7 Nisan 2019 Pazar

Martin Linnes mazbatasını bekliyor


Buradaki mazbatadan kasıt yeni sözleşme. Sık sık yazdığım bir konu. Yeni değil, 1 yıldır yeni sözleşme üzerinde düşünüyorum. Fatih Hoca göreve geldikten sonra fikrim daha da pekişti. Fatih Hoca geri dönmeden önce hakkı yenen, geri döndükten sonra büyüyen bir bek.

Takımın en az kazanan ama kazandığına oranla büyük oynayan futbolcularından. Sağ / sol da fark etmiyor, nerede kullanırsanız orada oynuyor işte. İstikrarlı, sorunsuz, aidiyetli, işini yapan, büyük bir profesyonel.

Böyle bir futbolcunun sözleşmesini yenilemek için son günü beklemezsiniz. Sezon içinde sözleşmesi devam ederken maaşını yükselttiğiniz Garry Rodrigues gibi bir futbolcunuz vardı. Linnes neyi hak etmiyor da hala yeni sözleşme haberi gelmedi.

Sürekli bir şeyler söyleniyor. Çocuğunun kendi ülkesinde okula başlamasını istediği gibi bir haber vardı mesela. Tabii bu 3 yıl sonrasının konusu, o sözleşmeyi 3 yıl uzatmamanız için engel yok. İpler Linnes'in eline geçtiğinde ise normalde vereceğiniz rakamın 1.5 katı fazlasını verebilirsiniz. Böyle bir futbolcunun mutlaka talipleri olacak.

"Sorunsuz" olmasına takılıyorum. Kaç haftadır yedek, oynamıyor. Fatih Hoca öncesine döndüğümüzde ise hep yedekti. İsyan ettiğini, neden diye sorduğunu hiç duydunuz mu. Malatyaspor maçından sonra bile kendimi Fatih Hoca ve taraftara kanıtlamam lazımdı diyor. Böyle bir futbolcudan bahsediyoruz.

Mariano'nun yaş haddi ve istikrarını tartışırım. Geriye gidiyor, onun için değişim vakti geldi. Bence sağ bek alınmalı, bu noktada Sivasspor'lu Douglas iyi bir isim. Linnes de orayı tamamlayacak isim. Sadece sağ bek diye düşünmeyin, solda oynar, sol / sağ önde ya da orta sahada dahi kullanılır.

Taraftarı mutlu edecek bir haber. Zamanı geçti bile, bir an önce gelmeli. Ayrıca hak ediyor, Linnes de yeni sözleşmeyi almayacaksa kim alacak ki? Fatih Hoca'nın da Linnes'le devam etmek istediğine eminim. Sorunsuz bir alternatif. Donk'un çılgın maaşı olmasa ayrı yorumu ona da yapardım.

13 yorum:

  1. bonservis getirmeyecekse mariano kalmalı. adam tek başına takımın zeka seviyesini yükseltiyor. önümüzdeki sezon temposu yettiğince oynar. oynamadığında linnes ilk 11'e yazılır ve orayı taşır zaten. mariano-linnes kesinlikle 1 sezon daha devam etmeli. solda da nagatomo kalmalı ve yokluğunda onu aratmayacak bi sol bek alınmalı. taşdemir anca ztk'da oynasin. ömer'i ise zaten at çöpe gitsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mariano'dan 1.5 - 2 milyon kazanmak mümkün.

      Sil
    2. o paraya bırakılmamali. önümüzdeki sezonda kalmali

      Sil
    3. O paraya bırakmalı, böyle istikrarsız bir ismi elden çıkarmalı.

      Sil
  2. şuan 950bin alıyor olması lazım... 1,2-1,3 civarına anlaşma yenilenebilir
    3 yıl yaparsın olmadı 2+1 yaparsın... o da olmazsa altyapıdan birini çıkar yada 25 yaş altında zeki çelik gibi bir adam getir...
    bu arada lafı geçmişken yine istanbulsporda solbek mehmet duhan aksu da baya potansiyelli (büyük ihtimal istanbul görmeden fransa-almanya görecek)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5 yil imzalayip istanbuldaki en iyi okullarda okutacaksin.

      Sil
    2. Anlaşılırdı. İş son güne kaldı ve başka teklifler de olacak. Haliyle fiyat yükseliyor.

      Sil
  3. sivas'ın sağ bekini getirip bu adamı yollarlarsa fatih terim'i asla affetmem. adam daha ne yapsın. 1 gün bile gs'ye yakışmayan bir hareketi olmadı.

    insani açıdan da sorgularım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Douglas'ın özelliği ve kalitesi farklı. Bu Linnes'in durumunu etkilemez. Douglas'ı Mariano ile konuşmak lazım, Mariano gitmeli.

      Sil
  4. Bu yonetimin transfer konusundaki başarısizligini biliyoruz. Bu adamı elimizden kaçırırsak sasirmam.

    YanıtlaSil
  5. Ya yönetimin bildigi, imzaladigi bir sey var ffp nedeniyle aciklamadilar ya da cok büyük amatörler. Linnes bosa düstügü anda sadcmece Istanbul ici Fener, BJK ve Basaksehir harekete gececektir, sonra ikna etmek daha zor olur, hem sag hem sol beki yedekliyor caliskan sorunsuz daha ne bekleniyor aklim almiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım ilk söylediğindir, diğer türlüsünü mantığım pek almıyor :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir