21 Nisan 2019 Pazar

Fernando'nun en kötü ihtimalle, kalan 5 haftada günü kurtarmasını diliyorum


Fernando için Palmeiras iddiaları var. Scolari'nin Melo yerine Fernando'yu düşündüğü söyleniyor. Doğru mudur bilmem de yeni sezonda Fernando'yla devam edilmeyeceğine inanıyorum. Aynı şeyleri yazıyor gibi duruyoruz ama her geçen zaman biraz daha geriye gidiyor, istikrarını kaybetti.

Her şeye rağmen sezon sonunu sonra konuşalım. Geride kalan haftalar adına Fernando'ya ihtiyaç olacak. Ciddi bir alternatif olduğunu ve kalitesini kimse inkar edemez. Fernando'yu denklemden çıkardığımız an orta sahada büyük bir boşluk oluşuyor.

Alıştığımız, bildiğimiz Fernando'nun farkı büyüktü. Geçen sezon yaşadığı sakatlığın ardından ise günü kurtaran performansları var. Yine geçen sezonun son bölümündeki performansı gibi. Aynı etkiyi kalan 5 hafta için de bekliyorum.

Fenerbahçe maçındaki görüntüsü hiç fena değildi. Kayserispor karşısında ise o görüntü biraz daha iyileşti. Belki büyük bir farkı yok ama Galatasaray yapısı için bu da ihtiyaç. Özellikle de geriden oyun kurma noktasında diyelim.

Kayserispor karşısında enteresan bir yapı vardı. Belhanda'yı sola attık, Emre Akbaba ve Fernando'yu ise 8 numara gibi kullanarak başladık. Fernando bu işi iyi yapsa da tüm sahayı kat etmesi imkansızdı. Ön alanda hücum için akıl koyan tek isimdi yine de.

Sonrasında taşlar biraz daha yerine oturdu ve Fernando 6 numaraya geçti. Geriden oyun kurmakta zorlandığımız, baskı yediğimiz an topu kaybettiğimiz dakikalar. Stoperlerin arasına gelerek iyi oyun kurdu, orta sahada güzel bir baskısı vardı. 

Maalesef Emre Akbaba, Belhanda ve Badou Ndiaye gibi isimler yokları oynayınca bu performansının hakkı yeterince verilmemiş olacak. Kalan 5 haftada bu görüntünün bozulmamasını, en kötü ihtimalle günü kurtarmasını diliyorum. Önemli bir ihtiyaç.

4 yorum:

  1. final haftalarındayız, gerekeni yapacaktır. tıpkı geçen sezon olduğu gibi

    YanıtlaSil
  2. Bu adamlar ağırlık koymayacaksa kim koyacak ki... Takımın yıldızları tecrübeli isimleri Belhanda Feghouli Fernando gibi isimler. Bu sezon ise Feghouli hariç ortaya istikrar koyabilen yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5 de 5 şampiyon yapıyor seni. Artık ipler elinde..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir