9 Mayıs 2019 Perşembe

Douglas transferi düşüncesine "Mariano'yu gençleştirme operasyonu" derim


Sağ bek konusunda emin olduğum tek şey Mariano'nun ayrılacağı. Sözleşmesinin bitimine 1 yıl kaldı ve o 1 yılda Mariano'yla devam edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Kalitesine, tekniğine asla lafım yok. Her geçen gün biraz daha yavaşlıyor, en büyük problem bu. Tempo düşüyor, istikrarı kaybediyor ve yaş 33 olacak.

Linnes'le devam edilecek olmasından dolayı mutluyum. Aynı yorumu Donk için de yaparım. Takımın en güvenilir alternatifleri bu isimler. Pozisyon da fark etmiyor, şans buldukları yerde en iyisini yapıyorlar ve sorunsuzca bekliyorlar. Linnes son haftalarda yedek mesela, hiç sesi çıkmıyor. Yine de yarın şansı bulduğunda, sanki son maçların hepsinde sahadaymış gibi performans verecek.

Bu arada bir ek yapayım, Mariano'nun en büyük şanslarından biri Luyindama. O kadar iyi kademesine giriyor ki savunma konusunda Mariano sırıtmamış gibi görünüyor. Eğer o isim Maicon olsa bugün Mariano için çok daha ağır yorumlar yaparız. Mariano'yu Beşiktaş maçında beğenmedim mesela. Genel anlamda baktığımda da geçen sezonun gerisinde.

Yeni sezonda ise Linnes tek başına yetmeyecek, bu da bir gerçek. Mutlaka alternatif gerekiyor. Bir yandan da yabancı durumu zorluyor. Gidip sözleşmesi biten Şener Özbayraklı'yı alsak, Linnes'lr rotasyonlarında kalitenin düşeceğini söyleyebilirim. Yabancı gerekiyor gibi duruyor, bir yandan kontenjan zorluyor. Ne yapacağımız konusunda hiçbir fikrim yok.

Babel gibi uzun zamandır konuştuğumuz isimlerden biri de Douglas. Barcelona'nın futbolcusu ve Sivasspor'da kiralık olarak forma giyiyor. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek ve Galatasaray'ın kendisiyle anlaştığı da bir süredir konuşuluyor. 28 yaşında, çok kaliteli bir isim. Ben bu transfere "Mariano'yu gençleştirme operasyonu" derim.

Türkiye Ligi'nde kendisini fazlasıyla kanıtladı ve bana sorarsanız ligin de en iyi sağ beki. Son haftalarda ağırlıklı olarak Sivasspor'un Feghouli'si rolünde oynasa da performansı düşmedi. Oyun aklı, tekniği ve hücum kalitesi çok yüksek. Görüldüğü gibi de joker havası var. Hücumda da rahatlıkla kullanılabilir, Galatasaray gibi hücumu düşünecek takımda büyük iş yapar.

Yine aynı konu. Sözleşmesi biten futbolcuların bu transfer döneminde gündem olacağını düşünüyorum. Ffp dengesi mühim, bu yüzden de mümkün olduğunca bu tarz isimlere yönelmek gerekiyor. Ligi bilen, uyum sorunu yaşamayacak isimler de öncelik oluyor. Douglas hamlesine de bu açıdan bakmak lazım.

8 yorum:

  1. 14 yabancının ne olacağı belli değil ama yönetenlerin tercihi kontenjanı düşürmekten yana. En azından 12 yabancıya göre plan yapılmalı bana göre. Ndiaye Fernando Belhanda 3 lusu yerine 2 merkez orta sahaya (Donk hariç) düşebiliriz. Yine 3 yabancı bek yerine her iki kanatta da oynayabilen istikrarlı Linnes ve Nagotomo varken 3.yabancı bek biraz gereksiz gibi. Ha Douglas gelirse 13.yabancı gibi olur bu 3 bekten biri her hafta değişmeli kadro dışı kalır.

    Yerli ortasaha merkez lazım... Orta kalite bile olsa yerli şart Deniz Türüç Berkay Özcan Levin Öztunalı vb.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 14 yabancı devam eder, onun değişmesi için aylar öncesinden açıklama gerekiyordu. Yeni sezonda sınır aynı devam eder.

      Sil
  2. Douglas sağ bek olarak harika olur. Yerli alternatif olarak da şener ozbayrakli düşünülebilir belki. Sağ bek rotasyonununu tamamlamış oluruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linnes de var ama, orada şişkinlik olmasını istemem.

      Sil
  3. bence 1 sezon daha mariano-linnes hattı yeterli olur. douglas'da teknik bi oyuncu ama ben mariano ile feghouli sağ kanadına ve mariano-feghouli-belhanda üçgenine bayılıyorum :) hele geçen sezonki o başakşehir'e attığımız gol şiir gibi bişey. şimdi açıp tekrar izleyeceğim :) yalnız mariano'nun defansif yönü çok zayıf, o biraz problem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mariano çok ağırlaştı, sorun büyük. Kalitesine lafım olmasa da temposu sıfırlamak üzere.

      Sil
  4. ben hayatımda linnes kadar hakkı yenen adam valla billa görmedim. mariano gider o da ilk 11 e yerleşir diyoruz yine transfer yapıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Linnes konusunu ısrarla sorguluyorum. Mesele tek kalması, alternatif üretmeliyiz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir