17 Mart 2019 Pazar

Pato treni kaçtı, Galatasaray'a alalım tarzında düşünmemek lazım


Ocak ayında Galatasaray'ın gündemine girdiğinde bayağı heyecanlanmıştım. Son dönemi ne kadar düşüş içinde olsa da Pato büyük bir isimdi ve Galatasaray'da başarılı olacağına inanıyordum. Fatih Hoca'nın istediği forvet tarzlarından biri de Pato ve Alan gibi daha mobil isimlerdi. Biraz daha oyun kurucu özellikli, serbest oynayabilecek ve teknik özellikleriyle fark yaratabilecek.

TJ Tianhai'dan ayrılacağı bir süredir konuşuluyordu. Dün itibariyle sözleşmesini karşılıklı olarak fesih etti ve takımdan ayrıldı. Ocak ayında da bu transfer konuşulurken takımının herhangi bir bonservis bedeli yoktu diye düşünüyorum. Pato'yla yıllık ücret noktasında anlaşılamadı. Alan'da dahi çok yüksek rakamlar konuşuluyordu, Pato onun da üzerindeydi.

Milan'a meyil ettiği söyleniyor. Hatta Leonardo'yla bir görüşme dahi gerçekleştirmişler. Bu ayrılık da Milan ihtimali üzerinden hızlanmıştır. Bilindiği, özdeşleştiği kulüp. Her ne kadar potansiyeli dahilinde bir kariyeri olmasa da o kadar uzun zamandır aramızdaki insan 29 yaşında olduğuna pek inanmıyor.

18 - 19 yaşlarında Avrupa'da büyük işler yapıyordu. Ne oldu da bir anda keskin bir düşüş yaşadı bilmiyorum. Ülkesine döndü, Chelsea'de oynadı, yine ülkesine döndü, sonrasında Villarreal'e imza attı, Çin'e gitti. Şimdi de yeniden Milan'a dönme ihtimalinden bahsediliyor. Geçen bunun tartışmasını dahi yaptık, Messi yokken Pato varmış gibi hissediyor insan. Oysa Messi daha yaşlı.

Bu tren kaçtı. Galatasaray'a alalım tarzında düşünmemek lazım, o iş imkansız. En kötü ihtimalle yeniden ülkesine dönecektir. Galatasaray'a gelmesi para için olur, Milan'a dönüşü ya da ülkesine gitmesi ise futbol için. Yine de yaz aylarında mevcut iki forvetimize rağmen bu tarzda bir mobil isimle o rotasyonu tamamlamak gerekiyor.

3 yorum:

  1. Potansiyeli çok yüksekti ama asla ulaşamadı o potansiyele... Milan su şu anda çok iyi gidiyor. Nispeten mütevazi ama takımı sahiplenen bir kadroları var. Piatek harika oynuyor. Higuain'den kurtulup onu almaları çok mantıklı bir işti. Pato'yu alıp o ortamı bozmalarini hiç istemem. Biz ise Pato'yu Cin'de kazandığınin yarısına ikna etsek bile çok büyük para vermemiz gerekirdi. Yani zor bir hamleydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pato ile alternatif üretirler, büyük beklentileri olacağını sanmıyorum.

      Sil
    2. Adamları o kadar övdüm derbiyi kaybettiler :))

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir