11 Nisan 2019 Perşembe

Fatih Terim olmasa, Aydın Yılmaz'ın Galatasaray'da adı dahi anılmazdı


FM 19'daki Samsunspor kariyerimde "hangi yerli futbolcuyu" alabilirim diye bir araştırma yaptığımda gözüme Aydın Yılmaz çarptı. 2.Lig'de çok fazla seçeneğiniz olmuyor, Aydın Yılmaz boşta olunca da kaçırmadım. Bunun üzerine Hürriyet'te vermiş olduğu röportaj da gelince yakın nostalji yapmak kaçınılmaz oluyor.

"Daha iyisi tabii ki olabilirdi. Benim hatalarım da oldu muhakkak ama kısmetsizlikler çok oldu. Bazıları belki bahane olarak görebilir ama sakatlıklar kariyerimi çok etkiledi. Ne zaman bir çıkış noktasına gelsem sakatlıklar yaşadım. Galatasaray’daki kariyerim 2012-13 sezonundaki Elazığspor maçında ayağımın kırılmasıyla alt üst oldu. O tarihte 25 yaşındaydım ve üst düzey oynayabilecek noktaya gelmiştim. Sonrasında azmettim çalıştım, döndüm. Bu sefer alışma süreci adına PAF takımıyla çıktığım Fenerbahçe maçında ayağım aynı yerden bir kez daha kırıldı. Aynı bölgeye, aynı darbe. Bazı şeyler kısmet...

2012 - 2013 sezonunda yaşadığı sakatlık konusunda haklı. Bir önceki sezon kariyerinin zirve dönemiydi ve müthiş bir 12. adama dönüşmüştü. Ertesi sezonda da Braga gibi deplasmanlardaki etkisini hatırlarsınız. En azından "iyi bir yedek" diyeceğimiz bir isimken geçmiş yıllarda yaşadığı sakatlık laneti geri dönmüştü. PAF maçında ayağının tekrar kırıldıktan sonraki halini hiç unutmuyorum. Çok daha yetenekli bir isimdi ama sakatlık kurbanı oldu.

"Şu bir gerçek; Türkiye’deki genç oyuncuların arkasında yeterince durulmuyor. Zaten Galatasaray kariyerimi incelerseniz bunu görürsünüz. Maçların son 10-15 dakikasında forma şansı buluyordum ve bu sürede benden her şeyi yapmam bekleniyordu. ‘Bu çocuk bu kadar yetenekli, 15 dakikada işi bitirmeli’ gözüyle bakılıyordu. Futbol 90 dakika ama benim Galatasaray kariyerim için 15 dakika ile sınırlıydı sanki! 15 dakikada mucizeler yaratmam istendi. Belki de 2006’daki Konya ve 2012’deki Braga maçlarında attığım goller alıştırdı insanları buna. Galatasaray’da benim arka arkaya 3 tane ilk 11 çıktığım maç yok! Aslında bu sadece benim değil Türkiye’nin sorunu..."

Bu konuda katılmam. Gereken şans verildi ve birçok maçta forma giydi. Hem de en önemli anlarda dahi forma şansı buldu. 2011 - 2012 sezonunda bunu iyi değerlendirdi ve 12. adama dönüştü. 12. adam olmak ayıp değil, küçümsememek gerekiyor. Oyuna girdiği maçlarda etki ediyordu, hızı ve seriliği çok önemliydi. 2005 - 2006 sezonundaki Konyaspor deplasmanı ekstrem bir olay, 2012 - 2013 sezonundaki Braga deplasmanı ise yeni oyun kimliğine işaretti. Sakatlandıktan sonra arka arkaya 3 kez ilk 11 çıkamaması tamamıyla kendisiyle alakalı.

"Fatih Terim’i her zaman ayrı tutuyorum. Hocamla ayrı bir bağımız vardır. Zaten Fatih hoca 2013’te Galatasaray’dan ayrılmasa idi, belki de ben hala o formayı giyiyor olabilirdim. Ayrıldıktan sonra bana, ‘Ben olsam buna izin vermezdim’ demişti. Fatih hoca oyuncular için bir şanstır..."

Fatih Terim olmasa, Aydın Yılmaz'ın Galatasaray'da adı dahi anılmazdı. Potansiyelli ama sakatlıklar yüzünden forma bulamayan bir gençti. 2011 - 2012 sezonunda Mersin İdman Yurdu deplasmanının ardından hocanın dediklerini unutmam, "kazanmam için bana fırsat verin" demişti. O gün kazandı ve 1.5 sezon katkı da almayı başardı. Aydın Yılmaz'ın kariyerindeki en büyük hata 2013 - 2014 sezonuna girerken. Sözleşmesi bitmişti, bir türlü ücrette anlaşamıyordu ve o yaz dönemini boş geçirdi. Sonrası da yok zaten, kendisini o dönem bitirdi. Devamında kimse kurtaramadı.

"Florya’da 20 senem geçti ve orada he zaman hak ettiğimiz değeri gösterdiler. Ama Galatasaray A Takımı’nda daha fazla süre alabilirdim. Daha fazla arkamda durulabilirdi. Ülkemize gelip tüm sezon oynayan ya da hiç oynamadan para kazanan yabancı futbolcular oldu. Bu noktada hep bizim kazandığımız paralar konuşuldu. Baktığınızda ben bir yabancı oyuncunun bir sezonda kazandığını, Galatasaray’da 20 senede kazanmamışımdır!"

Çoğu Türk futbolcunun genel sorunu. Olay yine dönmüş dolaşmış ve yabancı olayına bağlanmış. Gereken süreyi aldı, üzerinde de duruldu. Galatasaray kariyeri olmayabilirdi de. Fatih Hoca'ya dua etmesi gerekiyor. Aydın Yılmaz'ın parasının konuşulduğunu pek hatırlamıyorum, bir süre sonra takımda kalması anlamsızdı. Hamza Hamzaoğlu da daha yetenekli gençler varken her fırsatta Aydın Yılmaz'a dönünce tepki oldu. Bu da doğaldır.

8 yorum:

  1. Peki aydın yılmazdan verim alabildin mi?

    YanıtlaSil
  2. yeteneklerine rağmen kendini gram geliştirmedi. gram hırs göstermedi. ve hala utanmadan başka şeylere suç atıyor. pes!

    YanıtlaSil
  3. dün gece burada cimbom old boys göndermeli yorumlar içeren bi yazı mı vardı ben mi hayal gördüm? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru gördün de konuyla alakasız olduğu için kaldırmak zorunda kaldım :(

      Sil
  4. bence çok yetenekli bi oyuncuydu. topla katedebilen,seri ve kıvrak. yurtiçinde böyle yetenekler az yetişiyor. keşke sakatlıkları olmasaydi. bende hoca gibi kendisinden katkı alınmasını isteyenlerdendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aldı da. Dediğin gibi sakatlıklar engel oldu. Seri futbolcuydu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir