22 Nisan 2019 Pazartesi

Pivot santraforun tanımı olan Vedat Muriqi'yi daha detaylı konuşmanın vakti geldi


Pivot santraforun tanımı olan Vedat Muriqi'yi daha detaylı konuşmanın vakti geldi. Son dönemde oyunun içinde bu kadar olan santrafor görmekte zorlanıyorum. Dün, Başakşehir'i ateşe atan isimlerin başında geldi. Rizespor deplasmanında bir numaralı önlemimizi ona karşı almamız gerekecek.

Bu sezon 29 maçta 13 gol 7 asisti var. Asist sayısı "oyunun içinde" tanımının işareti. Gol etkisi yüksek olduğu kadar takımını da oynatan en önemli unsur. Bir santrafordan ne arıyorsanız Vedat Muriqi'de bulabilirsiniz.

Öncelikle çok çalışkan. Rakip savunmaya büyük bir baskısı var ve biz Galatasaraylıların Elmander'den bu yana bulamadığı bir özellik. Gezerek oynuyor ayrıca, çok dolaşıyor ve onu marke etmek oldukça zor. 

Fatih Terim'in de Diagne ve Mitroglou'ndan istediği bu. Özellikle de Diagne'yi böyle kullanmaya çalıştığını görsek de özellik itibariyle Diagne'nin katkı vermesi zor oluyor. Ceza sahası golcüsü çünkü, mümkün olduğu kadar rakip ceza sahasında topla buluşmalı.

Muriqi ise oldukça hareketli, top takımındayken de pas aksiyonlarından biri. Abdullah Avcı, Mehmet Batdal ve Adebayor'u böyle kullanıyordu. Fatih Hoca'nın da istediği tarz santrafor böyle olsa da tercihlerimiz farklı oldu.

Ceza sahasındaki etkinliği de yüksek. Hava hakimiyeti var, hiç de fena bir bitirici değil. Etkili gol vuruşları oluyor. Özellik itibariyle biraz daha Hakan Şükür'e benzettiğimi söylemeliyim. Giresunspor ve Gençlerbirliği'nde de bu potansiyeli yansıtıyordu ama kendini bulması Rizespor'la oldu.

24 yaşında, yabancı statüsünde sayılan, sezon sonunda da sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalacak. Rizespor'u aşmaya başladığını söylemek lazım, mutlaka bir transfer yapacaktır. Diagne harici 2 forvet hamlesi daha yapmamızı bekliyorum, biri Vedat Muriqi neden olmasın. İhtiyaç duyulan bir profil.

Balkanlar mühim. Transferde ilgimizi ve alakamızı o coğrafyaya kırmamız gerekiyor. Türkiye'de büyük oranda iş yapıyorlar ve futbolları da yükseliyor, istikrarlı hareket ediyorlar. Yılların değiştiremediği bir Visca gerçeğini unutmamak lazım. Vedat Muriqi de o halkanın önemli isimlerinden biri oldu diyebiliriz.

7 yorum:

  1. rize de yaşıyorum maçları çoğu canlı seyrediyorum.dün de başakşehir maçını seyredince kanaat getirdim.3 kişi bastığında bile topu tutup pasını veriyor,bjk maçında caneri deparda ikiye katladı..kesinlikle vedat>diagne

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Resmen pivot santraforun tanımı ya, gelsin isterim.

      Sil
  2. Daha önce de söylemiştim yorumlardan birisinde, tam Fatih Terim'in aradığı tarzda forvet. Bu arada yabancı statüsünde sayılan demişsin, emin değilim ama Türk statüsünde oynuyor diye biliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabancı, direkt bilgi bu :)

      Sil
    2. Tüh be bir de Türk statüsünde oynasaydı tadından yenmezdi :))

      Sil
  3. 2016 gibi gündeme gelmişti.O zaman Giresun'da oynuyordu ve çoğu taraftar bu ne falan demişti.Doğal olarak dursun da taraftar korkusu yüzünden almamıştı.Vedat özellikle bu yıl inanılmaz bir gelişim gösteriyor.Bence sezon sonu çok iyi teklifler alacaktır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taraftarı biliyorsun, kimin adı geçse "direkt çöp" diyor. Ön yargı tamamen.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir