16 Mart 2019 Cumartesi

Stoper rotasyonu ateş gibi ve geleceğe umutla bakmamın en önemli sebebi


Genel görüş de benim gibi. Milli Takım kadrosunu iyi bulanlardanım. Üzerine konuşulacak bazı detaylar olsa da genel olarak baktığımızda oluşturulabilecek en iyi Milli Takım'lardan biri. Arnavutluk ve Moldova karşısında 6 puanla başlamanın önemi büyük. Her şampiyona elemesinde iyi başlayamamanın acı faturasını ödüyoruz.

Oğuzhan Özyakup konusu çok tartışılıyor. Beşiktaş'ta yüzüne bakmadığı futbolcuyu Milli Takım'a neden aldı deniliyor ama durumun farklı olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş'ta futbolcu alacakları büyük sorun ve şikayetçi olan isimlerin de kenara alındığını görüyoruz. Kimi gitti, kimi haftalarda oynamadı, kimi hala oynamıyor. Bana sorarsanız Oğuzhan Özyakup da onlardan biri.

Kendi pozisyonunda da çok fazla alternatif yok. Kazanmak mühim, benim değerli gördüğüm futbolculardan biri. Emre Belözoğlu'nun varlığını ise performanstan öte takıma ağabeylik amaçlı olduğunu söyleyebilirim. Gerçi şu haliyle bile en iyilerden biri ama varlığı bu yüzden gibi. O rotasyonda İrfan Can Kahveci, Yusuf Yazıcı, Dorukhan Taköz ve Okay Yokuşlu gibi yükselen isimler de var. Bir tek Mehmet Topal'ın varlığını sorgularım, bence gerek yoktu.

Sevilmeyen bir isim olsa da Burak Yılmaz ayarında herhangi bir Türk forvet olduğunu sanmıyorum. Buna Cenk Tosun'u da dahil edebilirim. Enes Ünal, Valladolid'de dahi varlık gösteremedi, kadroda olmamasından daha doğal bir şey yok. O rotasyon Güven Yalçın gibi yine yükselen gençlerden biriyle desteklenmiş. Forvet konusunda da sorun yaşanmayacaktır.

Bu takımın en büyük sorunu sol bek. Emre Taşdemir'in kadroda yer alması sürpriz olmamış, iyi halinin ülke adına önemli olduğunu söyleyebilirim. O potansiyelde bir sol bek yok maalesef, Fatih Hoca'nın ısrarcı olması boşuna değil. Hasan Ali Kaldırım'ı da mecburiyetten çağırıyorsunuz, alternatif yok. Sağ bekte ise Zeki Çelik en iyilerden biri. Buradaki tek sorunun Gökhan Gönül yerine Nazım Sangare'nin çağrılmaması olduğunu düşünüyorum.

Yeni isimler var çünkü, Anadolu'ya sırt dönülmemiş. Efecan Karaca ve Emre Kılınç gibi isimler yeni, burayı da hak ettiler. Deniz Türüç de geri dönmüş, onun da iyi alternatif olduğunu söylemek mümkün. Bu tarz hak edişleri gördükten sonra da Nazım Sangare'nin olabileceğini düşünüyordum. İlerleyen dönemde mutlaka kadroda olacaktır.

Kaleci konusu da tartışılıyor ama birçok iyi alternatif var. Gökhan Akkan ve Serkan Kırıntılı gibi isimlerin burada olmayı hak ettiğini düşünsem de çağrılan 4 kalecinin varlığı sürpriz değil. Mert Günok zaten performans olarak ligin en iyisi. Muhammed Şengezer çok büyük bir potansiyel, Uğurcan Çakır da iyi bir genç. Sinan Bolat ise Belçika'nın en iyi kalecisi. 4 kaleci fazla gibi dursa da bu kadar iyi kalecinin varlığından sebep.

Geçtiğimiz gün yabancı kontenjanı konusunda da yazdım. Stoper rotasyonu ateş gibi ve geleceğe umutla bakmamın en önemli sebebi. Ozan Kabak / Merih Demiral tandeminin hayırlı olmasını diliyorum, geleceğe damga vuracaklar. Çağlar Söyüncü de yeniden yükselmeye başladı, Kaan Ayhan da iyi bir sezon yaşıyor. Lucescu, Ozan Kabak'ın yüzüne bile bakmamıştı.

16 yorum:

  1. kaanı bilmiyorum ne durumda ama serdarı çağırırdım ben açıkçası ,çağlar da oynamıyor kendi takımında hiç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çağlar Söyüncü de son zamanlarda yükseliyor, lige alıştı. Ondan vazgeçemezsin.

      Sil
  2. Mehmet Topal haric, sonunda hak eden oyuncular cagrilmis. Iyiki de Lucescu gitti

    YanıtlaSil
  3. Bence Caglar yerine baska oyunculara bakilmasi lazimdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çağlar Söyüncü gibi bir stoper bulmak zor.

      Sil
  4. Kadro iyi umut vadediyor ama kazanma alışkanlıgini elde etmesi lazım. Bunu verecek teknik adam Şenol Güneş mi emin değilim çünkü kendisi baskıyı kaldıramıyor. Galatasaray ve Fenerbahçe ortada yokken iki sene şampiyon oldu sonra iki takım da duzelince Şenol Güneş 4. Oldu. Aykut hocaya zihinsel olarak yenildi mesela. Fatih Terim'e karşı zaten hiç şansı olmaz. Milli takım baskısını kaldırması zor biraz yani.
    Diğer yandan bu gençlere Emre Belözoğlu gibi bir karaktersiz abilik yapacaksa bu gençleri de kaybettik demektir geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şenol Güneş'in hücum temeli oluşturabileceğini düşünüyorum, tecrübesi de var. Çok fazla seçenek yoktu.

      Sil
    2. Daha milli takımın başına geçmeden baya bı yıprandı umarım başarılı olup milli takım etrafında ülkeyi tekrar kilitlemeyi basarir. Benim tercihim Aykut Kocaman olurdu. Ama Şenol Güneş de baskıyı kaldirabilirse başarılı olabilir.

      Sil
  5. Herkesin bahsettiği gibi Cağlar Söyüncü karalı hatalı. Sezon başından bu yana 7 maçta forma giydi. Tecrübeli kontenjanından Serdar Aziz oynaması gerekiyordu. 3 ay önce Serdar Aziz kadroya giremeseydi federasyona yürürdü Galatasaraylılar.

    Oğuzhan Özyakup konusunda da Emre Belezoğlu, İrfan Can ve Yusuf Yazıcı varken gereksiz bir tercih olmuş. Mehmet Topal yerine de Ozan Tufan girse iyi olurdu.
    Emre Taşdemir yerinede Caner Erkin olsa iyi olurdu.
    Ne yazıkki Santraforlarımız yetersiz. Sonuç olarak Şenol Güneşte yeterli olmayacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 ay önceki Serdar Aziz yok, konu bu :)

      Sil
    2. Üstündeki formadan bağımsız mı ? :D Ama hakikaten Çağlar Söğüncü olmamış. Yani Leicter City de forma giyemezken hatta çoğu maçta yedek kulübesinde bile yokken Çağları çağırıp Serdar ı çağırmamak.

      Sil
    3. Beni kimlerle karıştırıyorsun bilmiyorum ama o kişi ben değilim.

      Serdar Aziz Ocak ayını sıfır geçirdi, Fenerbahçe'de oynadığı maçlarda da felaket bir görüntüsü vardı. Şu an Sadık Çiftpınar dahi form olarak onun önünde.

      Çağlar Söyüncü büyük yetenek, henüz 22 yaşında. Bu takımın geleceği o.

      Sil
    4. Yok estağfurullah sözüm size değil. Sözüm meclisten dışarı. Benim sözüm futboldan anlamayan Galatasarayli geçinenler. Twitter'da eksisozlukte bu tarz kişiler çok. 3 ay önce yerli ramos derler Fenerbahçe ye gidince ....
      Evet bende Çağlar Soyuncu nun kalitesini biliyorum ama zaten tecrübesiz bir savunma hattımız var çağlarda oynamadığı için eksikliği hissedilecek tır. İlerde takıma katkı sağlayacağı kuşkusuz ama şuan formayı haketmiyor.

      Sil
  6. Bence ortasaha da kullanılacak isimler beraber oynama.özelliğini geliştirin yeter gerisi her türlü gelir milli takım denince şu 3 lü alternatifleri de şu ikisi diye 5 sene kazınmalı kafamıza olay tamamen bu aslında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şenol Hoca iyi bir hücum takımı ortaya çıkarır umarım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir