11 Mayıs 2019 Cumartesi

Rizespor 2-3 Galatasaray, sırat köprüsünde yürüyen Diagne


Bu maçı okumak zor değildi. Bulduğunu daha çok atanın kazanacağı bir maçtı ki tahmin ettiğimiz gibi oldu. İçinde çok fazla gelgitlerin olacağını düşünüyordum, her şey beklediğim gibi gelişti. Buradaki mesele Galatasaray'ın oyunu koparması gereken yerde bitirememesi. Diagne'nin karşı karşıya kaçırdığı gol, devamında kaçan penaltı derken tüm rüzgar Rizespor'un arkasına geçti.

1-1'in gelmesi asla sürpriz değil. Maç boyunca Vedat Muriqi'nin Marcao'ya karşı üstün olduğunu gördük. Bu maçta da topa sahip olmak önceliğimiz değildi, hatta en az pas yaptığımız maçı da oynamış olabiliriz. Fark şu, Rizespor'un belli bir hücum kalitesi var ve çok hızlı takım. Onlara pas yapma imkanını verirseniz ayağınız yere sağlam basmak zorunda. Biz ise savunmada ayakta kalamadık.

İlk yarıda 2-0'ı bulmak ve fişi çekmek gerekiyordu. Rizespor o anlarda daha fazla risk alacaktı ve Onyekuru'yla sonuca gitmek mümkündü. 1-0'ı çok güzel anda yakaladık, 2'yi bulacak pozisyonlar da geldi ama fişi çekemedik, rakibi oyuna ortak ettik. Her haliyle zor geçeceği belli bir deplasman, Rizespor iyi takım. Koş koş oyununda Fernando / Donk ikilisi yürümeyebiliyor, bugün Belhanda'yı aradım. Yaratıcılık büyük problemdi.

Neyse ki Feghouli'nin günüydü bugün. Sağ kanat üçgeninden bahsederiz ya, artık öyle bir şey yok. Mariano ısrarını anlayamıyorum. Bu adam Sergen Yalçın değil, onun pozisyonunda oynamıyor ki tekniğinden bahsedelim. Yürüyemiyor, ne hücumda ne savunmada. Bir ara sağ bek edasıyla Fernando bindirme yapıyordu. Feghouli yalnız başına olsa da büyük oynadı ve bugün maçı kazandıran en önemli isim.

Diğeri de Diagne. Çok enteresan hikaye. Bugün sırat köprüsünde yürüdüğünü düşünüyorum. Galatasaray kariyeri bitebilirdi, 3. golün sonrası yeniden başladı. Maça kötü başlamadı aslında, top tutma ya da havadan indirmesiyle iş görüyordu. Kaçan gol ve penaltıda kaldı, sonrası yok. Ta ki 2. penaltıya kadar. Gamsızlık böyle anlarda işe yarıyor işte, titremiyor ayaklar. O penaltıyla birlikte rüzgar bizim arkamızdaydı ve Diagne'nin akan oyundaki ilk golü galibiyeti getirdi.

Emre Akbaba'nın şanssız sakatlığı sonrası Muğdat Çelik'in oyuna girmesi yine bir 4-4-2 işaretiydi. Bu sefer farklı, Diagne ve Muğdat Çelik farklı profiller, iki pivotla 4-4-2 oynamaya çalışıyorduk. Bence iş görecek bir yapıydı ama hemen gol geldi ve 2-1 geriye düştük. Badou Ndiaye / Sinan Gümüş değişikliğiyle orta sahayı tamamen boşaltmış olsak da rakip ceza sahası içindeki etkimiz yüksekti. Hepsinin öncesinde Feghouli büyük oynadı.

Emre Akbaba'nın pozisyonunu hala görebilmiş değilim, bakamadım o ana. Çıkan kırmızının nedenini bilmiyorum. Onyekuru'nun tartışılan penaltısı ise bence doğru karar, tekrarlardan bu anlaşılıyor. Hakem diye karşı bir isyan olacak, "hakem" diyemedi demesinler diye yazıyorum. Oyunun hakkı nedir, bu tartışılsa da reaksiyon vermemiz, 2-1'in ardından "iş bitti" demememiz doğru olandı. Ligin ilk yarısında her kırılma anında kırılırdık, artık reaksiyon veriyoruz.

25 yorum:

  1. Önü ve sonuyla hikayesi fazla bir maç geride kaldı. Bu tür maçlarda iyi futbol beklemiyorum ama bu kadar germek futbola zarar veriyor. Rize başkanı figan etti ama aynı başkan 2-2'lik maçtan sonra ayağına basılan bağırıyor diye tiye almıştı.Keşke bu maçtan sonra da tiye alsaydı. Emre için çok üzüldüm, görüntüler aksini düşündürse de umarım kısa sürede döner. Kaybedenin kazananı tebrik ettiği hiç değilse suçlamadığı bir futbol ortamı diliyorum. Bunu yaparsak hakemler de daha iyi yönetir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu oyuncu grubuyla yapacak bir şey yok. Bir şekilde kazanmak gerekiyor.

      Sil
  2. 2-0 i yakalasak maç farka giderdi ama Diagne sağ olsun işi buralara getirdi. Feghouli günün kahramani...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kazandıran da Diagne oldu. Çok garip adam, ben çözemiyorum :)

      Sil
  3. 2. devreyi izlemedim. dayanamadım. gs söz konusu oldu mu totem falan yapmam. oturur izlerim. hayatımda ilk defa olmuş olabilir bu. aşırı sinirlendim çünkü. 1 adet forvet kaderimizle oynuyor. bugünden itibaren diagne satılmasın diyenler gs düşmanı falandır. adam maçın içine etti. skor taraftarları beni anlayamaz. her penaltıyı aynı yere atması bile kafaca eksikliğini gösteriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. devreyi izlemeni dilerdim, büyük bir geri dönüşü kaçırdın. Eleştiri tamam da aynı yere atar, terse atsa kaleci tutuyordu. Allah aşkına bu nasıl düşünce :)

      Sil
  4. bu maç niye gündüz biri bana anlatsın bu arada. şaka maka niye gündüz??
    + her deplasmanda her rakibin üstümüze dalga dalga gelmesinden bıktım. sanki rakipler 12 kişi.
    gram tutamıyoruz oyunu. bu da hocaya yazar. çözemiyor bunu. 2 sene oldu!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu ben de anlamadım. Herhangi bir özel nedeni görünmüyor.

      Sil
  5. 0-2 içeri gireceğimiz maç oldu sana 1-1 ve tüm momentum rakibe geçmiş şekle geldi. ve cidden sorumlusu 1 kişi
    sen misin eren'e laf eden. işte cezası.. ama maçı alan adam da o oldu.
    nagatomo sıfırdı yine. mariano desen gol yediriyor. linnes'e yazık yaa. kul hakkı işte bunu adı kul hakkı!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama maçı alan adam da o oldu dönüşü müthiş oldu :) Eren'lik olay yok, Diagne farklı. Ben de çözemiyorum. Kul hakkı falan ağır söylem, Linnes'i kazanan da Fatih Hocadır.

      Sil
  6. mariano 2 golde de hatalı. linnes varken hala o oynuyor deplasmanlarda.
    şu marcao'nun hava topu vermesine takığım. 1 tane de verme arkadaş!
    emre asla düzelmez artık. çok yazık. seviye olarak muğdat gibi bir şey olur.

    son söz sinan'a. pardon da sinan sen kimsin? senin oyunda bile olmaman gerekiyor. diagne'ye 90 dakika eleştiri yapabilirim. ama sen kimsin ya sen galatasaray'dan yok olması gereken birisin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mariano haftalardır hatalı ama bu maç zirvesi oldu. Marcao maalesef düşük o konuda, Muriqi iyi işledi. Genç tabii, gelişim sağlayabilir. En azından zamanlama olarak. Nagatomo daha kısa ama o boya rağmen neredeyse havadan geçit vermiyor.

      Sil
  7. bu maç için ne denebilir ki? ortada düzgün bi futbol yoktu. gerçekten bulanın attığı bi maç oldu. sözde diagne iki gol atıp kurtardı. bi de onu izleyenlere sormalı diagne nasıldı diye. 90 dakka sövmeyen yoktur sanırım. hatta o kaçan golde sövme rekorunu da kırmışızdır. sövmeyen adam bile kendi çapında bişeyler keşfedip küfür yaratmış sövmüştür diagneye. yaa tamam 4-3-3 senin sistemin değil de yani onlar da kaçmaz bee. penaltıyı anladık o kadar attın bunu kaçırdın olur. yalnız o net pozisyon kaçmaz, kaçmamalı. diagnede şey var bence. hani sürekli eleştirilen biri en sonda acaba beceriksiz miyim piskolojisine girer yaa. hah işte öyle bişey. maçın adamı feghouliydi. hatta feghouli harici yoktu takımda. bi maç fernando bi maç muslera bi maç onyekuru derken bu maç da feghoulinin maçıydı. fatih hocanın futbol şansı diyolar. inanmıyordum hala daha inanmıyorum. yalnız bu maç gerçekten futbol şansı bizden yanaydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maçın yorumu buydu, ben de en başından beri yazdım. Beklediğim gibi de gelişti :)

      Sil
  8. haa bi de yani ben artık bi sistem oturtulması ve giren çıkan bütün oyuncuların sisteme uygun olmasını diliyorum gelecek sezon. bu sezon böyle pata küte gittik arasıra da. gelecek sezon daha bi düzen istiyorum. mesela liverpooldan vericem yine örnek. barça maçı. kim derdi liverpool o maçı çevirir diye. çevirdi. çünkü oturmuş sistem. firmino yerine origi, salah yerine shaqiriyle yine sistemi işletti. ilk maç 3-0 yenildik bu maç farklı oyniyim demedi. yine aynı sistem origiyle açılış sabır 2 3 4 ve final. biz de yenilsek de bi sistem oturtalım artık. 4-1-4-1 4-2-3-1 oynar gibi duruyoruz sözde. gizliden 4-3-3 oynuyoruz. sonra maçın gidişatına göre 4-4-2ye dönüyoruz. bütün saçmalıklar da tam o sıra geliyo. madem 4-3-3 oynama hevesimiz var. keselim pivotları. diagne, muğdat vs. hepsini satalım gönderelim. yerlerine bi firmino bi origi alalım :) tabi sözde bu. yani o tarz. bi tane as false nine. bi tane yedek dinamik forvet. belhandayı satıp iki tane merkez orta saha. her maç 4-3-3 gizliden değil göstere göstere. yenilsek de yensek de şaşmayalım. işler bu sistem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düzen oturur ama bu oyuncu grubuyla zor. Mecburen yaz aylarını bekleyeceğiz.

      Sil
  9. Çok zor bir maç olacağını yazmıştım belki ilgisiz görülen bir başlığa ..bir kaç bileşenden dolayı klasik bir kaç sezondur devam eden edilgen olmayan deplasman oyunumuz, maçın stresi ve dış etkenler rize şehrinin tercihi 'yerel basının bir haftadır kurgusu ve çok ciddi prim meselesi.nitekim öyle oldu bazı oyuncularımız maç performansı bayağı kötüydü ama mücadele fena değildi dediğiniz gibi kırılıyor teslim oluyorduk bir yanagımıza tokat yetigimizde diğerini dönüyorduk. Emre akbaba gerçekten büyük bir talihsizlik yaşadı çok üzücü ve kariyeri içinde çok sıkıntı yaşayacak çok ama çok geçmiş olsun bu dakika dan sonra oyuncularımız dağıldı bu çok normal insanı birşey profosyonellikle ilgisi yok biraz oynayan bunu iyi bilir.lakin çabuk toparlandık yine kaderin cilvesi en çok eleştirilen oyuncumuz dönüş biletini aldı😊😀.şimdi büyük algı başlayacak bir hafta boyunca itibarsizlastırma ve acaba son birsans verebilirmiyiz basakctiy'e diyerek.. ama "alisamiyen " geçit vermeyecek bir kez daha geçilmez yapacaktır " hadi safları sıklaştırın çocuklar" ..burak bey bir hafta daha dayan oyuncu ' hoca sistem analizi için sonra bol bol keyifli ama nedenleri ' nicinleri hatalarımızı' sevapları irdeleyecek günlerimiz olacak nasılsa.😁
    .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İddialıyım, gelecek hafta şampiyon olacağız. Bunu da tribün sağlayacak :)

      Sil
    2. Bir fırsat yarat kendine tarihe tanıklık et samiyende..😁

      Sil
  10. Rakip taraftarlar bunu pek hazmedemese de hakemlere rağmen 22. şampiyonluk çok anlamlı ve zevkli olacak. Kaldı 90 dakika..

    YanıtlaSil
  11. Sonuçtan,galibiyetten ziyade Emre'ye gerçekten çok üzüldüm.Umarım sakatlığını atlatıp futbol hayatına eskisinden iyi şekilde döner.Döndüğünde Bize Milli takımda attığı gollerin benzerleriyle Alanyadaki mücadeleci ve bitirici futbol karakteriyle görsel şölen sunar İnşallah. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok üzüldüm. Gelecek sezon için büyük umutlarım vardı. Yazık oldu..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir