17 Nisan 2019 Çarşamba

Yunus Akgün için "şimdi değilse ne zaman"


Yunus Akgün'ün sosyal medya hesabından dün yapmış olduğu paylaşım heyecan uyandırdı. Ben de "zamanıdır" yazdım hatta. Zamanı da, Sinan Gümüş'le kaybedilen zamanı düşündükçe. Fatih Hoca farklı bir şey düşünüyor, o oyuna Sinan Gümüş uyuyor tarzı yorumlar görsem de uyabildiği herhangi bir oyun görmüyorum.

Ya da onun üzerinden bir oyun kurgulanmalı mı? Mevcut isimlere göre bir kurgu oluşturulur, kenardan yapılacak hamleler de bu yönde gelir. Bu platformda Yunus Akgün'ü sıklıkla eleştirdim. Fizik olarak güçlenmeli, istikrar kazanmalı, biraz daha ayakları yere basmalı üzerinden yazıyorum. Yine de 18 yaşında bu futbolcu, önünde büyük bir gelecek var.

Ocak ayındaki Anderlecht ilgisi ciddiydi. 3.5 milyon avro gibi bir bonservis ve sonraki satış payı vardı. Menajerinden kaynaklı bir sorun olduğu yazıldı, Galatasaray cephesi tamamdı. Hatta bu transfer gerçekleşmediği için Yunus Akgün'ün çok üzgün olduğu da yazılmıştı. Onun adına büyük adım olurdu, potansiyelini fazlasıyla yansıtabileceği bir ligdi. 

Şöyle bir sorun da var. Bu futbolcularda Ozan Kabak'ın sözleşmesinde olduğu gibi çıkış maddesi var. Ayrıca o sözleşmeler de "sezonun bitimi" itibariyle son sezonlarına girecek. Hala da yeni sözleşme haberi gelmedi. Biz mi bekliyoruz yoksa futbolcular mı beklemek istiyor bilmiyorum. Uluslararası isimler, bonservislerini ellerine alıp gitmek istiyor olabilirler.

Bu durum da şans bulamamaları konusunda nedenlerden biri olabilir. Ozan Kabak'ın transferinde elimiz bu yüzden bağlıydı, çok daha yüksek rakamlar konuşabilirdik. Her şeye rağmen Ozan Kabak'ın özverisiyle mevcut çıkış maddesinden çok daha yüksek bir bonservis geliri elde ettik. Aynı senaryoyu tekrar yaşamak üzücü olur. 2000 grubu kıymetli.

Yunus Akgün'e gelirsek. Mevcut ortamda şans bulmalı ve Feghouli'nin bir numaralı alternatifi olmalı. Hatta Belhanda'yı biraz daha sol, Feghouli'yi de merkezde kullanabilmemizin yolu Yunus Akgün'ün sağ kanattaki performansıdır. Maçın gidişatına göre Sinan Gümüş'e şans verme zorunluluğumuzu ortadan kaldırmalıyız. Yunus Akgün'ün patlayıcı özelliğinin üzerine düşelim, enerjisi önemli.

12 yorum:

  1. Yunus merkeze gecmeli bence cunku yunus cok cabuk,pirpir bir oyuncu ama hizli degil,mesela onyekuru 70 metrede ucar gider ama yunus gidemez,hiz ve cabukluk farkli seyler ki hoca bazen merkezde kullaniyordu yunusu, kanat da alip gidemiyor cunku

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru yaklaşım. Abdülkadir Ömür de sağ kanattan merkeze alındığında etkisi arttı. Daha serbest oynadı, özgürlüğü arttı.

      Sil
  2. Yunus Akgün'ün artık kendini göstermesi lazım. Fatih Terim gibi bir teknik adam Yunus yerine Sinan'ı seçiyorsa hatayı kendisinde aramalı diye düşünüyorum.

    Bugün Martin Odegaard ile ilgili haberi gördün mü? Real Madrid 6 milyon euroya elinden çıkarmaya çalışıyormuş. Doğruysa hemen çökmemiz lazım bence. Yeri gelmişken orta sahaya bir iki Norveçli alalım. Ole Selnaes ve Stefan Johansen olabilir mesela. Seviyoruz Norveçlileri :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de ama hocayı yine hatalı buldum :(

      Odegard haberini gördüm de önce bonservis geliri lazım :) Selnaes'i tanımıyorum, Johensen ise çok temiz katkı verir.

      Sil
    2. Hoca hatalıysa hatalı, yapacak bir şey yok. Bu yıl özellikle aynı hataları yapıyor. Her taraftan üstüne oynuyorlar, bunun etkisi de vardır. Talat Terim'in vefatını da unutmamak lazım bu mevzuda.

      Mariano, Fernando, Belhanda, Feghouli, Diagne (?).. Bence o bonservis geliri gelir ama erken mi gelir geç mi gelir bilemiyorum :))

      Sil
    3. Yaz dönemini görmek lazım, sürpriz işler olabilir. Çin, Arabistan gibi yerlerden gelecek bonservisleri kestiremiyorum şimdiden.

      Sil
  3. Nasıl bir kadro planlaması var bilmesem de benim bildiğim her mevkinin bir tane as oyuncusu bir tane de yedeği olur. Feghouli'nin yedeği Yunus Akgun olmalı ama Sinan Gümüş hücum hattındaki herkesin (forvet, forvet arkası, sağ kanat, sol kanat) yedeği olarak bir şekilde forma şansı buluyor ve her seferinde hiçbir şey yapmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Özellikle kanatlarda sıfırız diyebilirim, öyle bir rotasyon yok.

      Sil
  4. sözleşme uzatmadılar ve kara listeye girdiler. 3-4 milyona satılsın. terim haklı. daha bu yaşta menajer oyuncağı olanın gs'de yeri yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzatmaları lazım tabii, bence de bu isimlerin oyuncağı olamayız. Yine de kara listeye almam, kara liste demek değer düşürür.

      Sil
  5. Sinan'a verilen şans hiç bir zaman Yunus Akgün'e verilmedi. Ozan Kabak kadar şans bulsa şuan piyasa değeri 20 milyon Euro olurdu. Yazıda ayrıca serbest kalma maddesinden bahsedilmiş bence iyi araştırın çünkü Yunus'un sözleşmesinde böyle bir madde yok. Kendisinde Aguero, Dybala olma potansiyeli var. Yeterki şans verilsin. Oynadığı maçlarda ne kadar etkili ve gole yakın olduğu görüldü. Yunus bir forvet kanat ya da orta saha değil...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O şans bence de verilmedi ama yine de şans bulduğu anlar oldu. İstikrar göremedim o anlarda.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir