4 Mayıs 2019 Cumartesi

Marcao'nun geri dönüşü gelebilecek en iyi haber


Marcao'nun geri dönüşü gelebilecek en iyi haber. Galatasaray'ın oyun düzeninde "olmazsa olmaz" diyeceğimiz bir isimden bahsediyoruz. Özellikle Konyaspor gibi rakipler karşısında önemi daha da büyük. Topun büyük oranda sizde kaldığı ve rakibi açmaya çalıştığınız bir ortamda.

Pas oyunu oynuyoruz. Fatih Hoca'nın son döneminde iş presten biraz daha pasa yöneldi ve Galatasaray'da da bunu uygulamaya çalışıyor. Pas oyununda, geriden oyun kurmak olmazsa olmaz. Geriden oyun kuran, topla çıkabilen ve savunmayı önde kurmanızı sağlayacak savunmacılar kıymet kazanıyor.

Marcao da bu ortamda herkesin önünde. Sol ayaklı olması diğer bir avantaj konusu. Her ne kadar, Donk o süreci iyi geçmiş olsa da Marcao ve Luyindama'nın bir arada olması gerekiyor. Donk'la da orta saha için hamle yapma imkanı sağlıyorsunuz.

Rakibin Burak Yılmaz gibi büyük bir kozu var. Burak Yılmaz / Ljajic hattını kapatmak gerekecek. Luyindama'nın Burak Yılmaz'la birebir oynayacağını, sertliği ve atlet yapısıyla iş yapabileceğini düşünüyorum. Marcao ise pas yapma, oyunu kurma konusunda önemli.

Mitroglou'nun sakatlanmasını ise iki açıdan yorumlarım. Beşiktaş karşısında Diagne yerine ciddi ciddi Mitroglou'nun 11 başlayabileceğini düşünüyordum. Bu anlamda üzüldüm. Bir yandan da işlerin iyi gitmediği noktada, orta sahayı boşaltarak forveti ikileme ihtimali kalmıyor. Fatih Hoca'nın 2 yıldır en büyük hatası bu düşünce.

Diagne'yi kestiremiyorum. Bu yüzden de ne yapar üzerine yorum yapamam. Hiç olmadık bir noktada bakarsınız 2 gol atmış ya da son dönemin en kötü futbolunu oynamış. Her ikisi de olabilir, bilmiyorum. Ayakta kalması gerekiyor, Konyaspor maçındaki görüntüsü çok kötüydü. Acilen kendine gelmeli.

Mitroglou'nun ise fizik durumunu düşünüyordum. Konyaspor maçının son 10 dakikasında hareket getirse de fizik durumu 90 dakikayı karşılayabilir mi? Hareketli oyunu ve aklı iş görebilirdi. Büyük bir profil, sıkıntı fizik tarafındaydı. En olmadık anlarda sakatlanması da hanesine eksi yazacak. Gelecek sezona kalmayacağı yönündeki düşüncem güçlendi.

6 yorum:

  1. 12 yabancı olayı bizi çok zorluyor. bu maçta da özellikle zorlayacak.

    linnes yine efendi adam olmasının cezasını çeker. mariano oynar.

    tribüne çıkan diğer isim de iyi formuna rağmen fernando olur.

    nagatomo formsuz. ama karşı takımda japon var. terim kalbi kırılmasın diye oynatır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linnes sol bekte başlar, Nagatomo tribünde oturur.

      Sil
  2. İlginç ama en güçlü yönümüz savunma dortlumuz gibi gorunuyor özellikle marcao varken bu noktada da hücumda da daha iyiyiz. Sakatlığının geçmesi çok iyi oldu bizim için. Alternatiflerimiz çoğaldı.

    YanıtlaSil
  3. fark 8 puandı ne hale geldi. 3 maç alsak şampiyonuz. ama herkes umutsuz. çünkü herkes görüyor takımın kötü futbolunu.

    bu tabloyu yaratan fatih terim'dir. instagram pozlarıyla olmaz bu iş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes umutsuz değil, aksine az bir kesim umutsuz. Fatih Hoca düşse de vursak diye bekleyen kesim. Mustafa Denizli bir dönem çok iyi tanım getirmişti.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir