9 Nisan 2019 Salı

Akhisarspor'un Göztepe galibiyeti alt tarafta tüm dengeleri değiştirdi


Akhisarspor'un Göztepe deplasmanında aldığı galibiyet alt tarafta tüm dengeleri değiştirdi. Ligden düşen ilk takımın Akhisarspor olacağını düşünüyordum, bu galibiyetle birlikte ciddi anlamda umut doğdu. 

Erzurumspor ise Kasımpaşa yenilgisi sonrası "küme düşmesi" adına düşünülen en iddialı takım unvanını ele geçirdi. Hamza Hamzaoğlu'nun göreve gelmesi sonrası "acaba" demeyi düşünseler de çok bir şey değişmedi. Mehmet Özdilek giderken de söyledim, anlamsız bir değişimdi.

Hamza Hamzaoğlu'nu da anlamıyorum. Şampiyonluk yaşamış bir teknik direktörsün ama boşta kalmamak adına önüne gelen her teklifi kabul ettin. Bu takımın taraftarları yanlış anlamasın, asla kendilerini küçük görmüyorum. Anlatmak istediğim "kariyer yönetimi".

Erzurumspor tercihi de bile bile lades demek işte. Takımın düşeceğini az çok kestiriyordum (keşke ligde kalsalar tabii). Eğer sezon sonuna kadar atılan bir adımsa yanlış, ertesi sezonu da kapsıyorsa mantık aranabilir. Erzurumspor'un bu noktadan sonra işi çok zor.

Fenerbahçe ve Ankaragücü'nün kurtardığını düşündüğüm için bu yarışın dışında kalacaklardır. Bursaspor, Göztepe ve Akhisarspor üçgeninde iki takım 16 ve 17. sırayı paylaşacak. Üç takımın da birbiriyle maçları olacağı için o yarış son ana kadar devam edecek.

Göztepe de garip. Şu kadronun Avrupa kupalarını zorlaması gerekirken, Fenerbahçe sonrasında ligin en büyük hayal kırıklığı oldular. Tek tek saymayayım, orta saha üçlüsü Poko, Castro ve Borges. Şu orta sahayla şampiyonluk yarışı dahi verebilirsin. 

Tamer Tuna'yla yollar ayrıldı, Bayram Bektaş denendi, sonra yeniden Tamer Tuna denendi ama bir şey değişmiyor işte. Kadro kaliteleriyle ligde kalırlar diye düşünsem de içine düştükleri durum çok kötü. Kendi sahalarında Akhisarspor'a yenilmeleri kabul edilir bir durum değil. Göztepe adına konuşuyorum.

Bursaspor'un ise bu noktada olması sürpriz değil. Suçu da Samet Aybaba'da bulmuyorum. Ellerinde güçlü ve alternatifli bir kadro yok. Kısıtlı imkanlarla bir şeyler yapmayı denediler ama ancak bu kadarı gerçekleşti. Latovlevici'nin sol önde oyun kurucu gibi oynaması bu alternatifsizliğin en büyük örneği.

Samet Aybaba ile yolları ayırıp, Mesut Bakkal ile anlaşmaları attıkları son kurşun. Mesut Bakkal'ın bu anları oynamak adına büyük tecrübesi var. Elindeki malzeme Göztepe'yle yarışamayacak düzeyde, bana sorarsanız düşecek takım onlar olacak. Kötü yönetimin esiri oldular, şampiyon bir takımın yıllardır küme düşüp düşmeme konusunu düşünmesi kabul edilemez.

4 yorum:

  1. 10 numaraları yok, o yaratıcı oyuncu eksikliğini inanılmaz hissediyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Borges çok yaratıcı bir isim, eğer söz konusu Göztepe'yse. Hatta Castro da öyle.

      Sil
  2. Akhisar'in bu ligde kalmasını isterim bu sene onları diğerlerinden ayıran özelliklerinin dışına çıktılar biraz ama tekrar o kimliğe bürünürler yeni sezonda umarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana kurtaramayacaklar gibi geliyor, bu da Cihat Arslan'la kaybedilen zamandan kaynaklı. Mütevazı yapıları kayboldu, geçen sezonun ardından da daha güçlenmeleri gerekiyordu. Geri gittiler.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir