4 Mayıs 2019 Cumartesi

Falcon & Winter Soldier, End Game'le açılan en güzel yollardan


Disney+ platformu adına şimdiden belli olan diziler var. Falcon & Winter Soldier da şimdiden açıklanan o dizilerin belki de en iddialısı olacak. Avengers End Game'de de bunun yolu yapıldı. Direkt olarak evreni ilgilendirecek bir iş olacak. End Game'le alakalı spoiler uyarımı yaparak başlıyorum, izlemeyenler için bu yazıyı da okumalarını önermiyorum.

End Game öncesinde önemli vedalar bekliyorduk. Tony Stark ve Steve Rogers'ın vedası da bu beklentinin ilk sırasına yazılırdı. Tony Stark'ın ölümü ona yakışacak şekilde oldu, ayrılığı üzse de vedanın altı dolduruldu. Steve Rogers'ın vedası ise beni asıl mutlu eden noktaydı.

Öldürmediler, tam aksine hayallerini yaşamasını sağladılar. Sonsuzluk taşlarını geçmişte yerlerine koyduktan sonra geri dönmedi ve Peggy Carter'la mutlu bir hayat yaşadı. Günümüze de yaşlanmış bir şekilde geri dönerek, kalkanını Falcon'a devretti. Daha çok Bucky'e devretmesi beklense de Falcon'un bunu hak ettiğini düşünenlerdenim.

Yine de merak ettiğim noktalar var. Zaman yolculuğu konusu işleri fazlasıyla karıştırdı. Steve Rogers geçmişe geri döndüğünde Captain America olarak devam mı etti, günümüze geldiğinde neden Peggy Carter kadar yaşlanmadı (belki de Captain America serumu ile alakalıdır) ya da geçmiş / gelecek dengesi ne oldu? Gelecekte ne olacağını bilerek geçmişte yaşamak nasıl bir duyguydu. Bu sorulara verebileceğim bir cevap yok.

Yaşlı hali de dizide devam edebilir. Tony Stark için Shild'in başına geçebilir ve Spider Man'ın ilk filminde olduğu gibi akıl hocası gibi devam edebilir diye düşünüyordum. Steve Rogers için de bu geçerli, belki yeni haliyle Falcon & Winter Soldier dizisinde o da yer alır.

Çizgi romanlarda da Captain America'nın kalkanını Falcon'a verdiği birçok sayı var. Falcon'un dizide kalkanı nasıl taşıyacağını hep birlikte göreceğiz. Bucky de son 2 Avengers filmi itibariyle tamamen iyileşmiş bir isim oldu. Civil War'da da uyumlu bir ikiliydiler. Eminim ki iddialı bir iş izleyeceğiz. Sinemada dahi devam edebilecek bir seriydi. Bu işi diziye dönüştürmeleri Disney+ için ne denli iddialı olduklarını gösteriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir