2 Nisan 2019 Salı

Açık alanı bulduğunda ligin en iyisi olduğunu kanıtlayan hız istatistiği


Onyekuru'yla alakalı yorumumu biliyorsunuz. Açık alanı bulduğunda ligin en iyisi. Patlayıcı özelliği yüksek, hızlı, çok seri ve açık alanda da iyi bir bitirici. 11 gol sayısı hiç azımsanmayacak bir sayı olsa da gollerin içeriği birbirine çok benziyor. Onyekuru'nun etkisi Galatasaray'ın en az 1-0'ı bulmasından sonra ortaya çıkıyor.

OptaCan'ın paylaşmış olduğu güzel bir istatistik var;

Bu sezon Süper Lig'de önünde 20 metrelik bir boş alan bulduğunda en hızlı koşan isim Onyekuru (32 km/sa)

Kıymetli özellik olsa da kapalı savunmalar karşısında etki edememesi büyük sorun. Garry Rodrigues'in bu yönde gelişimini görmüştük, elbette Onyekuru da gelişebilir. 21 yaşında, önemli bir gelecek kendisini bekliyor. Bu belki Galatasaray'da olmayacak ama hücumuna yön katabilmesi onun kariyerini belirleyecek.

Garry Rodrigues'in Gomis'i duvar olarak kullanabilmesi, şut özelliği, kenar çizgiyi kullandığında "asist" özelliğinin öne çıkabilmesi gibi farklılıkları vardı. Bunu da 27 - 28 yaşında geliştirdi, yetenekli bir isim için yaş yok. Onyekuru da yapabilir, hatta forvet özelliğinin iyi olması itibariyle çok daha iyisi bile olur. 

Bu haliyle de iyi bir silahtı. Garry Rodrigues'in varlığında gelişi mühim olsa da ilk etapta ısrarla sağ kanatta kullanmamız, Gomis'in gidişi, devamında sol tarafta alternatifsiz kalması eksi yazdı. Bu açık alan özelliğinden ötürü Şampiyonlar Ligi'nde beklentim yüksekti. O imkanları yakalasa da tecrübe yetersizliği işte.

Sezon sonuna kadar bir şekilde kullanacağız ve tüm eksiklerine rağmen vazgeçemeyiz. Alternatifi yok, Onyekuru'yu sildiğimiz an kimseyi yazamayız. Emre Akbaba falan olmuyor solda, denendi. Sezon sonu için Babel ismi geçiyor, daha oturmuş ve özellik itibariyle ihtiyaç duyulan futbolcu. Forvet özelliği ön planda ve komple bir isim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir