18 Nisan 2019 Perşembe

Kerem Demirbay & Galatasaray, Bild'in iddiası beklemediğim yerden geldi


Bild'in iddiası enteresan ve beklemediğim yerden geldi. Kerem Demirbay'la Arsenal, Galatasaray ve Beşiktaş'ın ilgilendiği yazılmış. Çok değerli bir futbolcu, bizim için transferine pek ihtimal vermiyorum. Bonservis konusunda beklenti yüksek olur, sadece yıllık ücret üzerinden ikna edilecek bir isim değil.

Kerem Demirbay'la alakalı sorun sakatlıkları. Ciddi sakatlıklar yaşıyor ve dönüşü uzun olabiliyor. Geri döndüğünde ise bıraktığı yerden devam ediyor. Bu sezon 28 maçta 4 gol 8 asisti var. 25 yaşında ve bütünüyle bu şartları düşününce de fazla umutlanmamak lazım.

Bundesliga'da Bayern ve Dortmund gibi takımlarla adı geçmese de 2 yıldır Premier Lig takımları için gündeme gelir. Geçen sezon Liverpool deniyordu, şimdi de Arsenal yazılmış. Onlar adına da bu sakatlık problemi sorun olabilir. Her şeyi geçtim, bonservis konusu nasıl aşılacak. 25 milyon avro'luk bir piyasa değeri var, hadi 15 milyon'a düşürelim. Daha ne kadar inebilir ki?

Türk Milli Takım'ını son dakikada seçmediğinde çok üzülmüştüm. Önce Türkiye demiş, son saniyede Almanya adına karar vermişti. O dönem tepki de gösterdim. Almanya'yı ya da x ülkeyi tercih edene elbette saygım sonsuz ama son dakika fikir değiştirene tepki gösteririm. Fatih Hoca o dönem zor durumda kalmıştı.

Bugün bakınca da Alman Milli Takım'ında sadece 2 kez forma giyebildi. Yaşı 25, ileride mutlaka şansı olur ama şu aşamada beklediği bu değildir. Çok geniş ve kaliteli oyuncu grubundan bahsediyoruz. Kerem Demirbay olsanız bile şans size gelmeyebiliyor. Türkiye'yi tercih etmiş olsa belki takım dahi onun üzerine kurulurdu.

İlk etapta 10 numaraydı, Nagelsmann sonrası ise 8 numaraya evrildi. Oyun tarzı Belhanda'ya çok benzer ama teknik özellikleriyle daha ön plana çıkar. Gol özelliği yüksektir, tabela yapar, pas / teknik özellikleri yine ön planda, iyi de duran top kullanan bir "maestro" diyelim. Farkı da oyunun iki tarafını oynaması, mücadele içinde de olması.

Galatasaray'la adının anılması da bu yüzdendir. Ffp için beklenen bonservis girdisinin en önemli parçası Belhanda gibi görünüyor. Belhanda giderken de o boşluğu doldurmak adına kesenin ağzı açılmalı ve kalite düşürülmemeli. Kerem Demirbay ismi biraz iddialı oldu. Keşke gelse tabii, Selçuk İnan'ın o yaşlarda yarattığı farkı hatırlayın. Daha tempolu bir isimden söz ediyoruz.

4 yorum:

  1. 2 sezon önce 1.7 milyona transfer yapmış bir adam bizimkilerde havaya bakmaya devam etsin. bjk nin yazında toplam 150 bine bulduğu Dorukhan ve Güven Yalçın ı biz niye almamışız anlamış değilim.

    Sonra gidip hareket etmeyen adama 10 milyon para gömüyoruz yazık. Fatih hoca Sinan ı oynatmaya devam etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuda çok haklısın, uyuyoruz. Yıllardır ucuz ve geneli gurbetçi olan yerlileri kaçırıp duruyoruz.

      Sil
  2. Gezgin oyun kurucu gibi biraz daha dikine topları çok iyi atabiliyor. Galatasaray'da şüphesiz çok iyi iş yapar ama transferi çok zor. İngiltere'ye gidebilir en kötü hoffenheim'da devam eder

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir