22 Nisan 2019 Pazartesi

Seni sen yapan en önemli özellik bu, ipler elindeyken en büyük favori sensin


Umutsuz olmanın gereği olmadığını Kayserispor maçının ardından söylemiştim. Kayserispor maçında öyle bir ruh hali vardı ki "iş bitmiş" gibi hareket edildi. Kazanmış olsak da kimsenin mutlu olduğunu sanmıyorum.

Fenerbahçe deplasmanının kırılma noktası olduğunu düşündük. Belki yine çok iyi oynamadık ama oyunun geneline bakınca kazanmaya çok yakındık. Maalesef kazanmamızı istemediler ve saha dışı faktörler bizi kırmaya çalıştı. Bizler de "ne yaparsak yapalım bizi şampiyon yapmayacaklar" moduyla Kayserispor karşısına çıktık.

Başakşehir'in Rizespor karşısında puan kaybetmesiyle kalan 5 haftada ipler bizim elimizde olacak. Ligin 2. yarısına baktığımızda puan farkının 8'e çıktığı anlar da oldu. Fatih Hoca dışında inanan kimse yoktu sanırım. O gün "8 puan da kapanır, 18 puan da" diyen Fatih Hoca'ydı. An geldi ve fark 3'e düştü. Kalan sadece 5 hafta.

5'de 5 geldiği an şampiyonsun, bu kadar basit. Seni sen yapan en önemli özellik bu, herhangi bir yarışın içindeysen daima en büyük favori sensin. Şu an ortam o ve daha önce yapıldı. Uzağa gitmeyin, geçen sezonu hatırlayın. Gençlerbirliği mağlubiyetinden sonra gelen seriyi düşünün.

Bunun farklı örnekleri de var. Son haftaları iyi oynar ve genelde hata yapmayız. Özellikle de Fatih Hoca'nın Galatasaray'ın başında olduğu dönemlerde. Fatih Terim ismi bu günler için var, onu da "en iyi" kılan özellik. Galatasaray / Fatih Terim birlikteliği böyle zamanlarda daima en büyük favori.

5'de 5 için de her maça tek tek bakacağız. Rizespor deplasmanı kalan haftalar adına en sert viraj. Kendi sahamızdaki Beşitkaş ve Başakşehir maçlarından asla çekinmiyorum. Deplasmanda oynanacak Konyaspor ve Sivasspor maçlarında da düşüncem aynı. Rizespor ise çok ters bir takım. Tempo ve mücadele güçleri o kadar yüksek ki en iyi takımları dahi bozacak cinsten.

Fatih Hoca mutlaka bunun planını yapmıştır. Kayserispor maçındaki o "olumsuz havanın" dağıldığını düşünüyorum. An itibarıyla herkes şampiyonluğa odaklanmış durumda, hava direkt olarak değişti. Şu olumsuz sezonda dahi işi bitirmek bizim elimizde. Daha önce yaptık, ezberimizde var. Geçen kötü günleri geride bırakıyoruz, "şampiyonluk zamanıdır".

10 yorum:

  1. Ligin ilk yarısında oynanan Fenerbahçe maçından sonra gelen inanılmaz cezalara,
    Üst üste gelen anlamsız ve birsürü sakatlığa,
    Hatalı transfer dönemi yüzünden forvetsiz geçen 6 aya,
    Saha dışında sergilenen açık masa başı oyunlarına rağmen şampiyon olmak bizim elimizde.
    Fatih hoca geçen sene Göztepe maçından önce çekilen videoda “Bu şampiyonluk çok anlamlı olacak.” demişti. Bu sene şampiyon olursak, Kadıköy’de kupa kalkan seneden sonraki en anlamlısı olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlara liseci darbesiyle yönetimin ibra edilmemesini ve camianın karışmasınında ekleyebiliriz.

      Sil
    2. O kadar çok şey yaşadık ki, böylesi önemli bir şeyi unutmuşum...

      Sil
    3. Artık önümüze bakıyoruz, öncesinde böyle şöyle olsaydı demenin bugüne bir faydası yok :)

      Sil
  2. çok şey yaşadık bazen üzüldük bazen sinirlendik ama sonuçta gelinen nokta nedir?

    5 maç kazanırsan şampiyonsun. artık bahane kalmadı. kazan ve ol.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Daha önce yaptığın gibi, 5'de 5 seni şampiyon yapacak.

      Sil
  3. herşeye ve herkese rağmen yine biz şampiyon olacağız. ve yine bizi durduramayacaklar. tüm kahpeliklere inat ipi biz göğüsleyeceğiz. çünkü biz galatasarayız !

    YanıtlaSil
  4. En zor fikstür bizde Beşiktaş çok iyi durumda su anda ama bizde Fatih Terim var en büyük güvencem bu. Oyuncular da Fatih Hoca kadar inanmak zorunda artik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt üzerinde öyle görünse de maçlar kendi sahamızda. Bu avantaj.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir