1 Mart 2019 Cuma

Ve yeniden Football Manager


Ne zamandır Football Manager oynamıyordum. Bu süre zarfında sinir sisteminin düzeldiğini ve rahatladığını hissetmiştim ki beklenen "kış transfer" güncellemesi gelmiş bulunmakta. Uykusuz geceler ve büyük sinir harbi beni beklemekte. Yapacak bir şey yok, bu oyunun müptelasıyız.

Güncellemeyle birlikte hem yeni transferlerin güçleri, hem de mevcut isimlerle alakalı değişiklikler merak ediliyor. Yeni transferleri paylaşıp, sizlerle birlikte üzerine konuşmak isterim. Ayrıca ilgimi çeken futbolcular da var. Paylaşmadığım isim üzerinde bir değişiklik olmamıştır, gelecek sorulara karşı belirtmek isterim.


Mitroglou'da bir değişiklik yok. Diagne'nin özellikleri ise Kasımpaşa günlerine oranla yükselmiş. Teknik özelliği, zihinsel ve özellikle fiziksel kısmı bu kadar iyi değildi. Bitiriciliğin biraz daha artmasını beklerdim tabii. Bu ikili iyi bir rotasyon, tabii ben yerli bir isimle daha takviye edeceğim. O ismi de alt tarafta paylaştım.


Marcao, zaten iyi bir potansiyeldi. Oyunun önceki sürümünde rahatlıkla transfer edebildiğiniz ve gelişim gösterecek bir isimdi. Bu sürümde güçlerinde herhangi bir oynama yok, onda da ufakta olsa pas / top kapma gibi özelliklerinde artış beklerdim. Luyindama ise önceki sürümde özellik olarak çok parlamıyordu. Bu sürümde ise iyi bir gelişim göstermiş. Özellikle hız tarafında önemli bir artış var.


En şaşırdığım isim Celil Yüksel. Böyle bir artış tahmin etmiyordum ve gereksiz de olduğunu düşünüyorum. Potansiyel çok parlak görünmese de rotasyon adına ideal isim haline geldi. Gökay Güney'de de küçük de olsa bir yükseliş mevzut, özellikle pas özelliğiyle. Ogün Çalışkan da oyunun sürprizlerinden. Bir Ozan Kabak olmasa da gelecek adına Galatasaray'da bu potansiyelle iyi iş çıkarır.


Mustafa Kapı'nın en büyük wonderkid'imiz olduğunu söyleyebilirim. Ufak da olsa artış mevcut, gelecekte çok önemli yerlere gelecek. Yunus Akgün, Atalay Babacan ve Recep Gül üçlüsü ise aynı. Yunus Akgün ve Atalay Babacan direkt olarak rotasyonun içinde yer alabilecek kalitede.


Ozan Kabak için apayrı bir yazı yazılır. Galatasaray döneminde de büyük bir potansiyeldi ama bu güncellemeyle birlikte potansiyel bambaşka noktaya evrilmiş. Galatasaray'da 2 sene sonra geldiği noktaya şimdiden getirmişler. Top kapma, pas ve fiziksel özellikleriyle.


Sürpriz ismim ise Ahmet Kutucu. Schalke 04'ün son dönemdeki parlayan yıldızı. Neredeyse bütün özellikleri yüzde 100 noktasında artmış ve kiralık listesinde olması da transfer için elinizi güçlendirir. Bahsettiğim yerli forvet kendisiydi.

Bunun dışında merak ettiğiniz isimleri de sorabilirsiniz, onlar adına da ayrı bir yazı yazarız. Bu isimler ilk gözüme çarpandı. Kalan isimler adına çok büyük değişiklikler yok gibi. Ayrıca Galatasaray'ın 5.4 milyon avro'luk bir transfer bütçesi var, bu da Ocak ayını artıyla tamamlamamız nedeniyle.

11 yorum:

  1. Diagnenin oyun tercihlerinde Nokta Santraforda olmalıydı.Nokta Santraforu biliyorsundur abi ekstradan soyle diyeyim ozel egitimden ekstra calisma kismindan secenekler var ordan daha fazla c.sahasi icinde dolasmasini iste dediginde "Nokta Santrafor calismasina basliyor. Buda Diagnenin c.sahasinda pozisyon icin beklemesini sagliyor. Ben Nokta Santrafor calistirdim. Lig Avrupa Kupada 47macta 41 gol 11 asist yapti. 8/4le penalti atti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de denerim mutlaka, teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Oynamadığım için soruyorum şu bitiricilik , pas gibi özelliklerin maksimumu 20 mi? Öyleyse Diagne'nin bazı değerleri yüksek gibi. Celil ise olduğundan daha iyi yapılmış gibi geldi bana. Tabii çok anlamıyorum bunları :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, maksimum rakam 20. Celil için sonuna kadar katılıyorum sana.

      Sil
    2. Oyundaki özelliklerini geçelim de şu gençler artık yavaş yavaş forma giyseler..

      Sil
  3. İleride alabileceğiniz genç yetenekler olarak Palermodan ortasaha pozisyonunda Gennaro Rugiero ve forvet pozisyonunda Kevin Cannavo'yu öneririm.Ileride çok iyi gelişim gösteriyorlar.

    YanıtlaSil
  4. Güncelleme gelmeden önce kariyere başlamıştım o kariyeri bırakmak zor geliyor şimdi... Oyunun gittikçe kolaylastigini düşünüyorum... Finansal fair playin de belirgin bir şekilde uygulanması güzel olmuş. Antrenman sistemi ve gözlemcilik sistemleri de daha iyi yapılmış. Tribünlerde maç esnasında seyirci olmaması ise bir acayipti:) güncellemede düzeltilmiştir umarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyunda başarılı olmak zor değil, hele ki Galatasaray gibi takımlarla. Burada haklısın.

      Sil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atalay yetenekli ama fizik olarak güçsüz, tam anlamıyla da bu yüzden geliştiremiyorum. Rotasyonda iyi oluyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir