28 Nisan 2019 Pazar

Konyaspor'u Luyindama / Donk'la geçmek mümkün


Konyaspor maçının kamp kadrosunda herhangi bir eksik futbolcumuz bulunmuyor. Marcao da kamp kadrosuna dahil edilmiş. Yine de bu maçta forma giymesini beklemiyorum. Kamp kadrosunda olma nedeni "bütün takım bir arada hareket edelim" düşüncesinden kaynaklı. Risk de almamak lazım, Beşiktaş maçı çok daha önemli. Konyaspor'u Luyindama / Donk'la geçmek mümkün.

Ligin 2. yarısında genel anlamda bir yükseliş var. Bartali etkisiyle birlikte takımın gücü, dayanıklılığı ve kondisyonu yükseldi. Daha az sakat verir olduk. Sakatlıktan dönen isimler de iyi durumdalar. Fernando ve Nagatomo'nun oynadıkları maçlarda görüntüsünü beğendim. Ligin bu döneminde hemen hemen herkesin iyi durumda olması da elimizi güçlendiriyor.

Malatyaspor'la oynadığımız kupa maçı, Konyaspor için iyi bir sınavdı. Benzer yapıda takımlar. Neredeyse bütün takım topun arkasına geçiyor ve kapanıyorlar. Konyaspor'un son haftaları iyi geçmemekte, formdan iyice düştüler. Malatyaspor karşısında attığımız erken golün ve gösterdiğimiz sabrın önemi büyüktü. Konyaspor deplasmanında da çare "sabır" olacak.

Erken öne geçebilsek keşke. Konyaspor'un hücum aksiyonu tartışılır ve açılan alanlarda Onyekuru'yu etkin kullanmak mümkün olur. Bu olmasa bile sabırlı olmalıyız. Topun kıymetini biliyoruz, belki pozisyon bulmakta zorlanabiliriz ama o imkan yine de gelecek. Finali yapamıyoruz, bizim sorunumuz bu. Kazansak dahi 1-0'lık maç olabilir, razıyım.

Muslera
Mariano Luyindama Donk Nagatomo
Fernando Badou Belhanda
Feghouli Diagne Onyekuru

Sahaya çıkacak kadro bu olacak. Topa mümkün olduğu kadar sahip olmalıyız ve hücum için de özel isimlere ihtiyaç var. Belhanda'nın varlığı, Feghouli'nin formu mühim. Stoperlerimiz iyi oyun kuruyor ve dikine çıkışları yapıyorlar, orada iyi bir sigorta olacak Fernando da var. Öne geçmemiz halinde ise en önemli kozumuz Onyekuru oluyor. Badou Ndiaye de bir zahmet temposunu göstersin. Malatyaspor karşısında iyi bulduğum isimlerdendi.

Şampiyonluk havasını yakaladık, iş bütün maçları kazanmakta. Fikstüre baktığımızda imkansız bir işten de bahsetmiyorum, gayet olası. Maç maç bakacağız, önce Konyaspor. Oynadığımız maç en zor maçtır, bunu unutmamalıyız. En büyük favoriyiz ama işi bitirmedik, iş bitmiş gibi hareket etmeyeceğiz. Bu haftaların en büyük ilacı Fatih Terim..

8 yorum:

  1. Çok dikkatli olmamız lazım. Mete Kalkavan, Belhanda ve Linnes'e sarı göstermek için fırsat kollayacaktır.

    YanıtlaSil
  2. Bi hakeme baktim, bir de A.kocaman a...Ters mevzulara firsat vermeden akilli ve sakince oynamaliyiz..Genel strateji bu olmalı, su an takim ritmini buldu, buna dayanacak rakip yok normalde o sebeple bu ritmi bozmaya calisip sinirleri gerecektir Aykut..Dikkat!!

    YanıtlaSil
  3. inanıyorum ki 33. haftada şampiyonluğumuzu ilan etmiş olacağız. kayıpsız ilerleyip başakşehir'i de mağlup edersek , son hafta sivas'a turistik geziye gideriz.

    YanıtlaSil
  4. belhanda oynamasa keşke. ciddiyim. hiç gerek yok. o olmadan da yenebiliriz.

    hadi be gs.. 4 maç ya sadece. 4 maç 12 puan al ve bitir hadi..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir