20 Nisan 2019 Cumartesi

Son haftalara da "joker" özelliğiyle damga vuracak


Yeni sözleşme haberi geldiğinden bu yana boşluğu düşmüş gibiyim. Her fırsatını bulduğumda "yeni sözleşme nerede" sorusunu soruyordum, an itibariyle ise sorabileceğim bir şey yok. Geç de olsa o sözleşme geldi, doğrusu da buydu.

Kaşla göz arasında 100. resmi maçına gelmiş bulunmaktayız. Kayserispor karşısında forma giymesi halinde Galatasaray formasıyla 100. resmi maçına çıkmış olacak. Yedek kalıp, yüzüne bakılmadığı uzun haftalar var. Bu dalya çok daha öncesinde gelmeliydi.

Bir dönem Linnes'in önünde tutulan isimleri düşünüyorum da. Sabri Sarıoğlu ve Cavanda gibi. Sağda şans bulamadı, solda kimse kalmayınca oraya yazıldı ve o pozisyonun da hakkını vermişti. Ne zaman ki Fatih Hoca geldi ve istikrar kazanan bir Linnes izledik.

Sürekli yazdığım şeyler. Sorunsuz yedek, yüksek aidiyetli, profesyonel, çalışkan ya da istikrarlı. Linnes'i pozitif anlamda tanımlayacağımız birçok kelime var. En az 2 yıl daha Galatasaray'da devam edecek olmasından dolayı çok mutluyum. Sadece Galatasaraylıların değil, 7'den 77'e herkesin sevdiği bir isim.

Son haftalarda sol bek oynuyor işte. Linnes sol beke geçtiğinden bu yana oyun anlamında biraz daha yükseldik. Sağa sıkışan yapı açıldı, sola da kaynamaya başladık. Şimdi Nagatomo da döndü ki Linnes'i daha farklı yerlerde kullanma imkanı olacak.

Kayserispor karşısında Onyekuru'nun cezası var, Feghouli de oynar mı oynamaz mı son anda belli olur. Bu tabloda Linnes'i sağ ya da sol önde kullanmak oldukça olası. Mariano'yu sağ önde düşünmem, ağır kalır. Linnes ise daha hareketli, yeni bir kazanım bizi bekliyor olabilir.

Son haftalara da "joker" özelliğiyle damga vuracak. Fenerbahçe maçında sol ön gibi oynadı ve etkisi yüksekti. Kimse yardım etmemesine rağmen, neredeyse tek başına oynadı. Kısa mesafede çabuk, teknik özelliği var ve ısrarla ayağa oynamayı düşünüyor. Dar alan becerisi, ön tarafta oynadığında kıymetli olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir