19 Nisan 2019 Cuma

Tudor da geldiği gibi "tempo" isteyince ilk düşen isim Nigel de Jong olmuştu


Galatasaray açısından baktığımda Tudor da iyi hatırlayacağım teknik direktörlerden. Teşhisi doğru koydu, o doğrultuda değişim geldi ve geçen sezon kazanılan şampiyonlukta katkısı vardı. Sezona iyi başlangıç, iyi hazırlık dönemi, iyi de kurulan bir takım.

Sezonu tamamlamış olsa şampiyon olamazdık, bu da ayrı konu. Disiplinli görülse de kendisine yeteri kadar saygı duyulmuyordu. Bu da iletişim kuvvetinizle alakalı bir şey. Tudor giderken sadece Gomis ve Badou Ndiaye'nin kendisine veda ettiğini hatırlıyorum.

O dönem kadro dışı bıraktığı isimlerden biri de Nigel de Jong'du. Dün, Nigel de Jong'un Tudor hakkında yapmış olduğu yorum elime geçti. Paylaşmak istedim;

"Tudor, benim Galatasaray seviyesinde bir futbolcu olmadığımı ve haberi olmadan getirildiğimi söyledi. Ben de ona sen de Galatasaray seviyesinde değil, 3.lig seviyesinde bir antrenör olduğunu söyleyince beni kadro dışı bıraktı."

Yıldızları hiç barışmadı. 2016 / 2017 sezonunda kendi sahamızda kaybettiğimiz bir Kasımpaşa maçı vardı. O maçın sonunda, soyunma odasında Nigel de Jong ve Tudor'un kavga ettiğini hatırlıyorum. Sonrasında da bir daha forma şansı bulamadı, sezon sonu itibariyle de kadro dışı kalmıştı.

Nigel de Jong ne kadar önemli bir kariyer olsa da biz son demini yaşadık. Bir futbolcu boşuna ABD'e gitmiyor. Biz ise onu oradan geri döndürdük, bir şeyler bekledik. Genel performansı da doğal olarak hayal kırıklığı oldu. Kariyeriniz ya da geçmiş kalitenizin bugüne bir faydası yok.

Tudor da geldiği gibi "tempo" isteyince ilk düşen isim Nigel de Jong olmuştu. Çareyi "kavgada" bulsa da kimse arkasında durmadı ve kadro dışı kaldı. Doğru karardı, bu tabloda Tudor'a hak veririm. Dönemin papazları da bu isimlerdi, Sneijder'in kurmuş olduğu bir yapı.

12 yorum:

  1. Ben bu konuda sana katılmıyorum abi. Tudor'un daha en baştan Galatasaray'a geliş şekli bile yanlıştı zaten. 2017 yılında ona verilen bütçe Fatih Terim'e verilse yedekleriyle birlikte canavar bir takım kurardı. Tudor'u ben asla iyi hatırlamayacağım. Derbi kazanınca daha fazla mı puan veriyorlar gibi açıklamaları ve zayıf karakteri yüzünden. Riekerink'i bile iyi niyetinden dolayı iyi hatırlarım ama Tudor'u asla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelişi gidişi değil konu. Değişim gerekliydi, buna ön ayak olması da büyük artı. Yoksa katılıyorum, o bütçe Fatih Hoca'da olsa bambaşka bir yapı görürdük.

      Sil
  2. Konuyla alakasız olacak ama görünüşe göre nostalji yapmayı seviyorsun. Eskilerden sıkça bahsetmenden belli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nostalji yapmazsam blog yazmam, o kadarını diyeyim :)

      Sil
  3. Takimin degismesi gerekiyordu , ona itrazim yok, ama yine de Sneijder'e, De Jong'a ve Hakan Balta'ya yapilan guzel degildi. Ben De Jong'u oynadigi maclarda hicte køtu bulmadim. 32 yasinda gelmisti, her ne kadar LA Galaxy'den gelse bence bitmis degildi. Riekerink døneminde hirsli ve istekliydi ve ben hicte køtu bulmadim. Ama hem yanindaki Selcuk Inan tembelesince, hemde bugunki gibi kosam beklerimiz vs gibi olmayinca De Jong'da bir fark yaratamadi. Hemde Tudor'la calismaya isteksiz olmasi. Benim dusuncem su, Fatih hoca De Jong'dan Donk'tan aldigi gibi guzel katki alabilirdi eger De Jong son 6 ay kalmayi secseydi. De Jong'un istekli ve hirsli hali yeter kalitesini gøstermek icin. Kadro muhendisligi yoktu o Dursun Øzbek dønemleri. De Jong-Dzemaili uyumlu ikili olabilirlerdi. Neyse, ben De Jong'u Galatasaray formasiyla gørmus oldugum icin mutluyum. Kariyeri buyuk, ve bir dønem en formda ve en iyi defansif orta sahalardan biriydi dunya'da. Kendisini cok yakistirdigim bir oyuncuydu Galatasaray'a. Hem sicak kanli olmasi hem de yabancilik cekmemesi. Keske Fatih Hoca'yla son 6 ayda bize guzel saha icinde de guzel hatiralar birakabilseydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sneijder ve Jong her şeyi hak etti, Hakan Balta'yı bilemem.

      Sil
  4. Bu arada De Jong'un vu aciklamasini hic bir yerde bulamiyorum. Bana pek inandirici gelmedi. Cunku "Cunku Tudor benim haberim olmadan getirildigimi søyledi" . De jong geldiginde Tudor zaten yoktu ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benden habersiz geldin diyor, yani seni alan teknik adam ben değilim ki benden hesap soruyorsun gibi. Ben olsam burada olmazdın mesajı o.

      Sil
  5. Oyuncular yüksek egolari olan kişiler. Onlara bu tarz şeyleri soylemek ters tepiyor. Kadroda dusunmese bile bı şey demeden yedekte tutmaliydi Tudor. De Jong a gelince Galatasaray'da gercekten çok kötüydü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. De Jong çok büyük bir hayal kırıklığıdır.

      Sil
    2. Çok iyi de bir maaşı vardı galiba... Fm den hatırlıyorum de Jong gidince yönetim maaş butcesini rahatlattigim için teşekkür etmişti :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir