2 Mayıs 2019 Perşembe

Guardians Of The Galaxy and Thor?


End Game'le alakalı yazılarımıza devam edelim. Filmle alakalı konuşmak istediğim birçok konu var. "Bundan sonrası" da önemli bir nokta, evrenin gideceği noktayı da konuşmak gerekiyor. End Game'yle alakalı spoiler olacak, filmi izlememiş arkadaşlarımın yazıyı okumasını tavsiye etmem.

Bu filmin en cesur hareketlerinden biri Thor üzerineydi. Hatta yaşanan umutsuzluğu Thor üzerinden okuyabilirdik. Infinity War'da Thanos'u öldürebilecekken egosunun kurbanı olması, End Game'in ilk dakikalarında bunun hırsıyla Thanos'u öldürse de taşları yok ettiği için yapabilecek hiçbir şeyin kalmaması.

Geçen 5 yılda da kendini tamamen salmış, Asgard'dan kalan halkla ilgilenmeyen, kendini tamamen içki, oyun ve sağlıksız beslenmeye vermiş bir Thor vardı. Thor'u şişmanlatmaları ve film boyunca bu durumu değiştirmemeleri cesur karardı. Son savaşta dahi bu durum değişmedi ama eski formunu kaybetmiş Thor'un da evreni korumak için her şeyi yaptığını gördük.

Asıl konuya gelelim. Filmin sonunda Thor, Dünyadaki Asgardlıların başına Valkyrie'i bıraktı ve Guardians Of The Galaxy ekibiyle birlikte uzaya geri dönüyordu. Gemide de Star Lord'la aralarında asıl liderin kim olacağına yönelik tatlı atışmalar vardı. Iron Man ve Captain America gibi karakterlere veda etsek de Thor'la bir film daha izleyecek gibiyiz.

Thor 4'ün geleceğini düşünmüyorum. Guardians Of The Galaxy Vol.3 içinde Thor'u görmemiz oldukça olası. Tony Stark'ın Spider Man filmi içinde olması gibi de değil, ciddi şekilde bu ekibin üyelerinden biri olmasını ve bu filmle birlikte onun da veda etmesi beklentim. James Gunn'un Guardians Of The Galaxy Vol.3 senaryosunun oldukça hüzünlü olduğu söyleniyordu. İlk 2 filmde o duyguyu fazlasıyla hissettirdiler, finalde daha ötesi gelir.

Bütçe kısmına takılmam. Chris Hemsworth, filmin bütçesini çok daha yukarı çıkaracak olsa da Marvel bunun karşılığını fazlasıyla alır. Guardians Of The Galaxy and Thor gibi bir isimle tahmin edilemeyecek bir iddiaya sahip olurlar. Adam Warlock gibi karakterler de olacak ve James Gunn'ın da geri döndüğünü düşünerek heyecanlanmamak için sebep yok.

Son 2 Avengers filminde Thor'un bu ekiple etkileşimi büyüktü. Özellikle de Rocket'le. Bu filmin bir alt metni hazırlandı diye düşünüyorum. End Game'in ardından herkesin ciddi şekilde konuştuğu ve beklediği bir durum oldu. Bu beklenti yüz üstü bırakılmaz, Chris Hemsworth'un Thor rolüyle devam edecek olmasından da mutlu olurum.

Çünkü ilk 2 Thor filmini bir kenara bırakıyorum. Özellikle de The Dark World herkesin unutmak istediği bir film oldu. İlk 2 Avengers filmi içindeki Thor'u dahi tartışırız. Ragnarok'la birlikte yepyeni bir Thor doğdu ve bunun yansımasını son 2 Avengers filminde gördük. Karakter yeni oturdu ve fazlasıyla eğlenceli. Robert Downey Jr. ve Chris Evans gibi hevesini alamadı, Chris Hemsworth'un yeni Thor'la vereceği çok şey var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir