7 Nisan 2019 Pazar

Soran olursa Fatih Terim iyi durumda değil, formsuz dersiniz


Galatasaray'ın lig fikstürü ikiye ayrılıyor. Bu ilk bölümdü, işin biraz daha kolay kısmı. Yine de 10 maçlık bölümü 8 galibiyet 2 beraberlikle geçmek büyük başarı. Şampiyonluk getirebilecek bir performanstan bahsederdim, eğer Başakşehir'le olan 6 puanlık fark olmasa. 

Fark 6 olunca ve rakip de bu tarzda bir performans gösterince şu tablonun fazla bir önemi kalmıyor. Ligin ilk yarısında doğru dürüst maç kazanamadığımız uzun bir süreç var. Öndeyken geri düştük ve puan farkı yedik. Gün itibariyle bunu telafi etmek için uğraşsak da yetmeyebilir.

Futbol olarak eleştiriliyoruz. Bu süreçte kolay kazanamadığımız ve iyi oynamadığımız çokça maç var. Geçen sezon da iyi futboldan çok sonuç alma odaklıydık ve son haftalarda istediğimizi almıştık. Ligin 2. yarısının ilk 10 haftasında da istediğimizi bir şekilde aldık diyebilirim.

Alanyaspor deplasmanında puan bıraktığımızda rakip çok formdaydı ve kendi sahasında iyi bir ekip. Buna rağmen geri döndük, 2. yarıda kazanmaya da yaklaştık. Erzurumspor deplasmanı da benzer örnek, rakip belki zayıftı ama şartlar bizi çok zorladı. Orada da geri dönsek de sonunu getiremedik.

Bundan sonraki süreç daha zorlu. Fenerbahçe deplasmanıyla başlıyoruz ve kalan haftalarda Konyaspor, Rizespor gibi zor deplasmanlar da var. Kendi sahamızda ise Başakşehir, Beşiktaş gibi takımlarla oynayacağız. İçeride sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum, deplasmanda ise zorlu bir süreç bizi bekler.

Gelecek haftalar adına pozitif noktalar var. Diagne'nin biraz daha yükseldiğini düşünüyorum. Son maçta Fernando da iyi sinyal verdi ve kalan haftalar adına en önemli nokta. Linnes'in sol bek performansı, Emre Akbaba'nın düzelme meyili derken alternatifleri çoğaltabiliriz. 

En önemlisi de Fatih Hoca buraları oynamayı iyi bilir. Başakşehir'in olası puan kayıpları bizi daha da umutlandırır, öncelik Fenerbahçe deplasmanında. Zor olacak ama bir şekilde oraya çıkacağız. Şampiyonluk gelmese dahi Şampiyonlar Ligi biletini önemsiyorum. Kadro noktasında gelecek için ışık var, Ocak ayında güzel işler geldi, yaz aylarına güveniyorum.

11 yorum:

  1. Arada bir kısım çok kötü gittik. İlk yarı sonu itibariyle puanımiz çok azdı. Yine de bu aralar iyi gidiyoruz. Sampiyon son haftalarda belli oluyor ligde... yeter ki ritmi kaybetmeyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligin ilk yarısında 8 - 10 haftalık bir bölüm var, sadece 2 galibiyet gördük. Kırılma anı orası :(

      Sil
  2. sakatlar ve eksikleri geçtim, hakemler adil olsa ilk yarıdaki o kötü süreci daha iyi atlatırdık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakem konusuna girmedim bile. Oradan düşünmüyor nedense kimse.

      Sil
  3. toplanan puanlarda terim'in payı yok demek için deli olmak lazım. ama tribünlere oynamaya gerek yok. takımın parmak ısırtan bir sistemi, bir oyun anlayışı, savunma tarzı, hücum planları var mı yok mu?

    yoksa her şey doğaçlama, kaos, ve bireysel yetenekler üzerinden mi ilerliyor. bugün aykut kocaman başakşehir'i nasıl tarif ediyor. bizi tarif edebilen var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de yok, bunları hep eleştirdik. Ama plan yok da diyemem, felsefeyi ben görüyorum. Bu malzemeyle de fazlası olmayacak, yazın bahsedilen değişim noktasındayım.

      Sil
  4. terim özellikle 1 açıdan çok değişti. yakışmıyor. eskiden asla futbolcularını öne atmazdı.

    luyindama ve marcao gibi isimleri basın önünde eleştirip duruyor. bi kendisi haklı, herkes haksız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eleştiri değil o, herkesin gördüğünü söyledi ve haklıydı da. Futbolcu da bunu biliyor.

      Sil
  5. Tek bir Fenerbahçe maçı tüm sezonun kaderini belirledi resmen. Tabi hakemler ve TFF, Galatasaray düşmanlığı yapmasa yine lider olurduk o ayrı konu. Bu sene şampiyon olamazsak kimse bütün suçu hocaya yıkamaz. Yönetim, futbolcular, TFF herkes suçlu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle jailson dümdüz içeri yürüse şu an liderdik. hakkındaki hislerimi burada yazamıyorum...

      Sil
    2. Kırılma oldu, hak veriyorum. Sakin kalmalıydık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir