10 Temmuz 2019 Çarşamba

Okan Kocuk & Galatasaray, onun performansı Bursaspor'dan bağımsız yorumlanmalı


Muhammed Şengezer'i daha potansiyelli düşünsem de sezon içinde ağırlıklı olarak Okan Kocuk forma giydi. Bursaspor'un her dönem iyi kalecileri var, buna Harun Tekin'i de dahil edeyim. Harun Tekin'i Fenerbahçe'ye gönül rahatlığıyla satarken, arkada böyle kalecilerin olmasının önemi büyüktü. 2 tane, Milli Takım potansiyeli olan kaleciden bahsediyoruz.

Okan Kocuk'un avantajı alt liglerde de olsa istikrarla forma giymesi oldu. İstanbulspor dönemi çok iyiydi mesela. Yalçın Koşukavak'ın oyun düzeninde önemli bir yer tuttu, özellikle de ayaklarının gelişmesi ve geriden oyun kurabilmesiyle. Bursaspor'da kaleyi devraldığında çok sırıtmayacağını düşünüyordum. Biraz da takımın kurbanı oldu diyelim, performansı çok kötüydü diyemem.

Bir dönem Muhammed Şengezer kaleyi devralsa da bu çok uzun sürmedi ve Okan Kocuk formayı geri aldı. Bu sezon forma giydiği 22 maçta 23 gol yedi. İlginç bir istatistik, Bursaspor'un şampiyon Galatasaray'dan sadece 1 gol fazla yediğini görüyoruz. Onlar adına sorun tamamen hücumdaydı, işin savunma ve kale tarafında  sıkıntı yaşamadılar. Okan Kocuk'un performansını bağımsız yorumlamalı.

Bursaspor küme düştü ve Okan Kocuk'un da sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kaldı. Çıkış opsiyonu var mı bilmiyorum. Ellerinde Muhammed Şengezer gibi de bir potansiyel varken Okan Kocuk'u elde tutmak fazlasıyla lüks. Bu kalecilerin önünde Harun Tekin'i tutmak gibi diyelim. Orada doğru hareket etmişlerdi, aynı şeyin olmasını bekliyorum.

Okan Kocuk, Avrupa'da müthiş yerlere gelecek diye baktığım bir potansiyel değil. Milli Takım potansiyeli fazlasıyla olsa da gelebileceği nokta az çok sınırlı. 23 yaşında olsa da bu zamana kadar istikrarla forma giymesinin avantajı "tecrübe" oluyor. Muslera'nın olmadığı anlarda ayakları titremeyecek, kaleyi iyi doldurabilecek bir kaleci.

Özellik itibarıyla da büyük takım kalecisi. İstanbulspor günlerindeki Yalçın Koşukavak etkisi o da. Ayaklarını iyi kullanır, bazen başını yaksa bile öz güveni yüksektir ve patlayıcı özelliği olan da bir kaleci. Maç içinde kurtarışlar geldiğinde bunun devamını getiriyor ve onu geçmek zor oluyor. Maç içindeki kurtarış sayıları fazla. Taffarel gibi bir ismin de Okan Kocuk'un mevcut özelliklerini düşününce, onun üzerindeki etkisi büyük olur.

29.05.2019 tarihli yazı..

21 yorum:

  1. Muhammed de Okan da Altay Bayındır 'da iyi kaleciler ama hiçbiri daha hazır olmuş değil kesin oynamaları lazım en az 1 sezon daha. Bu 3 kaleciden birini ve Fatih Öztürk'ü alalım. Fatih kulubeye Muslera arkasına gençler ise ilk 11 oynayacağı hatta mümkünse şimdiki kuluplerine bedelsiz kiralanmalı oynama şartı koyularak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Kocuk'un potansiyelini çok uçlarda görmediğim için yedek kaleci olarak gelmesi sorun olmaz :) Tecrübeli yedek mantığın çok doğru tabii.

      Sil
    2. normalde fatih e laf etmezdim. ama kupa maçında yaptıklarına rağmen alırsak şerefimize aykırı bir hareket olur.

      Sil
  2. bence muslera dan sonra altay bayındır ı hazırlamak lazım.

    fizik ve çeviklik çok iyi altayda

    donnaruma ya benzetebiliriz biraz

    YanıtlaSil
  3. Güven veren bir yedek kaleci lazım benim de tercihim tecrubeli bir yedek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer Muslera devam ediyorsa benim de tercihim tecrübeli yedek.

      Sil
  4. Son yillara bakarsak benim sadece yedekte Carrosso varken icim rahat etmisti ve hazir olmayan kaleci alma lüksümüz yok diye düsünüyorum zira CL zamanlari hep cok sakat veriyoruz, lig de bu seneden daha zor gececektir, bize en az Fatih öztürk ayarinda biri lazim onun disinda Eray Iscanli günlere dönüs yapilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de. Onun dışında yedek kalecilik olayı boş kaldı :(

      Sil
  5. Bursa mutlaka satacak. Kaleci adaylarını 2 ye ayırmak lazım gençler ve yaşlılar diye. Muhammed Okan Altay bir yanda Ertaç ve Fatih ise tecrübeli olgun kaleci konumunda. İki taraftan da birer kaleci almalıyız. Tecrübeli kulubeye genç olan kiraya gitmeli. Çipe 3.kaleci altyapı kontenjanı doldurmak için.

    YanıtlaSil
  6. Altay Fb söylentileri çıkınca çok da üzülmedim. Altay iyi bir potansiyel ama hazır değil ham ve oynamaya hata yapmaya ihtiyacı var. Fb de böyle bir ortam bulur mu bilmem.

    Altay Muhammed Okan 3 lusunu potansiyel olarak en iyisi 98 li Altay 97li Muhammed ama hazır olma anlamında en hazırı Okan sonra Muhammed sonrasında Altay gelir.

    Galatasaray'a en gerçekci tercih Okan olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Altay Bayındır için üzülürüm, en gitmemesi gereken takıma gider. Bizde de sorun yaşar, genç kaleci dediğin gibi bekleyerek gelişemez. Böyle bir potansiyelin ısrarla oynaması lazım.

      Sil
  7. Bursa'nın yeni başkanı bugun secildi. Okan ve Muhammed ikisininde sözleşmeleri Altay gibi 2020 de bitiyor. 3 de iyi kaleci. Muhammed ve Altay'ı bırakın yurtdışından istesinler vs. biz hazır olan Okan'ı alalım 5 senelik sözleşme yapalım. İlla yeni bir Rüştü şart değil. Kalede güven versin ortalama ama istikrarlı bir kaleci performansı bana yeter.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhammed Şengezer'i Başakşehir de istiyor, çok ciddi potansiyel. Yedek kaleci için ben de Okan Kocuk'u daha iyi aday görüyorum.

      Sil
  8. Altay Okan Muhammed takribi bonservis bedelleri 2m civarı bu paraya bu potansiyelde yerli kaleci her zaman çıkmıyor. Zamanında vasat yerlilere çok daha yüksek bonservis ödeyip almisligimiz varken bu kalecileri pas geçersek ne diyeyim. Evt FFP var maden ffp var Fatih ve Ertaç ı da almadın. Bakalim zaman neyi gösterecek?

    YanıtlaSil
  9. Anlaşıldı diye haberler düşüp bir gün sonra beşiktaşa gitmesini bekliyorum bir galatasaray klasiği olarak...

    YanıtlaSil
  10. çok fazla dikkat çekmedi o zamanlar ama, 3 sene önce Okan'ın Bandırmaspor sezonu efsaneydi. takım ligde kalamadı gerçi ama, çok genç olmasına rağmen, çok maçta kurtarmıştı Bandırmaspor'u Okan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Kocuk iyi kalecidir, kötü demiyorum, yanlış anlaşılmasın :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir