27 Mart 2019 Çarşamba

Real Madrid'in tekrar bir numara olduğunu hatırlaması için büyük oynaması gerekiyor


Transfer döneminin en önemli aktörünün Real Madrid olacağı bilinen bir gerçek. Mbappe ve Hazard için de büyük oynayacaklarını hepimiz biliyoruz. Hazard'ın transferi olası dursa da Mbappe için işleri zor. En azından yeni rekoru konuşmuş olacağız.

PSG'nin 280 milyon avro gibi bir bonservis talep edeceği konuşuluyor. Monaco'dan da toplamda 180 milyon avro'luk bir paketle transfer etmişlerdi. Kaynakları sonsuz olsa da her dönem ffp belasıyla bir şekilde baş etmeye çalışıyorlar. Onlar adına büyük satışları görebiliriz.

Mbappe henüz 20 yaşında ve bu zaman zarfında da kazandığı bir Dünya Kupası var. Transfer açısından bakınca dünyanın en iyisi diyebilirim, önünde uzun bir gelecek var. Real Madrid'in de tekrar bir numara olduğunu hatırlatması için büyük oynaması gerekiyor.

Günümüz piyasası olabildiğince uçtu. Real Madrid'in "yeni Los Galaktikos" diye adlandırdığımız 2009 / 2010 sezonunda transfer için harcadığı toplam tutar 255 milyon avro. Şu an ise sadece Mbappe için 280 milyon avro konuşuluyor.

Şimdiden yeni sezon transferleri olan Militao ve Rodrygo için 95 milyon avro harcadılar. Hazard ve Mbappe gibi isimlerle de bitmeyecektir bu iş, daha büyük bir değişim gerekiyor. Ciddi satışlar da bekliyorum. Tabii ne kadar kazanacakları meçhul, yaşlanan ve tükenen bir yapı.

Barcelona da karşı hamle olarak Griezmann'ı düşünüyor. Real Madrid / Barcelona rekabetinin son yıllarında büyük ikili ya da üçlüler görmeye alıştık. Suarez / Messi ikilisinin bir kanadı Neymar sonrası boş kaldı ki Griezmann düşünülüyor. Real Madrid'de ise Ronaldo sonrası herhangi bir şey kalmadı. Hazard / Mbappe olabilecek en iyi ikili olur.

5 yorum:

  1. 280 çok fazla ya. cidden gereksiz. 200 versen de satarlar. tok satıcı değiller. ffp bastırıyor.

    diğer yandan real'in yapması gereken bence "satışa hazır" adamları toplamak. hazard ve icardi gibi. mbappe gibi koparması zor adamlardan önce bu tip adamlar bitmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 200'e bırakmazlar. 200'e Neymar'ı bırakırlar ancak, Mbappe piyasanın en değerli futbolcusu.

      Sil
  2. son isim transferi , şaka gibi ama yaklaşık 4-5 sene önce James Rodriguez ile oldu. aradan kaç yaz geçti, sanki koskoca r.madrid'de para yokmuş gibi transfer yapmadılar. üstelik geçen sezon Ronaldo ayrılığına rağmen yapmadilar. çok geç kalınmış bi değişim. geçen sezon ucl'yi aldılar ama haketmemişlerdi, takım iyi değildi. ama zidane bunun farkındaydı ve aynı takımla devam etmek istemedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi bir yapıları vardı, o yapıyla 3 yıl üst üste CL geldi ama o dönem kapandı. Yeni bir değişim zamanı geldi.

      Sil
  3. Real Madrid'e de bu transfer yakisir. Çok büyük hayranı değilim Madrid'in ama en iyiler Madrid'te oynar bu böyledir

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir