27 Mayıs 2019 Pazartesi

Shinji Kagawa & Galatasaray, iyi bir kamp dönemi sonrası farklı şeyler konuşabiliriz


Galatasaray'ın transferdeki en kilit noktası orta sahası. Olası ayrılıklar üzerinden oluşacak senaryo daha da netleşecek olsa bile mevcut tablo üzerinden değerlendirelim. Fatih Hoca'nın 4-3-3'le devam edeceğini düşünüyorum. Belhanda olmazsa olmazı, hatta 2. bir Belhanda daha isteyeceğini söyleyebilirim.

Hayal kırıklığı yaratan bir Badou Ndiaye performansı vardı. Bizim ondan beklentimiz çok daha üst seviyedeydi. O ise iyi olduğu konuda dahi beklentiyi karşılayamadı. Tempo, mücadele, topla dripling gibi noktalarda daha iyisini bekledim. Pas konusunda ise oldum olası iyi değildi, biten sezonda ise daha da kayboldu.

Fernando kalır mı gider mi bilmesem de kalması halinde 6'yı bir şekilde kurtarır. İyi durumda olduğunda kendi pozisyonunda fark yaratan isimlerden. Belhanda zaten iyiydi, onun hareketliliği, oyunun iki yönündeki katkısı ve topla dikine oyunu kıymetli. Yalnız kalıyor tabii, onu desteklemek lazım. Yüzünü sağa döndüğünde soldan yürüyemiyoruz diyebilirim.

Belhanda yine oyunun iki tarafında katkı vermeye devam edebilir. 4-3-3'de biraz daha 10'a yatkın, 8 gibi kullanabileceğimiz, pas ve oyun kurma özelliğin ön planda olacak bir futbolcuya ihtiyaç var. Bir yandan da maliyeti düşürmeye çalışıyorum. Şu aşamada bonservis vermek zor. Ya serbest, ya kiralık isimlere bakmak durumundayız.

Kagawa'ya da aklım takılıyor. Son dönemi düşüş içinde olsa da önemli bir kariyer. Nagatomo'nun da Galatasaray'da yaptıkları malum, bu futbolcuların çalışma kültürü var. İşin bir de marketing boyutu var tabii. Beşiktaş da Kagawa'yı kiraladığında bunun altını çizmişti. Kagawa ve Nagatomo gibi isimleri bir arada bulundurmanın artısı büyük olur.

Kagawa'da bahsedilen sıkıntı "sakatlık" kaynaklı. İyi durumda olmadığı söyleniyor. Ne derece doğru bilmiyorum tabii. Mitroglou için düşündüğümün aynısını söyleyeyim, Kagawa'nın da iyi bir kamp dönemi geçirmesi halinde farklı şeyler konuşabiliriz. Yeniden ayaklanması ve performans vermesi oldukça olası. Yukarıda saydığım oyun tarzı da Kagawa'ya oturuyor.

Şenol Güneş'in kendisini 11'de düşünmemesi doğaldı. Hazır gelmemişti ve bir türlü toparlanamadı. Sahada kaldığı kısıtlı sürelerde ise iyi iş çıkardı. Onun da güçlü bir hazırlık dönemi geçirmesi gerekecek. Dortmund dönemi her yıl biraz daha düşerek ilerledi ve pek şans bulamaz olmuştu. Yaz ve Ocak dönemlerini pas geçtiğiniz an problem oluyor.

Dortmund'dan yana sorun olmaz. Kiralayabilirsiniz ya da bonservisini çok makul rakamlara almanız mümkün. Ciddi bir yıllık ücreti de olmaz, en azından altından kalkılabilir. İhtimaller arasında olabileceğini yine söyleyebilirim. Merkez orta sahada, Belhanda'nın yanında ideal bir oyun kurucu. Pas yükünü paylaşır ve oyunu sol tarafa yıkabilmemize fayda sağlar. 

Onu da rakip ceza sahasına mümkün olduğu kadar yaklaştırmak lazım. Oyun aklı o bölgede ön plana çıkıyor ve oraları da iyi karıştıran bir futbolcu. Hazır durumda gelmiş olsa, Ljajic / Burak Yılmaz hattına müthiş bir tamamlayıcı olabilirdi. O düzende solda kullanılabilirdi ama 11 oynamasına fiziği el vermedi. Galatasaray'da da "ara taşı" olarak düşündüğüm bir oyun tarzı var.

13 yorum:

  1. Şu yabancı sınırı da netleşsin ki yeni federasyonla kadroyu planlayabilelim. Eğer netleşmeyecekse kiralıklara gidilmesinde fayda görüyorum. O yüzden Kagawa hakkında soru işaretlerine sahibim zira aldık mı uzun süreli kontrat yapmak gerekecektir. Kiralık olmaz zira son senesi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelecek sezon da bu şekilde devam, ertesi sezon belli ki düşecek. Şimdiden yerli adımları atmak lazım. Kagawa için ben de bonservis düşünmüyorum.

      Sil
  2. Kagawa,belhanda,feghouli ile beraber inanilmaz bir hucum gucu olabilir takimin,tabi fernando bu adamlari tasiyabilir mi bilmiyorum,diagne de caliskan bir oyuncu degil o yuzden belki daha elmander gibi yipratan bir forvet alirsak daha iyi olabilir ama oyle oyuncu bulmak da zor,+ babel de gelirse takim direnc acisindan sikinti yasayabilir oyuzden yipratan bir forvet ve daha cabuk,tempolu 6 gerekebilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kagawa kamp yediğinde toparlar mı bilmiyorum. Fernando'ya da uzun vadede güvenemiyorum :(

      Sil
  3. 6 önerim çabuk ve tempolu: nampalys mendy. hamal ol, arkayı süpür, kaptığın topu kısa pasla ileriye ilet talimatlarını yerine getirse yeter :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de o tarz bir isim isterim. Topla da çıkabilmeli ayrıca, delici özelliği olmalı.

      Sil
  4. müthiş futbolcu ama aranan mc temposunu yakalar mı, fizik gücü ne seviye iyileşebilir bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı düşünüyoruz :)

      Sil
    2. uygun maliyetli hem geleceğe hem kullanabileceğimiz hamleler yapmalıyız. Danimarka ligi takımlarından Nordsjaelland da forma giyen 2000 doğumlu Mikkel damsgaard merkez orta saha olarak görev yapıyor ancak bazı maçlarda on numara ve sahte dokuz olarak görev yaptı ve takımının önemli bir parçası konumunda. Yine aynı takımdan 1999 doğumlu merkez orta saha oyuncusu magnus andersen takımın vazgeçilmezlerinden zaman zaman kaptan olarak görev yaptı. 2001 doğumlu önlibero ve merkez ortasaha olarak görev yapan jacob christensen takım arkadaşları kadar olmasa bile oldukça iyi süreler aldı. Bu oyuncular düşünülebilir alınıp bir sene orada oynamak şartı ile filan bu iş olabilir.

      Sil
    3. Katılıyorum, bence de geleceğe oynayalım ama öncelikle bonservis geliri görmemiz gerekiyor :)

      Sil
    4. sevgili adsız,
      zaten danimarka isveç norveç'i talan etmek lazım bana kalsa. hepsi ahlaklı hepsi tok gözlü. aradıklarımız orada. ama ısrarla yapmıyoruz.

      Sil
  5. Forvet arkasında Belhanda ile beraber oynayabilirler bence. Solda da yine Onyekuru tarzı biri ile. Sağ da Feghouli. Forvet Dzeko oyun tarzında bir isim enfes olur ama o oyun tarzının muadili pek yok. Babel diyelim.

    Tam 6'ya Melo'yu koy keyfine bak takımı olur aslında. Transferde en önemli noktada 6 olacak bence. Marcao ve Luyindama'nın önüne kaliteli bir ön libero bulabilirsek ligi rahat domine ederiz gibi geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kagawa'nın temposu ve 6'nın oyun tarzı belirler bunu :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir