21 Nisan 2019 Pazar

Yaz döneminde kamp kadrosunda mı yer alır yoksa yollar mı ayrılır?


Geçtiğimiz günlerde Mitroglou'yla alakalı bir haber vardı. ''Buraya oynamak için geldim, forma şansı bulamayacaksam geri döneyim." diye yazılsa da haberin gerçek olduğunu düşünmüyorum. Şu noktada Mitroglou'nun böyle bir açıklama yapacağını sanmıyorum. Yapmış olsa da bunun altı boş kalır. O da mevcut durumunun farkındadır.

Kendisiyle alakalı hayal kırıklığım büyük. Bu tarz forvetlerin Türkiye'de neredeyse istisnasız şekilde iş yaptığını söylemiştim. Mitroglou'nun da vereceği katkıdan bu anlamda emin olsam da yakınından bile geçemedi. Yaşadığı büyük bir sakatlık da yok. Marsilya formasıyla 1. - 1.5 ay gibi forma şansı bulamamıştı, bu da tercihle alakalı bir şey.

Marsilya performansı genel olarak hayal kırıklığıydı. Gomis'in Marsilya'da yaşadığı müthiş bir sezon vardı. O dönem kiralık olarak forma giyiyordu ve sezon sonunda bonservisi alınmadı. O Gomis de Galatasaray'a gelerek rekor kırdı. Mitroglou ise 15 milyon avro'luk bonservisle Marsilya yolunu tuttu. Geçen 1.5 sezon ise hayal kırıklığı oldu.

31 yaşında henüz, fizik olarak bu kadar düşmesine anlam veremiyorum. Belli oldu ki bu sezon çok fazla katkı da yapamayacak. Diagne'nin yokluğunda orayı dolduramadı, bu durum kenardan geldiğinde de pek değişmedi. Büyük eksiği var, yazın iyi bir kamp dönemi yaşamalı. Burada soru şu, yaz döneminde kamp kadrosunda mı yer alır yoksa yollar mı ayrılır?

Bu görüntüsüyle devam edilmez diye tahmin ediyorum. Diagne'nin geleceği bile belli değil. Onun da ilk ciddi teklife satılabileceğine inanıyorum. Mitroglou için şu yorumu da yapayım, zorunluluktan transfer edildiğini düşünüyorum. Kira bedeli yoktu, ffp sarmalı ve transferin son günü düşünülünce kötü bir hamle olarak adlandırmadım.

Diagne'nin kalması halinde dahi en az 2 forvet transferi yaparız. Diagne ve Mitroglou aynı tipte forvetler, bu da büyük sıkıntı. Farklılaşmamız gerekiyor, forvet tarzları tek tip olmamalı. Hızlı ve çalışkan isimler gerekiyor, ön alanda daha hareketli olacak, yeri geldiğinde de Diagne'yi tamamlayacak. Vedat Muriqi'yi izledik mesela, çalışkan forvet nasıl olur gördük. Mitroglou ya da Diagne'ye böyle mücadele ettiremeyiz, yapılarında yok.

12 yorum:

  1. Diagne ve Mito maalesef GS hedeflerine uygun seviyede degiller.Uyumda iyi olmadi.İkisiyle de devam edilecegini düşünmüyorum...Yaz dönemi icin takip edecegim ilk kisi Terim olacak.Secimle gelen degisim itibariyle, boyle zamanlarda itici guc olan taraftari olmayan Basaksehir icerden de darbe almaya basladi.FB den aldigimiz 1 puanin onemi simdi anlasildi sanirim.Terim icin yipratici 5 maclik bir seruven basliyor.Yaz aylarina nasil varacak bekleyip gorecegiz.Eyyam yapmaya son verirlerse şer odakları, lig kupasi ortadadir.Terimin sallantılı gittiği bu surecte ic saha da yine taraftar destegi belirleyici olacak.Son duzlukte acilan "arap atlarimiz" fernando ve mariano da atak yapmisken sampiyonluk sinerjisi yakalayabiliriz ve isler kolaylasir.Belhanda ve Feg de bu sezon daha uyumlular.Akbaba da azcik vites yukseltirse umdugumuzdan kolay maclar seyredebiliriz.Emege saygi reklamlara tik lutfen millet.Saygilar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne için bekleyebilirim, o sorun değil. Mitroglou da iyi isim ama ona da zaman lazım. Sorun şu ki ikisi de aynı tipte, sorun oluyor.

      Sil
  2. iyi para alıyor asla gitmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marsilya'da da alıyor iyi para, kiralık sözleşmesinin fesih durumu olabilir mi bilmiyorum.

      Sil
  3. beklentileri karşılayamadı diyemem. yedek kulübesine mahkum oldu adam. çünkü diagne'ye 10m€ verdik, kostas ise kiralık. ayrıca beraberde kullanamıyoruz çünkü birbirlerini tamamlayacak oyuncular değiller. yoksa mitroglou burada rahat iş yapacak kalitede bi oyuncu. zaten dediğin gibi böyle isimler burada iyi işler çıkartıyorlar. ayrıca kalan haftalarda çok kritik bi gole imza atacakmış gibi geliyor bana. tıpkı akhisar maçında olduğu gibi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mahkum olması kendisinden kaynaklı. Fizik durumu hiç iyi değil. Şans buldu, kaç maçta 11 oynadı. İnşallah dediğin gibi olur.

      Sil
  4. Diagne'ye bu para verilmemiş olsa Mitroglou'yu Diagne'ye tercih ederdim. Aynı tip oyuncular olabilirler ama mentalite olarak Mitroglou daha takım oyuncusu. Diagne'de şunu gördük ki bu adam pas alamadiginda, elestirildiginde, oynamadığında sıkıntı cikacak. Mitroglu en azından bunları yapmaz ve daha sağlam bir kariyeri var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mitroglou'nun büyük bir geçmişi var, kalitesine kimse laf söyleyemez. Katılıyorum bu yoruma.

      Sil
  5. Keşke Benjamin Tetteh ve Paul Onuachu ikilisi transfer etseydik.Daha iyi olurdu diye düşünüyorum.Ancak imkanlar el vermedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tetteh'i bırakmadılar, yapacak bir şey yok. Onuachu'ya da güvenilemedi, buna da hak veririm.

      Sil
  6. Cornelius u alalım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adı geçtiğinde istemiştim, neden olmasın.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir