12 Mayıs 2019 Pazar

Bu şampiyonluğu biraz da Emre Akbaba için kazanacağız


Nasıl ifade edeceğimi bilmiyorum. Galatasaray'a transfer olduğu gün yaşadığım heyecanı biliyorum. Bu seviyeyi uzun zamandır hak ediyordu ve çocukluk hayali. Galatasaray'a hala katacak çok şeyi var ama bunun için uzun süre beklemek durumundayız. 

Aynı sezon içinde 2 kez ayak kırılmasıyla alakalı sakatlığa daha önce denk gelmedim. Gerçekten büyük şanssızlık. Her iki kırıkta da kendini sakınmadı, hep mücadele anında yaşanan olaylar. Rizespor karşısında kendi yarı sahasında şutu engellemek isterken ayağı 3 ayrı yerden kırıldı. Hırslı, bir an önce geri dönmek ve kendisini kanıtlamak istiyordu.

Büyük beklentiyle gelse de sezonun başı diyeceğimiz bir dönemde yaşadığı sakatlıkla 4 ay forma giymedi. Şampiyonlar Ligi herkesin hayalidir, sadece 1 maç oynayabildi. Sezona da fena girmemişti, Milli Takım'la iyi bir dönemi vardı. Maalesef kendisini yeteri kadar anlatacak bir zamana sahip olmadı.

Sakatlıktan ise beklediğimden daha erken döndü. Hoca da şans veriyordu. Fizik olarak yeterli seviyede olmaması doğal tabii, kamp dönemlerini kaçırdı ve uzun bir sakatlıktan geri döndü. Hayaller fazlasıyla yeni sezon üzerineydi, eminim ki gelecek sezon beklenen etkiye ulaşacaktı. Çok önemli bir yerli kozdan bahsediyorum, Emre Akbaba'nın önemi gelecek sezon daha net ortaya çıkacak.

An itibarıyla 1 yıl olmayacağı söyleniyor. 2 kamp dönemini yine kaçıracak ve gelecek sezonu da kendisi adına kayıp yazacağız. 26 - 27 yaş aralığı, en iyi olması gereken dönemler. Bu sakatlıktan geri dönenler var tabii. Demba Ba mesela, 30 yaşından sonra 1 yıl futbol oynamamasına rağmen geri döndü. 

Emre Akbaba da umarım en kısa zamanda, en iyi şekilde geri döner. Çok sevdiğim, inandığım bir futbolcu. Herhangi bir futbolcunun yaşayabileceği en kötü zamanları yaşıyor, böylesi gerçekten de nadir görülür. 

12 yorum:

  1. yazık oldu. artık asla eskisi gibi olamaz. vasat bir oyuncu olur. yatırımımız boşa gitti. yazık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belli olmaz o iş. 1 yıl olmayacak belki ama gerçekten de belli olmaz bu işler.

      Sil
  2. Linderoth gibi olmaz inşallah... o da bir umutla gelmişti ama tad alarak seyredememiştik

    YanıtlaSil
  3. 2 yıl sonra belki oynar..GALATASARAY kaptanı olacakken iş nerelere geldi kaderinde bu varmış...pırıl pırıl bir çocuk ... karakteri oyun anlayışı azmi...GALATASARAY lı oluşu....kısa zamanda bizi fethetti ....Ne olursa olsun hayat ona yeni imkanlar açacaktır...........

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 yıl deniyor, bekleyeceğiz. Gelecek sezonun 2. yarısında görme fırsatı bulabiliriz :(

      Sil
  4. Bu kadar çok sevdiğimiz bir futbolcunun böyle sık sık ağır sakatlıklar yaşaması korkunç gerçekten. Allah yardımcısı olsun en kısa zamanda daha sağlam dönsün.

    YanıtlaSil
  5. Sağlıklı olsun düzgün yürüsün yeter benim için kontratını sonuna kadar ödeyelim belki hiç oynayamayacak çok üzüldüm kahpe kader derler ya

    YanıtlaSil
  6. emre akbaba efsane olabilicek bi oyuncuydu. ilk kez anadoludan aldığımız bi yerliye bu denli umut bağlamıştım. galatasarayı seven yatmaya değil katmaya gelen biriydi. yazık oldu. keşke tarık gibilerin ayağı kırılsa da emre gibilerin kırılmasa. şanssızlık işte. ciddi bi kaval kemiği kırılması deniyo. biraz araştırdım david villa da böyle bi sakatlık yaşamış 2011 aralıkta. 2012 ağustosta geri dönmüş. umarım emreninki de böyle bi sakatlıktır. herşey emrenin azmine bağlı. 2020nin başında tekrar sahalarda görmek dileğiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geri dönenler var, Emre Akbaba için futbol hayatı bitti demek çok acımasız bir yorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir