8 Mayıs 2019 Çarşamba

Spider-Man, yeni Iron Man mi?


Spider-Man: Far From Home'un ilk gösterilen fragmanına çok heyecanlanmamıştım. Akıllar daha çok End Game'ydi ve o fragmanda da End Game'yla alakalı bir şey gösteremedikleri için hikayeyi anlamak zordu. Geçenlerde gösterilen asıl fragmanda ise End Game sonrası Dünya'nın nereye gittiğini az çok anlıyoruz.

Spider Man, Marvel'e geri döndükten sonra yapılan iyi bir iş var. Daha önce izlediğimiz Spider Man filmlerinde başlangıç hikayesi klişeleşmişti. Marvel sinema evreni içinde ise sıfırdan bir hikaye görmedik. Spider Man hikayesi kendi içinde gelişiyor ve Ben Amca portresi de Tony Stark oldu. Filmin temel hikayesi bunu anlatacak gibi.

Aynı durum Tony Stark için de geçerli. O da Peter Parker'ı kendi oğlu yerine koymuştu ve o özlemi filmin her noktasında gördük. Bu ilişkiyi daha uzun izlemeyecek olmak üzücü. Iron Man, Dünya'nın en önemli kurtarıcısı olduğu kadar, Peter Parker için de baba figürüydü. Happy Hogan'ın Peter Parker'a söylediği "Tony eğer o gittikten sonra senin burada olacağını bilmeseydi, yaptığı o şeyi yapacağını sanmıyorum" sözü o kadar anlamlı ki.


Fragmana geri dönelim. Nick Fury ısrarla Tony Parker'a ulaşmak istese de Tony Parker'ın "mahallenin sevimli süper kahramanı" düşüncesi devam ediyor. Daha çok aklında okul gezisi ve Mary Jane var. Çoklu evren söylemini ilk kez duyuyoruz. Parmak şıklatmanın ardından yeni parelel evrenler ortaya çıkıyor ve Dünyalar birbirine giriyor.

End Game'in hemen ardından devam edeceği söylemi doğru. Tony Stark'ın veda ettiği noktadan başlıyoruz. Nick Fury de oluşan bu yeni duruma karşı Spider Man'i göreve çağırıyor. Mysterio da "söylenene göre" açılan paralel evrenler sonrası Dünya'ya geldiğini söylüyor. Fragmanlarda iyi tarafta gibi görünse de filmin bir noktasında mutlaka kötü tarafa geçecek.

Bildiğimiz Mysterio da kendini iyi gibi ifade eden ama aslında kötü olan bir karakter. Görmüş olduğumuz süper güçleri de daha çok ilizyon üzerine. Paralel evrenler söylemi onun ortaya atmış olduğu bir yalan olabilir. Gerçi bu da çok kolay tahmin edilebilecek bir şey, ters köşe gelmek zorunda. Paralel evrenler durumu bir süredir konuşuluyordu, bu durum Marvel evreninde yepyeni kapılar açar. Belki de X-Men'ler dahi bu şekilde ortaya çıkacak, bilinmez.

Yeni "Iron Man" söylemi de çok konuşuldu. Tony Stark'ın Peter Parker'a mutlaka bir mirası var diye düşünüyorum. Fragmanın bir noktasında Peter Parker de Stark'ın teknolojisiyle uğraşıyordu. Iron Spider kostümünü zaten biliyoruz, biraz daha Iron Man'ı andıran yeni bir zırh görür müyüz dersiniz? 

Bize anlatmaları gereken en önemli durum da sinema evreninde 2023 yılında olmamız olacak. Thanos'un yok ettiği tüm canlılar geri döndü ve hepsi kayboldukları yaşta. Evrende kalan canlılar ise 5 yıl daha yaşlandı. Şimdi bir lise gezisi izliyoruz, kalan öğrenciler, gidenler derken ortada büyük bir karışıklık var. Bunun mutlaka hepimizin içine sineceği bir açıklaması olmalı.

2 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir