12 Mart 2019 Salı

Zidane'nin aynı sezon içinde Real Madrid'e döneceğini hiç düşünmemiştim


Bu sefer beklemediğim yerden geldi. Zidane'nin aynı sezon içinde Real Madrid'e döneceğini hiç düşünmemiştim. Zidane için Juventus ve Bayern Münih gibi takımları bekliyordum. Kurulu, işleyen düzeni olan ama çok daha fazlasını isteyen ekipler. Kendi liglerinde sorun yaşamayıp, hedef olarak Şampiyonlar Ligi'ni seçecek camialar diyeyim.

Yeni bir moda. Görevden ayrılan teknik adamların aynı sezon içinde geri döndüklerini görüyoruz. Türkiye'de de böyle, Avrupa'nın en iyisi diyebileceğimiz takımlar için dahi aynı. Real Madrid'in Zidane'nin ardından resmen çöktüğünü gördük. Onlar adına geriye çok bir şey kalmamış ve iyiden iyiye "değişim" diyorduk.

Zidane'nin ayrılığında da bu değişim noktasının parmağı vardı. Florentino Perez'in Ronaldo'yu gönderme isteğine, Zidane'nin Bale'yi gönderme isteği cevap veriyordu. Ya da yine Perez'in Courtois'i alma isteğine, Zidane'nin gerekirse Navas'la devam etmek ve Hazard transferini istemesi cevap veriyordu. Durum böyle olunca da ayrılık beraberinde geldi.

Zidane'nin ısrarla "zamanlı ayrılık" yaptığını söylüyordum. 3 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunun ardından bu yapının mevcut haliyle daha öteye gitmesi zordu. Değişim gerekiyordu, o noktada da başkanla fikir ayrılıkları yaşandı ve Zidane hiç uzatmadan görevi bıraktığını açıkladı. Bu süre zarfında da ısrarla doğru ekibi bekledi ama işler istediği gibi gitmemiş olabilir.

Giderken "taraftarlar" arasında da tartışılmaya başlamıştı. Şampiyonlar Ligi başarıları tamam ama ligde Barcelona'nın çok farklı şekilde arkasında kalmak can sıkıyordu. Şu an çok daha güçlü şekilde geliyor. O kadar kötü bir sezon geçiriyorlar ki Zidane onlar adına gelebilecek en büyük kurtarıcı. Mutlaka Zidane de değişim için istediğini almıştır, yaz aylarında transferde olabildiğince çok büyük oynamaları olmazsa olmaz.

Real Madrid'de göreve başladığında iyi bir yapı vardı ve 1-2 güçlü dokunuşla başarılar kazandı. Bu sefer değişim diyeceğiz, ayrılması gereken futbolcu sayısı çok. İçinde bulunduğumuz sezonu dahi bitirmek zor, bu oyuncu grubunun daha fazla ilerleyebilecek hali kalmadı. Şu an dahi güçlü bir oyuncu grubu var, diledikleri gibi teknik direktör seçebiliyorlar. Mourinho'nun gelmemesi bu yüzden.

16 yorum:

  1. niye gittin niye döndün? takım değil komedi dükkanı!

    bence şimdi de işi zor. hadi kurtar diyecek herkes. baskısı büyük.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baskısı büyük ama gittiği güne göre de daha yüksek kredi sahibi.

      Sil
  2. Bu sefer işi daha zor. Real Madrid yaz transfer dönemini çok agresif geçirmek zorunda. Casemiro'dan ilerisi tamamen değişmek zorunda.

    YanıtlaSil
  3. Herkes demez belki başarı odaklı olduğumuz için belki ama 3 şampiyonlar ligi kupasının 2si lekeli futbol skandallarının yaşandığı 2 Bayer munih yarı finalleri ile gelmiştir. Bu detay atlanmamalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bayern lehine çalınan penaltı da komediydi. o olmasa maç uzamazdı zaten. türkiye'de genel bir real madrid düşmanlığı olduğu için o kısımlar hiç gündeme gelmez.

      ha terazide bayern yine haklı çıkar mı? çıkabilir. ama üzüldük mü? asla. bundesliga'da yaptıklarına saysınlar.

      tıpkı fener'in avrupa'da doğranmasının verdiği zevk gibi. alma mazlumun ahını... :)

      Sil
    2. Real Madrid, Barcelona. Büyük lobiler, şaşırmamak lazım :)

      Sil
    3. Sadece Real Madrid mi yanşış hakem kararları ile başarılı oldu veya bayern maçları dışında hiç maç oynamadı mı? dünyanın en büyük lobisi en büyük etkisi Real madrid in ise bu etki Şampiyonlar liginde sana 3 yıl üst üste kupa kazandırıyorsa neden bu yıl en azından çeyrek finale bile çıkamadılar. Barcelona yıllarca kollandı Chelsea karşısında sadece Drogba ya yapılanlar bile skandal iken hiç gündeme gelmedi insanlar barcelona uzay futbolu oynuyor dediler. 3 senelik real madride bakın özellikle 2. yılında muhteşem futbol oynadılar her alanda herkesi domine ettiler. ayaklarından top alınmıyordu. 2 si lekeli futbol skandalları dediğiniz yanılış hakem kararları ve bunun daha bir çok örneği görülebilir nitekim bu sene real madrid alehine verilen çok büyük kararlar var bence. 13 şampiyonlar ligi kupası, son 5 yılda 4 kupa yapmayın arkadaşlar biraz insaf edin. yok yine de dersenizki real madrid lobi ile kazandı o zaman yine saygı gösterin adamlar ne kadar güçlülermişki bütün dünyaya karşı tek başlarına savaşıp 5 yılda 4 kupa almışlar.

      Sil
    4. Konu madrid zidane anahtar kelimeler ben gördüğümü şahit olduğumu söyledim farkındaysanız itiraz şekilleri orada da öyle burada da şöyle şeklinde o 2 maç da sanırım ispanyada madrid in evinde idi futbol olarak Bayern izlendi diye anımsıyorum hatalar etki etti aynı takım aynı viraj olunca 3 senelik şampiyonluk için önemli bir detay oluyor.
      Bunca duygusuyla anlatım beklemedim açıkçası benim yabancı herhangi bir takım için böyle bir duygum yok o bakımdan ortadan değerlendirme idi benim ki. Yorumlar oh iyi oldu, ne büyük ki lobiyle de olsa kıvanımda gelince zaaf sezdim biraz :))
      Ayrıca buna büyüklük denilmez bana kalırsa küçüklük daha uygun gücün yetmediği için katkı şart bkZ. Dk. 85 fb Rize Halil umut meler kararı.
      Ne büyüklük mü diyeceğiz şimdi biz değiliz öyleyse Erzurum da yoktan var ederlerdi birşeyler bize de yoksa.

      Dün de barca için iğrenç bir penaltı vardı birçok takımda evet hatalarla kupalar aldı bunlar ayrı konu bunların olmasından ziyade 3 kere üst üste başaran bir ekip için o lekeler olmaksızın başarmak bence büyüklük
      1 olur ok ama 2 kere aynı skandal bugün bile konu olur işte saygılarımla herkese

      Sil
    5. Real Madrid bu sezon öyle bir enkaz halde ki çeyrek finale çıkması dahi başarılı olabilir :(

      Ama Zidane'nin 3 CL şampiyonluğu asla gölgelenemez.

      Sil
    6. Net şekilde gölgeli kusura bakma hocam. yarı final seviyesinde infial yaratan hakem kararlarıyla bir takıma futbol oynayamadığın maçta tur geçiyorsan birileri bugün de bunu konuşur dile getirir. Kimin neden hoşuna gitmiyor bu bilmiyorum karşılıkları orda da ona burda da şuna diye değerlendirme gören iş bence taraflı gözle bakılan bir husus.
      Futbol anlamında para içeriği sebebiyle fenerbahçenin Türkiye de bu tarz durumlarında yani göz göre göre yapılan taraflı hakem karar ve yorumları ile edindiklerinden nasıl şikayet ediyor isek burada da gerçekleri söylemek kimseyi rahatsız etmemeli. Dileyen tekrardan oturup 2 rövanş maçını da izleyebilir doğru yönetimler ile olamayacak iş için "gölgesinde" yorumu gelebilir bunda gariplik yok.
      Örneğin obradoviç ile cska ya kaybedilen eurolig finali net şekilde gölgelidir bizim hakkımızdı çünkü

      Sil
    7. Her turda bu tarz işler bulunabilir böyle ararsak :(

      Sil
  4. Netice olarak 2 kupa da olmayabilirdi buradan zidane efsanesi sunuluyor ise ben kendi adıma başarılı bulmuyordum özeti bu kısacası zidane ı. Futbolcu olarak yegane idol gördüğüm yetenektir bu arada kendisi Avrupa da oynayan hiçbir takıma karşı uzaklık yakınlık hissetmiyorum sahte geliyor bana bilmiyorum sadece Galatasaray :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama oldu ve başarı da büyüktü :) 2. örneği yok çünkü.

      Sil
  5. takımda bu kez neleri değiştirecek merak içerisindeyim. kross gönderilmesi gereken bir adam bale ile zaten anlaşamıyor pek de tutmuyor. benzema forvet olarak beğenilmeyen bir oyuncu ama benzema dan çok fazla gol katkısı zaten beklenmiyor buna rağmen her sene 12-20 gol arası atıyor. benzemadan beklenilen duvar olması alan boşaltması ileri de pres yapması ve kanatların gol atmasını sağlaması. dolayısı ile benzema gittiğinde bu işlevi görecek bir oyuncu almak gerekiyor veya sistemi baştan kurmak lazım. fakat hazard neymar mbabpe dybala gibi oyuncular arkalarında çok sağlam bir orta saha olmadan onlara top ulaşmadan hucumda fazla etki gösteremezler hatta hazard ve neymar ve mbabpe bir arada oynayamazlar. bale ronaldo benzema üçlüsü birbirlerinin açıklarını kapatan adamlardı bbc dedikleri bir bütün olmuştu. real geçen yıl (şampiyonlar ligini kazanmasına rağmen) ve bu yıl yaşadığı temel sorun ilerideki üçlü kombinasyonunun gerek sakatlıklar gerek cezalar ile sürekli bozulmasıydı bu senede ronaldo gidince koydukları hiç bir oyuncu diğer 2 liyi tamamalayamadı. yani doğru bir 3 lü kombinasyon yapılamadı. dolayısı ile real farklı bir sistem deneyecektir artık. elinde genç kendi altyapısından yetişen veya kiralık verdiği veya satınalma opsiyonu olan bir çok futbolcu var. takımın bir kaç futbolcu hariç yaş ortalaması genç aslında ramos bale benzema modric marcelo takımdan çıkarsa 24 25 lere düşer yaş ortalaması.
    birde tabi en önemli sorunlardan bir tanesi marcelo. ronaldo gittikten sonra formu çok düştü. bunun nedeni sadece ronaldo ile olan kişisel ilişkileri dostlukları değil. ronaldo marcelo nun önünde oynardı dolayısı ile defans oyuncuları ronaldo nun peşine takıldığından alan boşalırdı ve marcelo orada etkili olurdu ronaldo ile ikili oyunları ve paslaşmaları her ikisini de yükseltirdi. dolayısı ile o kanatta defans a dönmek zorunda kalmazlardı fazla o kanadın boşuluğunu kross veya casemiro kapatırdı.
    defansta carvajal genç olsa da fizik olarak bu yıl çok düştü sakatlık yaşıyor sağ bek konusunda sıkıntıları var bunu aşmaları lazım. varane ve ramos değiştirilmez ikili ama onların yedekleri yeterli değil şu aşamada nacho bile o seviye de değil.
    modric kross casemiro sakatlıklar ile boğuşmaktan bu yıl düzgün performans veremediler. taktiksel olarak forvet hattının top tutamaması bu yavaş oyuncuların ve yorulan oyuncuların sürekli press yapması geri koşmasını gerektirdi daha teknik oynayan kross ve modric geçtiğimiz yıllarda sadece casemironun bu görevleri yapması yeterli olduğundan ileri de ronaldo bale benzema marcelo ile beraber 6 kişi sürekli top tutardı golleri atarlar aktif dinlenirlerdi hücüm hattı top tuttuğu için. geçtiğimiz yıllardaki maçlarını izleyin en az 20 maç sayarım size ilk yarı süper oynayıp ikinci yarı yattıkları 4- 0 dan acaba maç mı döndürecek rakip dediğimiz zaman bile oldu. relam madrid çok az maçında hem ilk yarı hem ikinci yarı çok baskılı oynamıştır. temel prensip topu ayakta tutmadır. bale'ı da aslında bu nedenle çok tutmadı zidane çünkü bale koşucu açık alan oyuncusu aslında onun önünde mesafe olacak koşacak sprint atacak golu öyle bulacak.

    genel olarak değişiklik yapması lazım bana kalırsa dünyada artık her takımın kullandığı 4 5 1 yerine 3 4 3 sistemi varyasyonuna geçip orta sahada daha dinamik bir yapı kurması lazım. hazard çok izlediğim bir adam değil ama bence doğru adam da değil real için. mbabpe alınmasına gerek yok elinde yeterince genç oyuncu var. orta saha ya takviye lazım. neymar da doğru değil bence. harry keane, delle ali, dier, pogba, niklas sule, walker, pjanic, eriksen, james geri dönebilir, mesut, dybala, bruyne, van dijk, laporte, benjamin pavard, ıcardi (bence alındı bile), david alaba, reus( yıllardır bekleniyor) bu oyunculardan 5 6 tanesi transfer edilebilir. eldeki kadroda temizlik yapıldıktan sonra zidane etkisi ile bence yine şl finalini oynar en azından bu seneki hüsranı uzun yıllar yaşamayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gönderilmeye bakınca gitmesi gereken tonla isim var. Hepsini değiştirmek Real gibi bir takım için mümkün ama mutlaka sancıları olacak. İlk transfer Militao geldi bile, müthiş iş.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir