15 Nisan 2019 Pazartesi

Galatasaray adına kim iyiydi diye sorulacak soruya verilecek cevap Feghouli'ydi


Fenerbahçe karşısında Galatasaray adına kimler iyiydi diye sorulacak soruya verilecek ilk cevap Feghouli'dir. Bu oyunu da yalnız kalmasına rağmen oynadı. 45'de Belhanda çıktığı an Feghouli için sahadaki en büyük destek kayboluyor. Orta saha ve hücum için tek yaratıcı oydu, attırdığı golle de imzasını attı.

Belhanda'nın iyi bir ilk yarı geçirdiğini düşünsem de neden çıktı diyemem. Hakemi izledik, Belhanda sahada kalsa kesinlikle 2. sarıdan atılacaktı. Kendisi de söylemiş, ben takımı yalnız bırakacağım diye. Hoca da doğal olarak bu riski almadı ve 45'de değişikliği yaptı. 2. yarıdaki oyun Belhanda'ya bakıyordu, sahada kalsa kazanabilirdik de ama sahada bırakmayacaklardı.

Emre Akbaba maalesef oyun kurucu değil, forvet niteliğinde. Rakip ceza sahası içinde ya da etrafında topla buluşmalı ki atsın. Buluştu aslında, birçok imkan yakaladı ama ısrarla sola kaydı. Sola kaydığında da top sağına geliyor, maalesef sağ ayak sıfır. Sonrasında Feghouli'yi sola, Emre Akbaba'yı sağa atayım düşüncesi 2-3 dakika sürüyor.

Anlayamadığım nokta, oyundan alınan neden Feghouli? Orta sahayı boşalttık, orta sahada pas yapabilecek tek bir kişi bırakmadık. Forveti iki tane pivotla dolduruyoruz, kanatlar ise Onyekuru ve Sinan Gümüş. Bunu da sadece Fenerbahçe karşısında değil, neredeyse tüm kaybedilen puanlarda yaptık. İşlemeyen ama ısrar edilen bir senaryo.

Fatih Hoca'nın bunu açıklamasını beklerdim. Soru sorma imkanım olsa sorardım da, neden hocam? Sinan Gümüş neden Feghouli'ye tercih edildi? Saha içindeki tek yaratıcın ve iyi de oynuyor. Feghouli o dakikada çıkarsa 90+'da Donk 30 metreden şut atmaya çalışır. Kim orta yapacak ki, tüm sorumluluk beklere atılmış, yardım edebilecek kimse yok.

Doğal olarak da hakemler kadar Fatih Hoca da konuşulur. Bu maç üzerinden çok eleştirdim, farkındayım ama elimizdeki maç gitti. Hakemi de konuşacağız, o da en büyük etmenlerden biri. Şartlar öyle bir oluştu ki maç sonunda Fenerbahçe teknik direktörü çok büyük bir vizyon ortaya koyarak "Galatasaray'ı belki de şampiyonluktan ettik" diyor.

6 yorum:

  1. feghouli bu takımın en çok kazanan adamı. yüksek ücreti elbette tartışılır. ama neden en çok parayı bu adam alıyor denmez. çünkü bu adam takımın açık ara en zeki en yetenekli oyuncusu. her hareketi mantıklı. topu ileri şişirirken bile "belki tehlike olur" diyerek arkadaşına atıyor boşa atmıyor.

    bu adam son düdük çalmadan asla çıkmamalı. asla! 1 çalım 1 orta ile gol atarız. ama sevgili hocamız "nedense" çok sevdiği sinan'ı oyuna alarak gs'ye adeta ihanet ediyor. dün de bu ihanetlerin en büyüğü yaşandı.

    1980 model bi kafa ile santrfor alıyor veya. ileride santrfor var onlara orta yapacak en klas adam yok. maç pozisyona girmeden bitiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüksek ayarı, bu parayı kazanması doğal. Feghouli hiç alınmamalıydı diyene saygı duyarım ama alındıktan sonra parasını eleştirmem. Alacağım katkıya bakarım.

      Hoca çok büyük hata yapıyor ve bunu da tekrarlıyor. Aynı mantık devam ediyor, tutmaz bu.

      Sil
  2. Orta sahadan adam eksiltip forveti ikilemek mi desem. İki tane forvet oynarken en iyi orta açan adamı çıkarmak mı desem. Sinan'ı oyuna alıp, ondan medet ummak mı desem. Hakem ilk ve en büyük faktör ama hoca da kararları ile maalesef kötü anlamda damga vurdu maça. Hoca bu yanlışları yapmasa, hakeme rağmen kazanabilirdik de... Katılır mısın bilmem ama bence N'diaye de çıkmamalıydı. Girenler, çıkanlar vs. elimizle verdik gül gibi maçı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bu yüzden önceliği hocaya verdim ve onu konuştum.

      Sil
  3. Şampiyonluk bu kadar yakınken artık yine çok uzaklarda kaldı maalesef one geçmisken 10 kişi kalan takimdan gol yersen olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampiyonluk ihtimali yine olsa da bizi yapmayacaklar, uğraşıyorlar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir