31 Mayıs 2019 Cuma

Vedat Muriqi & Galatasaray, piyasasını mı yükseltmeye çalışıyoruz dersiniz?


Sezonun en büyük yükselişlerinden birini Vedat Muriqi gerçekleştirdi. 1.5 sezondur Rizespor forması giyiyor ve asıl performansı bu dönem gösterdi. 34 maçta 15 gol 8 asisti var ve oynadığı futbolla da "pivot santraforun" tanımını yaptığını söylemek lazım. Sadece "gol" üzerinden değerlendirebileceğim bir futbolcu değil, oyuna katkısı çok yüksek.

Özellikle de Okan Buruk'un Rizespor'un başına gelmesinin ardından yorumlamak lazım. Tempolu ve iyi oyunu beraberinde getirdi, rakip kim olursa olsun kendi oyunundan ödün vermeyen bir Rizespor vardı. Vedat Muriqi de belki o takımın en önemli kozuydu diyebilirim. Hem gol silahı, hem hücumda hareketliliğiyle takımını orada tutan, boş alanlar yaratan bir isimdi.

Mücadelesi de mühim. Fizik olarak ligin en iyi stoperlerinden biri Luyindama deriz mesela. Ona karşı bile ayakta kalmış ve fazlasıyla da bozmuştu. Oradan bakınca "büyük takım santraforu değil" diyen çok olsa da "oyun" açısından bakınca yararlı bir futbolcu. 25 yaşında olduğunu da unutmamalı, geri dönüşü olabilecek bir santrafor.

Sözleşmesinin son 1 yılına girdiği için Rizespor ondan para kazanmak isteyecek. Deniz Türüç için de bunu yazıyorum, bu futbolcular takımlarında kalmayacaklar. Vedat Muriqi'nin piyasası bir hayli büyük. Ağırlıklı olarak Fenerbahçe'yi konuşsak da Avrupa'dan da talipleri var. Hatta son olarak Galatasraay'ın da gündemine geldiği söyleniyor. Medyada çıkan habere göre menajerinin böyle bir önerisi olmuş, Galatasaray da 2.5 - 3 milyon avro aralığında bonservis verebileceğini söylemiş.

Bu piyasaya bakınca 3-4 milyon avro aralığında transfer olacağını düşünüyorum. Belki de Emre Akbaba transferinin intikamı diyerek teklif yapmış ve piyasasını yükseltmeye çalışmışızdır. Bu da doğru bir yol bana sorarsanız. Bence yararlı bir isim, transferi halinde de katkısı olur. Futbolcu özelinde büyük ön yargılar olsa da Fatih Hoca'nın oyun tarzını atlamamak lazım.

Ön alanda daha hareketli, rakip stoperleri bozacak, ceza sahası içinde de hakimiyeti olan bir santrafor istiyor. Diagne'ye bu oyunu oynatmaya başlamış olsak da mücadelesi yeterli düzeyde olmadı. Vedat Muriqi aranan tarzda, tabii o rotasyonu daha farklı isimlerle de güçlendirmek lazım. Mitroglou da farklı bir isim, mücadelesi düşük ama forvet kalitesi çok yüksek. Biraz daha hareket ve mücadele arıyor gibiyiz.

Bir ek bilgi daha vereyim. Vedat Muriqi bugün itibarıyla yabancı statüsünde ama yarın yabancı sınırı düştüğünde "yerli" sayılması olası. Eskiden böyleydi, Türkiye vatandaşlığı olan futbolcular yerli sayılırdı. Bunu da düşünerek hamle yapmak gerekiyor. Çok büyük rakamlara bence de çıkmayalım, bahsedilen şartlar şu aşamada makul duruyor. Tabii futbolcunun piyasasının olması "rakamları" daha yükseğe çekebilir.

25 yorum:

  1. 3-4 milyon euro resmen bedava alma gibi sansimiz varsa 1 saniye dusunmeden alalim,vedat muazzam bir pivot,feg,belhanda gelirse babel,kiralanirsa onyekuru gibi adamlara cok gol attirabilecek bir oyuncu,5 milyon euro bile su piyasada bedava olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ön yargıyla bakılsa da Muriqi yararlı futbolcu. Benim için bu işin Anadolu'su falan yok :(

      Sil
  2. bence çok acele etmememiz gereken bir sezondayız
    acilen transfer isteyen bekleyen bir bölge yok. iyi paralara oyuncu satarsak yerlerini daha genç ve iyi oyuncularla doldurabiliriz. gereksiz yere anadolu kulüplerinin astronomik taleplerini vermenin manası yok. emre akbaba'da bu hata yapıldı bir daha yapmak için sebebimiz yok
    vedat eldeki 2 santrafora alternatif olarak alınabilir. 3 milyon € makul bir ücret. daha fazlası bence gereksiz. kim veriyorsa verip alsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serbest isimler için acele etmeliyiz, diğer isimler için ise önce bonservis girdisi sağlamamız gerekiyor.

      Sil
  3. Tc vatandaşı olan nasıl yabancı sayılıyor? Eren Derdiyok isviçre milli tc vatandaşı ama bizde 14 yabancı kontenjanını doldurmadı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayılıyor, çünkü Koskova Milli Takım forması giyiyor. Eren Derdiyok, Erkan Zengin gibi isimler statü gelmeden önce ülkede forma giydikleri için kazanılmış hak onlarınki.

      Sil
    2. Statu ne zaman geldi Vedat Muric yeni gelmedi ki ben gençlerbirliğinde giresunda rizede kimi seyrettim? Vedat 2014 te geldi ülkemize. Eren kasimpasaya ve ülkemize ilk yine 2014 te geldi.

      Sil
    3. Bir of çeksem karşı ki dağlar yıkılir.

      Vedat Muriqi ne zaman Milli Takım tercihi yaptı? Bir ona bak. Statü geldiğinde Eren Derdiyok zaten İsviçre Milli Takım futbolcusuydu. Kazanılmış hak söz konusu. Muriqi statü sonrası tercih yaptı.

      Sil
  4. Yabancı sayilacaksa almaya değmez

    YanıtlaSil
  5. fener'e zarar verelim yeter. fiyatı artsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da mümkün. Belki de piyasasını yükseltiyoruz. Şaşırmam.

      Sil
  6. İş yapacak oyuncu ama Rize müşteri kızıştırıyor bunu unutmayalım. 2.5 teklif edip bizden bu kadar demişiz bu tavrımızı korursak devam edelim ancak FB ile yarışa gireceksek futbolcuyu alsak da Emre Akbaba transferinde olduğu gibi kaybeden oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Şu piyasa onlara yarıyor. Ben de açık arttırmaya girmem ama gelirse iş görür.

      Sil
  7. Muriç yeni biri değil giresunu demiyorum bu adam genclerbiligi nde oynadı denendi ve baya kötüydü. Bajic den iyi bir adam değil. Muriç Okan'ın rizesinde değerli ve verimli, bajic aykutun konyasında verimli.

    Vedat Muriç ancak kontenjan doldurmayacaksa alınabilir ve gelirse Mitroglu 'nun sözleşmesi ne olacak? Muriç gelirse mitroglu gitmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O dönemde dahi potansiyelini yazdığım yazılar var blogda. Kötü değildi ama şu an çok üst seviyede.

      Sil
  8. Sırf Fenerbahçe istediğin için bile araya girmeliyiz Galatasaray'da katkı yapar ve oynar o noktada güveniyorum. Ama Fenerbahçe'ye yurt icinden rahat transfer yaptirmamaliyiz bu sene hatta mümkünse yurt dışında da... Geçen yıl Onyekuru hariç her transferde devreye girerek bizi zarara uğrattı omurgasız Ali Koç ve yönetimi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir anlamda Emre Akbaba intikamı olur :)

      Sil
    2. N'diaye transferinde de yaptılar araya girdiler onların yüzünden kiralama ücreti ödedik

      Sil
  9. Bu arada Kaan Ayhan 'ın çıkış bedeli 4.5 değil 2.5 diye bir söylenti var. Doğruysa bile bundesligadan ayrılmaz bence ama 2.5 sa kesin uğraşmalı. Seneye Donk yerine direkt oynar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4 milyon diye biliyorum ben de. Bundesliga'da daha ciddi talipleri var, buraya da bakmak pek istemiyor :(

      Sil
  10. Genclerbirligi'nde pek iyi değildi. Gol sayısı bir yana, çok basit golleri kaçırıyordu biraz da denge sorunu vardı iri bir fiziği var. Okan hoca sonrası rize iyi top oynuyordu başka bir düzende ne yapar emin olamayız denemeden bilemeyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 24 - 25 yaşında henüz, bu atlanıyor. Şu an dahi gelişim gösterebilir.

      Sil
  11. Terim bi ara 21 yıl önce Lokvenc 'ı istemişti olmamıştı sonrasında çok parlak bir kariyeri olmamıştı. Vedat 'ın first touch ilk dokunuşu top kontrolü pek iyi değildir. Vücudunu iyi kullanıyor bu sayede topu saklayabiliyor ancak verkaç yapabilecek bir adam değil. Yabanci kontenjanını vedat la doldurmaya değer mi iyi karar vermek lazım. Çalışkan tamam ama tekniği zayıf.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitiriciliği yüksek, hava hakimiyeti ve gücü de var. Top saklar, servis yapar, seni hücumda tutar. Çoğu maçta pivot santraforun tanımıydı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir