14 Nisan 2019 Pazar

Onuachu an itibariyle Porto'nun radarında ve 10 milyon avroluk bonservis konuşuluyor


Ocak döneminde birçok forveti yazdık çizdik. Diagne / Mitroglou transferlerine kadar o kadar çok isim gündeme geldi ki. Bu isimlerin de ağırlığı "scout" kaynaklıydı. Konuşulan isimlerin "ne kadar iyi ve kaliteli" olduğunu zaman içinde göreceğiz.

Tetteh'in ardından en çok yükseldiğim isim Onuachu'ydu. 24 yaşında, Midtjylland formasını giyiyor ve 2.01 boyunda. Boyu kaynaklı "ağır, hareketsiz" olduğu üzerine ön yargılar kurulsa da aslında çok hareketli bir futbolcudur.

Fiziğine göre teknik özelliği de hiç fena değildi. Hareketli, mücadeleci, iyi bir pivottu. 24 yaşına kadar aşama kaydetmemesine takılmayın, her futbolcu için bir sıçrama noktası vardır. Kimi 18, kimi 25 yaşında da parlar. Scout etmek sadece 18 - 20 yaş aralığındaki futbolcuları bulmak değildir.

Onuachu'nun potansiyelini şöyle yorumlayalım, kendisi an itibariyle Porto'nun radarında ve bu transfere bitti gözüyle bakılıyor. Konuşulan rakam da 10 milyon avro. Galatasaray ise onun için 6-7 milyon avro aralığında bonservis vermeyi göze almıştı.

Tetteh için de aynı durum söz konusuydu. 10 milyon avro'ları zorluyorduk ama takımı bu dönemde bir türlü bırakmadı. Forvet transferi olmazsa olmaz olduğundan da Diagne için bu rakam verildi. Daha garanti katkı gibi düşündüler, bunu yadırgamam.

Şu an için beklentiyi karşılamadı gibi görünse de beklemek gerekiyor, gelecek sezon da görmek isterim. Tetteh ve Onuachu gibi isimlerin de geldiği gibi katkı verecekleri garanti değildi. Diagne de 27 yaşında, nedense 33 yaşında bir futbolcuymuş gibi muamele görüyor.

Yaz döneminde olsak ve böyle bir bütçeyi konuşuyor olabilsek eminim ki tercih farklı olurdu. Yelpaze daha geniş ve takımlar futbolcularını çok daha kolay bırakabiliyor. Ocak ayında transfer zor, hele ki iyi bir ismi almak. Fiyatlar bir anda x2 oluyor.

6 yorum:

  1. Diagne bize değil de Beşiktaş veya Fenerbahçe'ye gitmiş olsa "abi adamlar leblebi gibi gol atan adamı aldılar, müthiş transfer, süper oyuncu" olur. Biz alınca "böyle bi oyuncuya 10 milyon para mı verilir bilmem ne" oluyor. Paramız vardı aldık, size ne kardeşim? Neyse yorumcu eleştirisini bırakayım.

    Devre arasında her istediğin oyuncuyu istediğin fiyata alamazsın öyle. Diagne iyidir kötüdür tartışılır. Ben de çok iyi bulmayanlardanım ama benim nedenim oyuncunun kötü olmasından değil Fatih Terim'in forvette istediği özelliklerin tamamını barındırmamasından. Yani Diagne iyiyse veya kötüyse bu "sadece" onun suçu değil. Burada tartışılacak olan Diagne - Mitroglou ikilisi. Diagne'yi alırsan Mitroglou'nu almazsın. Çünkü Fatih Terim daha hareketli bir santrafor istiyor. Fatih Terim 2 isme de içine sinerek onay verdiğini düşünmüyorum. Son güne kaldık bari ligin en çok gol atan adamını alalım demiş olabilir.

    Onuachu ve Tetteh. Bu isimleri öyle çok izledim falan diyemem ama işte kısa videolardan, hakkındaki yazılardan gördüğüm kadarıyla boylarına göre hızlı isimler. Onuachu ile Porto ilgileniyorsa bu adamda bir ışık vardır demek. İlerleyen zamanlarda göreceğiz bakalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Scout hamleleri genelde iyi çıkıyor, boş atmıyoruz. İlgilendiğimiz isimler de 1-2 yıl içinde iyi yerlere geliyorlar.

      Diagne'yi bilmiyorum ama Mitroglou konusunda kesinlikle haklısın.

      Sil
  2. Bekleyip görmek lazım. Gerçekten Porto ilgileniyor mu yoksa Porto adıyla PR mı yapılıyor? Çünkü Porto gibi bir yetenek avcısı takım 10 milyonu gözden çıkarıyorsa o futbolcuya dikkat kesilmek lazım. Benim görüşüm PR bu iş, Onuachu bana hiç 10 milyon avro edecek bir futbolcu gibi gelmedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da olabilir tabii, işin bir de pr tarafı var.

      Sil
  3. Mitroglu 'nun böyle olacağı belliydi son bir buçuk yılına bakınca. Diagne halen oyun olarak uyum sağlayamadı. Feghouli bir yıl sonra verimli olmaya başladı. Bence temel neden Galatasaray 'ın nerdeyse 10 yılı aşkındır bir sistemi taktiği yok. Ne korner atabiliyor ne yan top hep doğaçlama oynuyor. Skibbe den beri başıboş oynuyoruz. Mancini Prandelli Hamza Denizli Rikerink Terim'in 2012 2013 u hep sistemsiz. Elmanderli ilk yıl hariç...

    Topu ayağında olan diğer oyuncularimin ne yapacağını bilmiyor oyuncularda topsuz oyun yok. Bireysel yetenek ve oyun görüşlerine mahkumuz. Abdullah Avcı 2005 te bizde alt yapı hocasiyken keşke a takıma çıkarılsaydı bugün farklı yerdeydik.

    Bir de liseyle kulüp ayrı yapılar olsaydı.

    Kadıköy ve Beşiktaş la yarışabilecek yegane ilçe olan Bakırköy ü florya ve Ateş Ünal Erzen e rağmen sahiplenmedik ya 3.büyük hatayı yaptık. Burak bu konuya eğil istanbulu biliyorsan dediğimi anlamışsındır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. " Abdullah Avcı 2005 te bizde alt yapı hocasiyken keşke a takıma çıkarılsaydı bugün farklı yerdeydik. "

      Kimya :) Fatih Hoca sürekli bizde kalsaydı asıl bambaşka yerdeydik. Sizi de yeneceğiz ama, sadece Başakşehir'i değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir