28 Nisan 2019 Pazar

56. yaş, bir devrin kapanması adına erken


56. yaş, bir devrin kapanması adına erken. Mourinho'nun çağa ayak uyduramadığını düşünüyor ve belli klişe hareketleri içine sıkışıyor olduğunu söylesem de yeniden ayağa kalkmaması için bir neden yok. Ben buradayım mesajını mutlaka verecek, sadece doğru yerde olması gerekiyor.

O yer bu noktadan sonra Premier Lig değil. Guardiola ve Klopp sonrası başka bir yere evrildi o lig. Bu hocalarla da maraton içinde mücadele etmek zor. Şampiyonlar Ligi'nde ya da x kupada eşleşilse belki şans doğar ama lig maratonu içinde nefesiniz yetmiyor.

Şampiyonluk puanı toplasanız dahi daima sizin üzerinizde kalıyorlar. Bu sezon Liverpool belki de rekor puanla 2. olacak, böyle çılgın bir ortam. Mourinho da bu tempoya dayanamadı ve dağıldı. Manchester United'in yıllar içinde oluşan "hoca yeme" dinamikleri de cabasıydı.

"Madrid'den sonra Londra'ya geri döndüm, şu anda başlangıç noktasındayım, sıradaki durağım Premier Lig olmayacak. Nereye gidersem gideyim, kupa kazanacağım garanti olacak. İnsanlar belki unuttu ama son finalimi 8 ay önce oynadım."

Uzun bir süre Real Madrid'e mi dönüyor dedik. Dönmüş olsa başarabilirdi, La Liga ortamı onu yeniden ayaklandırabilirdi. Tercihleri Zidane oldu ki bence de doğrusunu yaptılar. La Liga noktası bu noktada kapanır ve geriye 3 adres kalıyor. Ligue 1, Serie A ve Bundesliga.

Mourinho'yu Bayern Münih'in başında görmek isterim. Kazanan bir camia, Bundesliga için zaten bir şey değişmiyor. Onlarda da hedef yeniden Şampiyonlar Ligi ki Mourinho o kapıyı açabilirdi. Olmayacak tabii bu iş, Bayern Münih'in Kovac'la devam edeceğini düşünüyorum. Orada yeniden bir yapılanma var, büyük oynayacaklar. Bu sezonu da geçiş olarak gördüler.

Serie A için tercih sayısı çok. Inter'i seviyor, oraya ihanet edeceğini düşünmüyorum. Inter'e dönebilir mi dersek neden olmasın. Tabii eski günler için büyük harcamaları gerekecek, Juventus'u geçmek zor, hatta imkansız. O eski Inter yok. O dönem Juventus'un olmadığı ortamda at koşturmak kolaydı. Peki Juventus olabilir mi Mourinho için, zor ama imkansız diyemem. Onlar da Şampiyonlar Ligi'ni istiyor.

Benim için en yakın takım ise PSG. Bahsetmiştim, büyük harcıyorlar, değiştirmekten asla çekinmiyorlar ama hala kimlik kazanamadılar. Bu ortamda da Mourinho biçilmiş kaftan. Ligue 1'de zaten at koşturuyorlar, kaynaklar da sınırsız ve Şampiyonlar Ligi söz konusu olduğunda olabilecek en iyi tercihlerden biri Mourinho.

8 yorum:

  1. Bu yorumum Konu disi olacak Burak abi. Burda Besiktas ve Fernebahceyi pek konusmayiz. Ama yinede Fenerbahce'nin yønetimi, teknik kadro ve futbolcu kadrosu hakkindaki dusuncelerini merak ediyorum. Sonucta tarihi bir sezon geciriyorlar rakibimiz ve kume dusmeye ciddi adaylar. Sike olayindan sonra kendilerini toparladilar ve o tarihi pahali ve kaliteli 2015-2016 kadrosuyla basarili olamadiklarindan bu yana kadro kaliteleri dibi gørdu. Artik Fener'i de kolamiyorlar. Onlarin guncel durumu hakkindaki dusuncelerini beklerim. Eminim yorum kisminda kisa bir forum olusur diger okuyucu arkadaslarla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vizyon adı altında menajerlerin kucağına düştüler, komisyon uğruna da bitmiş ne kadar isim varsa aldılar. Plansız, doğaçlama hareket ediliyor. Maliyetli de işler, haliyle tablo bu.

      Sil
  2. Bir sene dinlenip kendine reset atmalı mourinho uygun takımı da bu süre içinde kendisi belirler

    YanıtlaSil
  3. psg'ye gitse bütün yıldızlarla kavga eder. tedavi görmesi lazım. bu kafa yapısı artık geçti. idareci olacaksın. sırtını sıvazlayacaksın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de etmez, yeniden ona inanan bir topluluk oluşur. Görmek lazım.

      Sil
  4. Bence onun için doğru takım daha küçük egoları olan ona sorunsuz bağlı kalacak bir takım olmalı. yerel başarı neredeyse garanti olmalı ki kendisi güç ve en önemlisi güven kazansın. daha da önemlisi güven versin. PSG zaten Fransa ligini domine ediyor oradaki lig başarısını kimse umuramayacak ama ŞL de başarı sağlaması ve oradaki dediğin gibi egolarla mücadele edebilmesi şu aşamada zor. Aslında ilk düşündüğüm takım Fenerbahçe olacaktır bu adam için. çok doğru bir takım ayağa kalkması gereken lgi şampiyonluğu dışında bir hedefi olmayan egosu çok düşmüş futbolcular ama ayağa kalkması için kıvılcıma ihtiyacı olan bir takım. mourinho geldiğinde kimse itiraz etmek türkiyede. bu avantaj. takım çok kötü durumda ne yapsa takım düzelecek bu avantaj. hedef sadece lig bu da avantaj. egoları yıkılmış tamamen yenilenen bir takım üstüne bu takımın başına bir dünya markası getirmişsin Mourinho gibi futbolcu ve taraftarda inanılmaz pozitif bir etki yaratır.
    Olmaz ama bence hem fener hem mourinho hem Ali koç içinn doğru tercih olur. 20m yerine 5 6 m euro ya razı olsun kendisi için savaşacak Porto zamanındaki gibi adamları olsun bence eski günlerine geri döner Mourinho. Ha bir Galatasaraylı olarak bunu istermiyim? Tabiki hayır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. PSG doğru adres gibi geliyor bana. Mourinho büyük profil, kendisine saygı da uyandırır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir