3 Mayıs 2019 Cuma

Captain Marvel, Avengers End Game'in en büyük hayal kırıklığı olabilir mi?


Captain Marvel filminin sevmeyeni çok olsa da benim için iyi bir filmdi. Marvel'ın ilk kadın süper kahraman üzerine "solo" filmiydi. Captain Marvel'ın da her fırsatta "evrenin lideri olacak ve en güçlü süper kahraman" diye altını çizmişlerdi. End Game'yle alakalı "spoiler" uyarımızı yaparak yazıya başlayalım.

Captain Marvel'ın after credits sahnesi End Game için beni yükselten noktalardan biriydi. Infinity War'ın after credits sahnesini de hesaba katarak, Captain Marvel'ın End Game bağlantısını müthiş yapmışlardı. Bu noktada beklentinin yükselmesinden daha doğal bir şey yok. Thanos'a karşı bir ihtimal olacaksa bu ihtimalin en güçlü tarafı Captain Marvel olmalıydı.

Tony Stark'ı Captain Marvel'ın kurtaracağı belli bir şeydi. Nasıl kurtardı konusuna da girmiyorum, en güçlü kahraman olmasının hakkını verdi diyelim. Devamında Thanos'u buldukları noktada da etkin rol oynadı ve Thor'un Thanos'u öldürmesiyle birlikte Captain Marvel'e de veda ettik. O aralıkta bir tek görüşme sahnesinde vardı, bir de filmin sonunda.

Hadi o 5 yıllık sürede Dünya için bir şeyler olmadığı için geri dönmedi diyelim. Quantum evreniyle alakalı ihtimal doğduğunda ve zaman yolculuğunda neden olmadığının yanıtı yok. Tüm sonsuzluk taşları toplandı, eldiveni kimin kullanacağı tartışıldı ve o süreçte gerçekleşen birçok durum var. Evrenin yarısını geri getirmek çok önemli bir nokta değil miydi.

Profesör Hulk yerine Captain Marvel, sonsuzluk eldivenini kullanabilirdi. Bunu da geçelim, Thanos Dünya'ya saldırdığında da uzun bir süre göremedik. Savaş başladı, umutsuzluk doğdu, kaybolan kahramanlar geri döndü ama Captain Marvel'in savaşa dahil olması çok uzun sürdü. Olmasaydı da olurdu noktasındayım, çok büyük bir farkı yok.

Thanos'un gemisini yok etti, parmak şıklatmasına engel oldu ama savaş için yaptığı başka bir şey yok. Scarlet Witch'in dahi bu savaşta rolü daha büyüktür. Anlamadığım nokta da bu. Evrenin yeni lideri mi böyle mi oldu? Ya da Infinity War ve Captain Marvel filmlerindeki End Gamle bağlantısı bunun için miydi.?

End Game benim için mükemmel bir final olsa da tek hayal kırıklığım bu oldu. Captain Marvel'ı daha etkin görmek isterdim. Evrenin lideri olacağı noktasında büyük şüphelerim oluştu. İleride Avengers filmi gelir mi bilmem ama End Game için Captain Marvel'ın başlangıcı hiç iyi olmadı. Söylemlerin altı boş kaldı maalesef, istediğimizi alamadık.

2 yorum:

  1. "bu son film bütün heroları gösterelim" mantığı yüzünden esas önemli karakterlere süre kalmamış. son savaşta ne gereği var 100 kere wasp'i, wakandalı kadınları, potts'u falan göstermeye. gelişi baya etkileyiciydi bence ama ciddi bi kapışma olmalıydı thanos'la aralarında.

    eldiven konusunda bence doğruyu yaptılar, thor gibi cpt marvel gibi zaten çok güçlü varlıklara giydirip daha büyük şeyler denemelerini istemediler. hulk bile widow'u geri getirmeye çalıştı. büyük risk olurdu. açıkça bunu belirtmediler tabi ama o kısım mantıklıydı bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu film böyle olur, yapacak bir şey yok. Bu yüzden Infinity War'la bir okumak gerekiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir