31 Mayıs 2019 Cuma

Dortmund'da acaba Galatasaray için olur mu sorusunu soracağımız isimler var


Dortmund adına değişim kaçınılmaz. Ellerinde olan şampiyonluğu kaptırmalarının ardından daha büyük oynamaya karar verdiler. Thorgan Hazard, Julian Brandt ve Nico Schulz hamleleri fazlasıyla iddialı. Bayern Münih de büyük bir değişim geçirecek ve yapılanmaları sezon içinde başlamıştı. Bu sefer ciddi rakamlar konuşulacak, onlarla baş etmek daha da zor.

Tabii gözden çıkarılacak isimleri görünce acaba "Galatasaray" için olur mu sorusunu soracağımız isimler var. Bild gazetesinde yolların bir şekilde ayrılacağı isimler paylaşılmış, onların üzerine konuşalım;

🔶Andre Schürrle
🔶Raphael Guerreiro
🔶Maximilian Philipp
🔶Marcel Schmelzer
🔶Ömer Toprak
🔶Dzenis Burnic
🔶Felix Passlack
🔶Alexander Isak
🔶Shinji Kagawa
🔶Jeremy Toljan

Guerreiro ihtimalini bir kenara koyuyoruz. Schulz'un transferi biraz da Guerreiro ayrılığı ihtimaline karşı atılan bir adım. Guerreiro için PSG gibi takımlar yazılıyordu ki zaten kalitesi o düzeyde. Dortmund'un yeni transferler adına kaynaklarından biri de o olacak.

Diğer isimler daha makul. Kiralık da olsa transferinin gerçekleşme ihtimali olan isimler var. Schmelzer, Passlack ve Toljan'ı da liste dışı bırakalım, bek ihtiyacımız yok. Eğer olsaydı bu transferleri yapmak oldukça olasıydı. Schmelzer ne kadar düşüşte olsa da önemli bir tecrübedir. Dortmund altyapısından yetişmiş bir isim ve ayrılığı için kolaylık sağlarlar.

Kagawa'yı geçenlerde konuştuk. Kamp yemesi halinde toparlayabileceğini düşünüyorum. Sakatlık durumundan bahsedilse de Kagawa ihtimali aklıma yatıyor. 4-3-3 içinde "sol iç orta saha" için aranan özellikler kendisinde mevcut. Çok hareketli ve oyunu kurma yükünü Belhanda'dan alabilir. Geniş listeye eklemek gerekiyor. Kiralık ya da bonservis durumu çok zorlamazdı.

Philipp'i bonservisiyle, Isak'ı ise kiralık bırakmaları olası. Isak için beklenen gelişimi sağladığını söylemek güç olsa da henüz 19 yaşında ve ciddi potansiyel sahibi. Yarım sezon kiralık oynadığı Willem II'de 16 maçta 13 gol 7 asisti var. Alternatif üretmek için Mitroglou gibi isimlere gitmektense Isak'ı kiralamak isterdim. Philipp ise çalışkan forvet, ön alanda mücadelesi ve hareketliliği var. O da bitirme noktasında çok eleştiriliyordu. Dortmund'a biraz küçük geldi.

Schürrle ise eğer Babel transferi gerçekleşmese gündeme gelirdi. Aynı tarzda futbolcular. İkisi de sol forvet. Schürrle biraz daha hızıyla ön plana çıkar, Babel ise tekniğiyle. Schürrle'nin Türkiye'de önemli işler yapabileceğini düşünüyorum. Fenerbahçe ya da Beşiktaş'ın da gündemine gelebilir.

Son olarak Ömer Toprak. Dortmund onu transfer etmek için 2 yıl uğraşsa da transfer ettikten sonra  istediklerini alamadılar. Tuchel'in hamlesiydi ama kendisiyle çalışma fırsatı bulamadı. Ömer Toprak biraz da keskin olarak düşüyor diyelim. Hızlı, lider bir stoper ama Dortmund ona büyük geldi gibi. Leverkusen'de Bundesliga'nın en önemli stoperlerindendi. Hala piyasası vardır. Stoper ihtiyacımız olsa o da düşünülürdü.

4 yorum:

  1. Ömer Toprak temaslı oynanan ligimiz için fit sayılmaz ve yumuşak bir stoper, teknik ama stoperde yumuşak kalır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sert değil bence de, dağılması olası.

      Sil
  2. Philipp ilerde işimize yarayabilir forvet çeşitliliği kapalı savunmaları açmak açısından önemli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışkan forvet, aslında hocaya uyar ama maliyeti yüksek olur. 10 milyon avro'dan aşağı bırakmazlar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir