4 Nisan 2019 Perşembe

La Casa de Papel'in 3. sezonuna yönelik büyük beklenti sahibi olamıyorum


La Casa de Papel'in 3. sezonunda ne olacağına dair çok kafa yormadım. İşin ilginci yüksek beklenti sahibi de değilim, belki de bundandır. Netflix'in sonradan satın aldığı bir yapım olduğu için 3. sezonun zorlama olabileceğine yönelik şüphelerim var. Yanılmak isterim, ilk 2 sezonuyla şu ana kadar izlediğim en iyi dizilerden biri olmuştu.

İlk 2 sezonunda İspanya tarihinin en büyük soygununu izlemiştik. Ortaya konulan müthiş bir plan vardı ve belki tam anlamıyla olmasa da istediklerini almışlardı. Dizinin sonunda da tüm ekibin dağıldığını gördük. En son Profesör ve Raquel buluştu, 3. sezon fragmanında gördüğümüz üzere ekip de orada.

Şimdi beni düşündüren kısım geliyor, 3. sezonda ne izleyeceğiz. Tek soygunluk bir plandı ve bastıkları para çok büyüktü. Ekipten de Profesör, Tokyo ve Rio deşifre oldu (Berlin'i öldü gördüğümüz için sanmıyorum ama onun da akıbeti belli değil). Görüntü o ki deşifre olmayanlar da tespit edilmiş gibi ve yaşadıkları adaya büyük bir operasyon yapılıyor.

Yakalanmaları bir şey ifade etmez. Sanki yakalandıktan sonra yeni bir soyguna zorlanacak gibiler. İş biraz Prison Break'e bağlanıyor. Kaçış izleme olasılığı yüksek, bir yandan da o kaçışın bir plan dahilinde gerçekleştiğini görüyorduk. Burada da aynı hikayeyi görmemizi olası görüyorum. Yeni bir soygun için zorlanacaklardır ve bunu da istemeyerek yapacaklar.

Sızan set fotoğraflarında Berlin'i görmüştük. Oradan sağ çıkacağını pek düşünmüyorum, sağ çıkması çok saçma olur. Set fotoğraflarında Profesör ve Berlin arasındaki ilişkinin geçmişini görmemiz olası duruyor. Soygun esnasında da mutlaka yeni karakterler diziye katılacaktır, bu dizide yeni heyecanlara ihtiyaç olacak. Mevcut ekibin tıkanması da çok olası, hareket lazım.

19 Temmuz'da 3. sezon yayımlanıyor. Sezon yerine kısım ifadesi kullanılıyor. Dizide izlediğimiz ilk 2 sezon aslında tek bir sezondu, diziyi Netflix satın alınca bunu ikiye ayırmıştı. Netflix'in sayesinde bilinir oldular ama onların orjinal bir serisi de değil. 3. kısımdan itibaren "orjinal" ifadesi kullanılabilir. Korkum da bu, bitmiş bir hikayenin yeni sezonlarla zorlanması genellikle iyi sonuç vermiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir