. Geleceğinin parlak olduğunu ben de düşünüyorum, büyük takımlarda yapabilecek bir isim, hatta Beşiktaş'ın konuşulan isimlerinden biri. Sergen Yalçın'ın da önünde olduğunu düşünüyorum.

10 yorum:

  1. Geçen sene iki Türkiye kupası kazanarak büyük iş yapmıştı. Akhisar'la da önemli maçlar kazanmıştı. Bu yıl Rize'de yaptığı da çok önemli... Fatih Hoca'dan sonra Galatasaray'a gelse keşke... İstediği takımı ucuz maliyetlere kurup başarılı olabiliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunun için en az 4-5 sene var diye düşünüyorum :(

      Sil
  2. Göztepe Tamer Tuna yı, Kasımpaşa ise Kemal Özdeş i göndermek ile büyük hata ettiler. Bu iki teknik direktör takımlarını yükselten kişilerdi.
    Şu sıralar ligimizde iyi hocalar çıkmaya başladı. Sergen Yalçın ı da beyenirim.
    Okan Buruk konusunda ise geçen sene Tudor için söylediklerinden sonra benim için Aykut Kocaman dan farkı kalmadı.
    Not: Bir gün Galatasarayın başında görmek istediğim kişi Taner Tuna.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük hayal kırıklığı olur. Okan Buruk'la kıyaslamam bile. Tamer Tuna bir şey kanıtlamadı.

      Sil
    2. Oynattığı futbol yeter de artar bile. Göztepe Tamer Tuna gittikten sonra sıradan bir takıma dönüştü. Hem takımı hazırlamada hemde taktik konusunda ligimizin en iyi hocalarından biri. Nasıl ki Sergen Yalçın bir takımı lige hazırlama konusunda belirsiz bir hoca ise Okan Buruk ta öyle.
      Benim için Hamza Hamzaoğlu neyse Okan Buruk ta öyle. Evet ikiside kupa kazandı ama oynattıkları futbol benim hoşuma gitmiyor. Ki ikisininde karakteri Galatasaray a yakışmayacak cinsten.

      Sil
    3. Tamer Tuna'nın oynattığı futbol kötü ve yetersiz benim gözümde. Benim fikrim tabii.

      Hamza Hamzaoğlu dediğin ismin oynattığı futbol daha hücuma dönük ve keyifli.

      Sil
    4. Tamam bazısı pas oyunundan hoşlanır bazısı direk oyundan hoşlanır. Kabulüm ve başım gözüm üstüne.
      Ama Hamza Hamzaoğlu ve hücum ikilisi Aykut Kocaman hücum hatta Huddersfield hücum ikilisi kadar birbirine yabancı.

      Sil
  3. Ben kendi adıma bursaspora yakıştırıyorum taraftarı olan ve bu yetenek ile aşama kaydedebilecek İstanbul dışında yegane örnekler sonrası bizim olsun diye birazda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bursaspor önce şampiyon bir takım vizyonuna bürünmeli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir