27 Nisan 2019 Cumartesi

Linnes için yaptığım övgüleri Donk da hak ediyor


Futbolcu performanslarını konuşmaya devam ediyoruz. Donk'u da bu listeye yazalım. Geçen sezon olduğu gibi x faktör olmayı başardı. En kritik zamanda forma şansı kendisine sıklıkla geliyor, o da bu şansın hakkını fazlasıyla verdi.

Geçen sezonun ardından bu performans sürpriz değil. Kritik anlarda katkı verebileceğini göstermişti. Bu sezonda forma şansı geldiği her an iyi performans veriyor. Maçın önemi fark etmeksizin, Şampiyonlar Ligi'nde de bu durum böyleydi.

Kasımpaşa'da orta sahada gösterdiği yarım sezonluk performans onu Galatasaray'a taşımıştı. Ondan öncesi stoper oynuyor ve çok eleştiriliyordu. Bugün de ağırlıklı olarak stoper oynamak durumunda. Marcao ve Luyindama'nın cezaları, şimdi de Marcao'nun sakatlığı. Forma yine Donk'un.

Marcao ve Luyindama'yla birlikte oyun tarzımız gelişiyor. Geriden oyun kurmakta çok başarılıyız. Pas ya da stoperlerin topla dikine çıkışları fark etmiyor, oyun geriden kuruluyor. Donk da bu tarzda bir futbolcu. Bu oyun tarzında formayı bulduğunda sırıtmadı.

Zaten iyi bir fiziği var. O fiziğe rağmen ağır bir isim de diyemem. Hava hakimiyeti var, top tekniği iyi, topla çıkabiliyor ve oyun aklı da hiç fena değil. Devamlılık ve istikrar sorundu, bunu da aştı. Linnes için yaptığım övgüleri Donk da hak ediyor, yeterince hakkını vermiyor gibiyiz.

Güçlü bir istatistik daha var. Donk'un oynadığı deplasman maçlarını kaybetmiyoruz. O da bu öz güvenin farkında ve her fırsatta altını çiziyor. Sezonun oyuncularından biri oldu, bu hikayede onun da yeri üst sıralarda.

4 yorum:

  1. 4. Fatih Terim dönemi denildiğinde akla gelecek ilk futbolcu Donk'tur bana göre. Adam tam bir joker.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk bence de Linnes'e oranla önde. Donk'dan beklenti sıfırdı, hadi Linnes'i az çok bekliyorduk :(

      Sil
  2. İki mevkide birden oynamasi elimizi çok güçlendiriyor. Odaklandığında güvenip formayı rahatlıkla teslim edebilecegimiz oyuncu olduğunu kanitladi zaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Bu yüzden de 1 yıl daha oynayacak olmasından ötürü mutluyum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir