11 Nisan 2019 Perşembe

Linnes'le yeni sözleşme haberi geldiğine göre bugün rahat uyuyabilirim


Nihayet. Uzun zamandır beklediğim bir haber. "Yeni sözleşme" haberinin gelmemesini her fırsatta sorguladım. Mantığı yoktu, Galatasaray gibi bir takımın, Linnes'in yeni sözleşmesi için bu kadar beklememesi gerekiyordu. Sorunsuz futbolcu, sonsuz aidiyet. Linnes de bu takımda kalmayacaksa, kim kalmayı hak edecekti ki.

Sözleşmesi 2 yıl uzadı ve yıllık 1.4 milyon avro kazanacak. Bu para da anasının ak sütü gibi helaldir. Yabancı sınırından bağımsız yazıyorum, her şartta takımda kalmalıydı. Sorunsuz, ahlaklı, profesyonel, aidiyet sahibi ve mücadelesinden asla ödün vermeyen bir futbolcu. Bugün Linnes gibi bir ismi bulmak için zorlanırsınız, oysa bu futbolcu elinizin altında.

"Joker" noktasına girmedim bile. Sağ / sol bek fark etmiyor, Fatih Terim göreve geldiğinden bu yana çizgisi değişmedi. Mariano'yla mükemmel bir rotasyon, Nagatomo'lu sol bek için de bunu söylerim. Yarın sağ / sol ön ya da orta sahada dahi kullanabilirsiniz. Kazanacağı ücret de takım içi dengeleri ve performansı noktasında gayet adil.

Abartıyorsun diyenler olacaktır ama sözleşme yenileme töreninde dahi tarzı, giyimi, kuşamı dahi her şeyi anlatıyor. 2. çocuğunu da bekliyor mesela, harika bir aile yaşantısı var. Kuzeylileri bu anlamda seviyorum, her yönden bu ülkede iz bırakıyorlar. Taraftarı mutlu etmek bu kadar basit işte, Linnes'in sözleşmesinin uzatıldı haberi herkesi mutlu etti.

Benim için iç transfer bitti. Linnes dışında sözleşmesi bitecek herhangi bir futbolcumuzun takımda kalmaması gerektiğini düşünüyorum. Belki Selçuk İnan'ı yıllık ücretine göre yorumlarım, onun dışında kimse kalmamalı. 

Linnes'in yeni sezonda da önemi büyük olacak. Mariano'nun takımdan ayrılacağını ve oraya transfer yapılacağını düşünüyorum. Sivassporlu Douglas gibi bir hamle de olabilir, Linnes'i as sağ bek düşünüp onun arkasına yerli bir isim de gelebilir. 14 yabancılı düzen devam edecek gibi, bu durumda Douglas gibi bir hamleyle o rotasyon güç kaybetmez.

17 yorum:

  1. Tek eleştirim sözleşme süresinin 3 değil 2 sene olması. Bunun dışında yazdıklarına imza atarım. Karakter yapıları nedeniyle İskandinavya'dan başka futbolcular da getirmeliyiz. Nedense bu hamlenin sözü ediliyor ama hayata geçmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence de 3 yıl olmalıydı.

      Sil
    2. Serkan Sargın arkadaşımız yazmış, tam ben yazıyordum. Nedeni tamamen çocuğuyla alakalı. 2 yıl sonra ülkesine dönecek.

      Sil
  2. Bildiğim kadarıyla, Linnes' in bu yönde isteği olmuş. 2 yıllık yapalım, diye. Kulüp, 4 yıllık teklif etmiş. Çocuğunun eğitimi için, 2 yıllık istemiş. Sanıyorum, 2 yıl sonra, çocuğu için, ayrılacak. Ancak, törendeki duruşu, kılığı kıyafeti. Adap yol yordam öğretir cinsten. Don eşofman şort terlik vs ile koca Galatasaray Kulübünün yöneticilerinin huzuruna çıkmıyor. Gerçekten takıma karakter katıyor. İyi ki bizimlesin, Martin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mükemmel bir insan. Linnes kalmayacaksa kim kalacaktı ki bu takımda. Geç bile kaldık.

      Sil
  3. maaş oldukça yüksek.1.4 milyon avro demek avrupada 2.8 milyon brüt demektir.
    başkan deniz bitti diyor.diğer yandan acayip maaşlar verilmeye devam ediliyor.
    1.4 milyon avro 9 milyon lira yapıyor şu anki kurla bro. bu rakamları bu şekilde nasıl kolay telaffuz ediyorlar enteresan.
    türk futbolunda bu tür rakkamların olmaması lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takım içi dengesi olarak bakıyorum, Linnes adına bu rakam doğal. Türk futbolu adına daha genel bakılınca da haklısın, bir şey diyemem.

      Sil
  4. Mendiline kadar özenerek gelmiş imza törenine Martin. Fatih hoca görevlendirse de altyapıdaki oyuncuları ayda bir karşısına alıp “iş disiplini” dersi verse keşke. Maç sonu röportajlarında nezaketen Türkçe olarak “teşekkürler” ve “iyi akşamlar” demesi de çok hoşuma gidiyor. Gerçekten hem kaliteli bir futbolcu, hem bir o kadar da güzel bir insan Linnes. Çocuğunun eğitimi için Norveç’e dönme isteği anlaşılabilir ama umarım uzun yıllar Galatasaray’a hizmet etmeye devam eder, henüz 27 yaşında...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 yılı var, o 2 yılda da elinden geleni yapacaktır :)

      Sil
  5. Burak hocam beni Twitter’dan engellemişsin, ben sana ne yaptım? :/ (kabul ediyorum forma/wallpaper tasarımlarımı daha çok taraftara ulaştırabilmek için birkaç kez DMden rahatsız etmiş olabilirim). Bilmeni isterim seni hala severek okuyorum, buradan ulaşayım dedim. Selamlar, Mert.

    twitter @yellowreddesign

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kusura bakma, nedenini hatırlamıyorum. Kaldırdım engeli :)

      Sil
  6. Bu para verildiğine göre ya mariano ya nagatomo yolcu, bana kalsa ikisi de satılmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nagatomo'yu bilmiyorum da Mariano kesin olarak yolcu gibi görünüyor.

      Sil
  7. gomis de kıyafeti ile gs'ye saygısını göstermişti imza atarken.

    ah gomis ah. keşke diagne ile uğraşana kadar sana zam yapsaydık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözleşmesi devam eden, takımın en yüksek kazananlarından olan, 33 yaşındaki bir isme zam yaparsan, yarın herkese zam yapmak zorunda kalırsın.

      Sil
  8. Bugünü bayram ilan etmemiz lazim :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir