3 Nisan 2019 Çarşamba

Bir değil, belki de Thanos'la birçok savaş


Şu ana kadar Avengers'la alakalı 2 fragman ve bir tv spot'u izledik. Tv spot'larını izlemeyi filme 15 - 20 gün kala bırakırım. Son yayımlanan da aslında bir tv spot'u gibi ama fragmanlardan da daha fragman. Fragmanlarda pek bir şey göstermemeyi tercih ediyorlardı, daha çok içine düştükleri "buhranı" gördük. Burada ise umudu zorluyorlar.

Ve Avengers bir arada. Tüm ekip toplanmış ve ne yapabileceklerine yönelik bazı cevaplar var. Quantum evreniyle alakalı zaman yolculuğu olacağını az çok biliyoruz. Hatta bu görüntülerde de Tony Stark ve Steve Rogers'ın el sıkıştıkları yerin New York savaşı olabileceğini düşünüyorum. Eski sızan set fotoğraflarını düşününce böyle bir şey olabilir.

2. fragmanda Tony Stark'ın Dünya'ya geleceği belli olmuştu. Bu da filmin hemen başında olacak. Steve Rogers'ların gece Avengers üssünde dışarı çıktıkları sahnede Tony Stark ve Nebula geliyorlar. Captain Marvel'ın da after credits sahnesinde filmin hemen başında geldiğini görmüştük. Aksiyon çok erken alınacak ama hemen bitecek bir iş değil.

Zamana yolculuk ve Quantum evreni sonrasında gelecek gibi. İlk etapta Thanos'un nerede olduğunu arıyorlar ve Thanos da onları bekliyor gibi. Ant Man'in kalemden sıçradığı sahneyi hatırlarsınız, o savaşı filmin başında göreceğiz ve yine kaybedecek gibiler. Geri döndüklerinde ise (belki hepsi dönemeyecek) zaman yolculuğuyla sonsuzluk taşlarını toplamaya çalışacaklar diye düşünüyorum.

Thanos da bunu fark ettiğinde büyük savaş gerçekleşecek. Ya da her gittikleri dönemde farklı bir savaş izleriz. Yayımlanan görüntülerin filmin 15 dakikasından kısmına katılmıyorum. Böyle bir tempoyu 15 dakikada anlatabilmeleri imkansız. Ağırlıklı olarak ilk 15 - 20 dakikadan görüntüleri izlemiş olabiliriz ama tüm fragmanlarda ilk 15 dakikayı görmemiz imkansız.

Tabii Marvel bu. İzlemiş olduğumuz çoğu sahne belki de filmde yok. Ya da değiştirdiler, bilemeyiz. Şu son izlediğimiz fragman içime en çok sineni oldu. Buhrandan, düşen psikolojiden biraz daha uzaklaşarak neler yapabileceklerini, ihtimalleri zorladıklarını gördük. Avengers'ı bir arada görmek güzel. Bakalım film sonunda kaçı ayakta kalacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir