8 Mayıs 2019 Çarşamba

Kerem Demirbay'ın adı Galatasaray'la anıldığında yazmıştım, imkansız bir transfer


Galatasaray'la adı anıldığında yazmıştım, imkansız bir transfer. Her ne kadar sezonun neredeyse yarısını sakat olarak geçirse de Kerem Demirbay kıymetli bir orta saha. Henüz 25 yaşında, Alman Milli Takım havuzu içinde ve Hoffenheim performansıyla da kendi pozisyonunda ligin en iyilerinden biri olmuş bir isim.

Bayer Leverkusen'le anlaştığı ve gelecek sezon bu formayı giyeceği yazılmış. Bonservis bedeli olarak da 28 milyon avro konuşuluyor. Bu parayı eder, piyasanın geldiği nokta malum. Liverpool ve Arsenal gibi takımların da Kerem Demirbay'ı istediği yazılıyordu. Üstelik bunu 2 senedir konuşuyoruz. Bayer Leverkusen'le de mutlaka seviye atlayacak ama sakatlık durumu olmasa çok daha büyük bir transfer yapabilirdi.

Gerçi bu sıçrayışı Bayer Leverkusen'de de yapmak mümkün. Genç diyebileceğimiz, Bundesliga'nın en keyifli ve önemli takımlarından biri. Hakan Çalhanoğlu örneğini unutmayın. Kerem Demirbay'a oranla biraz daha geri planda kaldığını düşündüğüm bir isim olsa da Milan'a 21.3 milyon avro bonservis bedeli karşılığında gitmişti. Kerem Demirbay daha öte bir yetenek.

Nagelsmann'ın Hoffenheim'ında büyük bir gelişim sağlamıştı. Kendisini 10 numara olarak bilsek de 8'e, hatta yer yer 6 numaraya bile çekildi. 4-3-3 gibi düzenlerde ideal bir oyun kurucu. İki tempolu ismin gerisine, "regista" rolünde de yazabilirsiniz. Teknik ve pas özelliği çok yüksek seviyede. Ayrıca çok hareketli, iki yönlü oynamayı da öğrenen, topla çıkışları olan, duran topları da etkili kullanan bir isim.

Sakatlık sorunu büyük problem. Bu sezona sakat girdi, 1.5 ay yoktu. Geçen sezon ise sezonun yarısında yoktu. Ondan önceki sezonlara bakınca da önemli sakatlıkları var. Çabuk geri dönemiyor, Hoffenheim de bu yüzden kendisinin satışına sıcak. Alan takım adına da risk. Önemli bir isim, sağlıklı hali mutlaka fark yaratacak ama Marco Reus'un önceki sezonlarında yaşadığı gibi büyük ayrılıkları var.

8 yorum:

  1. Levin Oztunali yi alabilirsek zor ama imkansiz değil rotasyonda faydalı olur. Bu arada Linnes ne oldu? Mariano satilmali Linnes kalmalı bana göre.

    YanıtlaSil
  2. Leverkusen doğru takım olabilir ama onun kalemi olan en doğru takım Liverpool bence direkt ve hızlı futbola çok uyumlu bir futbolcu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlıklar problemdi, bu yüzden Premier Lig göremedi diye düşünüyorum.

      Sil
  3. Hamburg'tan Berkay Özcan da düşünülebilir alabilirsek rotasyonda faydalı olur 8 numara için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünülür tabii. 8 - 10, hatta yardımcı forvet. Hepsini oynar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir