9 Mayıs 2019 Perşembe

Hal böyle olunca da ister istemez "Wakanda efekti" tanımı yapılıyor


Opta'nın paylaşmış olduğu istatistik üzerine konuşalım. Galatasaray'ın Süper Lig'de attığı son 27 golün tamamı yabancı futbolculardan gelmiş. Bu 27 golün 24'ü de Afrikalı futbolculara ait. Hal böyle olunca da ister istemez "Wakanda efekti" tanımı yapılıyor.

Afrikalıların attığı 24 golün 8'i de Diagne'ye ait. Eleştiriyoruz, yerden yere vuruyoruz ama Galatasaray formasıyla bir şekilde 8 gole ulaşması da enteresan. Gollerin yarısı penaltıdan gelmiş olabilir, buna takılmıyorum. Önemli bir meziyettir.

Akan oyunda golü yok, enteresan demem bundan. Konyaspor maçında karşı karşıya kaçırdığını atsa tam bir "akan oyun" golü olacaktı. Bu tarzda bir golü henüz yok. Ye penaltı ya da sekeni tamamlaması sonucunda gelen goller. Fırsatçılık da bir iş, ligin ilk yarısında bu da yoktu.

Belhanda ve Feghouli'nin de ağırlığı büyük. Belhanda'nın ligin 2. yarısına başlangıcı iyiydi, o dönem attığı goller var. Feghouli ise ligin 2. yarısının bütününde Galatasaray'ı sırtlayan isimlerin başında. Feghouli'yi ligin ilk yarısında kazanabilmemiz bizi şu an daha rahat bir noktaya taşıyabilirdi.

Bursaspor maçında bir tane de Badou Ndiaye golü var. O an maçın 2-1'e gelmesi geri dönüşümüz için umut olmuştu. Badou Ndiaye'yi o gol dışında göremedik, bu da en büyük eksikliği. Daha fazla tabela yapması gerekiyor.

Onyekuru'yu es geçmiyoruz tabii. Galatasaray'ın gol yükünü çeken en önemli isim. Ligin ilk yarısından bu yana atmaya devam ediyor. 2. yarıda kendi pozisyonunda ve büyük maçlarda dahi sahne aldığını görüyoruz.

Onyekuru, Feghouli, Belhanda ve Diagne'yle hücum hattı oluşmuş oluyor. Kenardan aldığımız katkı sıfır, maalesef alternatif üretemiyoruz. Gole en yakın yerli futbolcumuz Emre Akbaba mesela. Sakatlıktan bu yana geri dönemedi. Yabancılarda ise Mitroglou var, o da sadece Akhisar maçında sahnedeydi. Gerçi şampiyonluk hikayesinde unutulmayacak bir gol.

6 yorum:

  1. 8 numara belhanda son 4-5 haftadir hayalet mod da takiliyor ama ufacik elestiri goremedik,badou pas hatasi yapsa 1 paragraf elestiri yaparsin belhanda araya 1 tane top atar bir blog ovgu yazisi yazarsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogu pek okumadigin ve tam bir boş yapma sevdalisi olduğun için fark etmemen doğal. Bak bakalım son 4 5 haftaki maç yazilarina, Belhanda için ne demisim. Az biraz yazdığınin altı dolu olsun.

      Sil
  2. Performanslari eleştirilse de yabancılarımizin gol ve asist katkısı yüksek. Keşke defanstan da sürpriz 4-5 gollük katkılar alabilsek daha güzel olurdu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savunma değil de katkı sağlamayan başka isimler var. Bazen 1-2 isme çok sıkışıyoruz. Onlar da Onyekuru ve Feghouli. Neyse ki Fernando ekstra işler yapmaya başladı. Genel anlamda orta sahada tabela sorunu var.

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette tabela yapmamasından değil ama Badou gibi bir isim tabela yapmalı. Fernando, Beşiktaş maçını 1 gol 1 asistle bitiriyor mesela, 8 numara oynadığı bir günde. Ndiaye'nin rakip yarı sahasında, o özellikleriyle daha etkili olması gerekiyor. Yoksa düz tempo yapacak, rakibe basacak tonla futbolcu buluruz. Bu adam 2 milyon 750 bin avro kazanıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir