12 Mayıs 2019 Pazar

Çok garip adam, artık tanımlayamıyorum


Diagne mutlaka eleştirilecek. Maçın ilk yarısında yaşananlar öyle bir noktaya geldi ki ben dahi çıldırdım. Hadi penaltı kaçar, lafım yok da bu kaçan kaçıncı karşı karşıya. Her seferinde ya penaltı alma ya da çalım sevdası. Bu kararsızlık anında "golün" kaçmasından daha doğal bir şey yok. Kırılma noktalarından bahsediyorum, daha rahat bir Rizespor maçı izleyebilirdik.

İlk yarının ardından da Diagne kayboldu. Maça iyi başladığını düşünsem de o yaşananların ardından ismini duyamadık. Hatta Sinan Gümüş oyuna girdiğinde acaba Diagne mi çıkacak diye düşündüm. Mental anlamda sorunları olduğu net. Çabuk düşüyor, bir anda kayboluyor.

Yine de enteresan işte. Mental anlamda eleştirdiğimiz bu adam bir anda parlayabiliyor da. 2. penaltıyı atmak için bu kadar ısrarcı olması dahi cesurca bir iş. Ben cesaret edemezdim, mümkün değil o topun başına geçmezdim.

Sırat köprüsünden geçti. O penaltı da kaçsa gün itibarıyla Galatasaray kariyeri bitecekti. İlk yarıda yazılanlardan sonra, o penaltının da kaçması halinde gösterilecek tepkiyi düşünün. Süreç öyle bir gelişti ki önce penaltı gol oldu, devamında takımına galibiyeti getiren golü attı.

Penaltının öz güveni mi bilmiyorum, bitti dediğimiz adam yeniden doğdu. Gamsız diyoruz da böyle zamanlarda gamsızlık işe yarıyor. Değişkenlerden etkilenmiyorsun, her an şapkadan tavşan çıkarabilme potansiyelin var. Çok garip adam, ben artık tanımlayamıyorum.

Bana sorarsanız Galatasaray kariyeri yeni başlıyor. Bu öz güvenle birlikte Başakşehir maçını da iyi oynayacak. İhtiyacı olan akan oyunda atacağı bir goldü. O da galibiyeti getirirken geldi. Diagne imzası diyebiliriz, Kasımpaşa'da bu golleri atıyordu.

Diagne'yi de doğru kullanmak mesele. En önemli özelliği "ceza sahası içindeki" bitirici etkisiydi. Ceza sahası içinde çok hareketli bir isim, yeter ki orta kalitesi olsun. Bu da Galatasaray'da yok. Mariano topu ortaladığı an dağlara taşlara gidiyor.

Fikrim değişti. Yeni sezonda Diagne'yle devam etmem ama 3'e 5'e bakmadan satılsın diyene de katılmam. Ciddi teklif beklerim, bana sorarsanız o da gelecek. Diagne'nin kalması halinde ise takım ona odaklı kurulmalı, daha doğru kullanılmalı. Yaz kampı yedikten sonra daha iyi duruma geleceğini düşünerek yazıyorum bunları.

22 yorum:

  1. Şak diye kaliteli santrfor bulmak kolay degil,millet istiyor negredo gibi kariyerli ama bitik adam gelsin,diagne mental olarak bence sikintili idi vurmak yerine surekli penalti almaya calisiyor cunku vuracak ozguveni yok,seneye daha iyi olacaktir,balotelli gibi kirik oyuncu ama hoca bu tip manyaklari sever

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç kolay değil hem de. Bugün fm oynasan dahi garanti ismi bulmak zor.

      Sil
  2. 3. Golü atmasa penaltıyı atması bile kurtaramazdi onu. Ne olursa olsun Galatasaray kariyeri yaz döneminde bitmeli. Aldığımız parayı veren kulüp çıktığı anda satmaliyiz. Böyle sorumsuz böyle başına buyruk sadece kendini düşünen yıldız havalarında futbolcu istemem ben takimimda. Galatasaray forveti Drogba'dan Tanju'ya kadar onlarca golcü gördü bu adam kendini ne sanıyor böyle anlamıyorum. Çeksin gitsin eylül ayında kulüpte olmasın. Sorumsuz, bencil futbolcu musveddesi... Ben forvetsiz olmaya razıyım yeni sezonda ama böyle bir kendini beğenmişi takımımın forması ile izlemeye tahammülüm yok. Nerde kaldı Elmander'in efendiliği, Baros'un sempatikligi? Bu adamın havalarını çekmek zorunda değiliz. Penaltı kaçıp Galatasaray golü yediğinde hayatımda hiçbir Galatasaray futbolcusuna küfür etmeyen ben agzima geleni saydım bu adama. Yakışmıyor Galatasaray formasına bu adam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de devam etmem ama illa da satalım, paraya bakmayalım tarafında asla değilim.

      Sil
  3. Bugün son anda kendini kurtardı ama yine de sene sonu gönderilmeli. Galatasaray seviyesini kaldıramadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaldıramadı diyoruz, geriye bakınca 10 gol var :)

      Sil
  4. Ne diyorsunuz? Bomba gibi forvet. Penaltı golünden sonra duygulandı koca yürekli Diagne.

    YanıtlaSil
  5. diagnenin futbolu yerine piskolojisini konuşur olduk :) durum oraya gitti çünkü. bence önceki maç yazısında da söyledim. yine söyliyim. ligin ikinci yarısı çok eleştirildi. sonra beceriksiz miyim acabanın bi özgüvensizliği vardı üzerinde. ronaldo da juventusa ilk gittiğinde böyle olmuştu bikaç maç. o kısa sürede atlattı. diagne sanırım bu maç atlattı gibi. sinanın yerine kopsun inceldiği yerden dedi ve penaltıyı attı. atamasa kökten kaybedebilirdik. ben yine de diagnede suç bulamam. 4-3-3 oyuncusu değil çünkü. iki kanat forvet arasında onu besleyebilcek adam yok. mesela bizim ligte kim olabilir? genelde 4-2-3-1 oynayan trabzona gitse mesela diagne. orda rodalleganın attığının iki katını atardı. santraforu besleyebilecek oyuncu grubu var. abdulkadir, yusuf, nwakaeme vs. bizde belhanda var tek. biraz da feghouli. başka yok. yani 3-5 değil de 13-15 hatta 23-25e satılabilir. avrupalılar akıllı sanmam alacaklarını. yalnız araplar, çinliler kaçırmaz. özellikle çinliler sever böyle saç stilli golcüleri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne'yi başka türlü yorumlayamayız ki. İşin psikolojik, mental tarafına bakmak zorundayız :)

      Sil
  6. ilk kez cagneyi beğendim hafız
    sorumluluk alması toptan kaçmaması ve hatta bunu abartıp sinanı itmesi.
    cagne sanırım isyan etti bulunduğu duruma(eleştirilere) karşı.
    kafa golü santrafor koşusu ile geldi.iyi kafa vurdu ama öne doğru hareketlenmesi önemli idi.yani topu beklemedi.topa gitti.

    uzun boylu ve görece ağır olduğu için topla yapmak istediklerini yapamıyor.kafasındaki senaryo fiziksel durumundan dolayı oldukça ters tepiyor.topla ilişkisi fena değil.ama uzun boy ve ağırlık olunca bu ilişki negatif sonuçlanıyor genelde.

    kaçırdığı pozisyonda bence direk aşırtma yapmalı idi.ama o vuruş tekniği maalesef yok herhalde.yada kafasında öyle bir gol atma şekli yok.burak yılmaz bu konularda çok iyi misal.topla ilk buluşmasında en iyi vuruşunu yapıyor.

    cagne nin galatarasay kariyerindeki dönüm maçı bu olsa gerek.

    bu arada şuda unutuluyor.başakşehir ankaragücü ve galatasarayı yendiğinde son haftaya girmeden şampiyon oluyor.çoh enteresan.saha dışı negatif oklar galatasaraya çevrilmiş durumda.buda iyi bişey değil.

    hakeme gelirsek.
    hakem kötü yönetti.ilk penaltı ve kırmızı kart bence yanlış.duran toplarda ikili mücadele olarak görüyorum bu tarz poziyonları.marcao ya yapılan şey penaltı aranmasıdır.bunuda var ile yaptılar.ama orta hakemde gidip izleyip verdi.kırmızı kart zaten kırmızı kart değildi.
    yalnız ilk hatalı penaltı golle sonuçlanmadı.yani skoru değiştirmedi.
    kırmızı kart ise gene bence skoru etkilemedi ve rizespor 2-1 öne geçti

    ikinci penaltı yani onyekuruya yapılan hareket penaltı idi ve bunu aslında aveziem in surat ifadesinden anlayabiliriz.ve ağır çekimde ayağına vurduğu ayağının şekil alışından görebiliyoruz.

    özetle hakemin ilk 2 hatasından öyle ekstra bir avantaj elde etmedik.

    başakşehir maçında gelinen bu negatif havada masa başında karşı bir cevap verilip şampiyon başakşehir olursa hiç şaşırmam.çünkü senaryo ona doğru gidiyor şu anda.bir hafta boyunca algı yapacaklar medyada.başakşehir için.atılan 3 golün üçüde temiz.ilk penaltı ve kırmızı kart hatalı ve bunlarda bence skora etki etmedi.rize ceza alanında son 10 dakika temkinli olsa bu maçtan bırak 3 puanı 1 puan bile almak zordu.

    bu arada feguli acayip bir performansa daha imza attı.üst seviye oyuncu başka bişey hafız.

    genel toplamda hakem çetelesi çıkarmadım.özellikle ligin ilk yarında ve kadıköy deplasmanında aleyhte kararlar vardı.herhalde bir denge sağlandı
    geçmiş unutulduğu için hep sondaki olaylar akla takılıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Enteresan, yıllar sonra ortak noktada buluştuk. Teşekkür ederim yorumun için :)

      Sil
  7. Gomis'i en ufak hareketinde gönderirken bu adamin simarikliklarina göz yummak bana göre gelecek seneyi riske atmaktan baska bir sey olmaz, Cagneyi hemen sat Gomis'i bedavaya geri getir 1 seneyi daha yari fiyatindan ucuza kurtarirsin, Burak Yilmaz'in is yaptigi yerde Gomisle seneye yine sampiyon olursun, bu adamin skandallari bitmez, yeteri kadar sans verdik, Belhanda bunun yaninda disiplinli kaliyor. Cagne bana göre cok riskli bir forvet ve yine benzer olaylari yapacaktir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En ufak hareketin maaşında istediği zam ve iş yavaşlatma eylemiydi. O bambaşka konu, bu çok farklı. Gomis'i bedavaya falan da alamazsın bu arada, büyük bir hayal :)

      Sil
    2. Gomis su an oldugu yerde mutlu degil hocam, Diagneyi satabilirsek cok daha makul fiyata geri gelecektir, en fazla imza parasi verilir ama yönetimin bunu yapacagini sanmiyorum. Hareketlere gelince Gomis ne kadar paraci olsa da hatasini anladi ve sampiyon olacak kadrodan uzaklasti ayrica Gomis Diagne gibi Sinan'a vurmazdi penalti icin, bu Diagne takim icin de zararli bir karakter ve iyi bir profesyonel degil kesinlikle, o yaptigi hareketin yansimalari mutlaka devam edecek takim icinde.

      Sil
    3. Nasıl değil, daha dün açıklaması vardı. Para için geldim ve mutluyum diyor. + forvet için 34 yaşa, yıllık ücret olarak garanti sözleşmeye girmem bir daha. Diagne penaltı anında ne yaptıysa doğru yaptı. Bir şey olmaz, biraz takdir etmesini bilelim :)

      Sil
    4. Penaltiyi atmak istemesi dogru, Sinan'in onu itmesine daha sert karsilik vermesi yanlisti bana göre ama Sinan'in bu konuda da rengini belli etmesi iyi oldu. Gomis'e gelince bence bizim ligde hala cok rahat is yapar, bir Drogba degil ama onun geldigi zamana göre daha genc, ayrica Gomis'in seneye orada kalacagini da sanmiyorum, mutluysa kalacaktir ama bence ayrilacak, bekleyip görecegiz.

      Sil
    5. Yanlış tabii de Sinan da insan gibi istemiyor topu. Gomis iş yapar yapmasına ama hoca istemez, tarzları çok farklı. Gomis orada devam edecektir, kendi de dedi, güzel kazanıyorum burada diye.

      Sil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne'nin mücadelesinde sorun yok, topsuz oyun tarafında kendisini tutuyorum ben. Değişmeye çalışıyor ama çabuk kopuyor işte. Mental problemi çok büyük.

      Sil
  9. bu iki forvetten biriyle devam edilecekse bu kesinlikle güçlendirilmiş bi mitroglou olmali. ayrica ikinci penalti için cesaret gösterip baskı anında penaltı kullandığına katılmıyorum. o cesarete 3 penalti kaçırıp son maçta topun başına gelen gomis ile örnek verebiliriz. diagne'de ki ise farklı , çünkü kaçırsa umrunda bile olmazdı. o yüzden baskı ile atmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mitroglou, Olympiakos'a gidecek gibi, öyle görünüyor. Cesaret abi, o an Galatasaray kariyeri bitebilirdi. Gomis'in bitmez, onun kredisi var. Diagne'nin yok, gayet umurunda olurdu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir